30 Bugatti’s op InterClassics Brussels

Brussel - 'De historie van Bugatti' is het hoofdthema van de eerste editie van InterClassics Brussels. Aan de hand van maar liefst 30 Bugatti’s wordt de geschiedenis van dit befaamde merk gepresenteerd in Brussels Expo. De eerste editie van InterClassics Brussels vindt plaats van 6 tot en met 8 november 2015. Maar de organisatie van de oldtimerbeurs heeft al ruime ervaring: in januari 2016 vindt voor de 23e keer InterClassics Maastricht plaats in Nederland.

Dé Bugatti Brown  
Autoworld Brussels stelt speciaal voor InterClassics Brussels de bijzondere Bugatti Brown ter beschikking. Deze opvallende blauwe Bugatti is een creatie van de Frans-Britse kunstenaar James (Jacques) Brown, die begin jaren vijftig het polyester ontdekte. Met dit materiaal ontwierp hij een verbluffende carrosserie op het chassis van een Bugatti 57 van 1938. De carrosserie van de Bugatti Brown werd later teruggevonden op een binnenplaats en in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Erik Panis, directeur InterClassics is verheugd met de deelname van de Brown: “De Bugatti Brown is een waar kunstwerk. Het is een eer dat wij deze mogen toevoegen aan de bijzondere collectie Bugatti’s op InterClassics Brussels".

Bugatti T57 ch.no. 57589 en Bugatti T37 ch.no. 37246
Naast de unieke Bugatti Brown wordt ook de Bugatti T57 'Aravis tentoongesteld. Deze wagen is ontworpen door Albert d'Ieteren voor ene Mr. Baggage. Het chassis (#57589) werd op 9 maart 1938 afgeleverd aan D'Ieteren's Brussels workshop en voorzien van D'Ieteren carrosserie ontwerp # 5219. Het is een van slechts twee Type 57's met carrosserie van Albert D'Ieteren. Na restauratie werd de wagen in 2009 getoond in de speciale Bugatti klasse op Pebble Beach en nam hij deel aan de Rolex Tour. 

Ook de Bugatti T37 ch.no. 37246 is te bewonderen op InterClassics Brussels. Dit unieke exemplaar werd in 1927 meteen van de Bugatti-fabriek naar Sicilië gebracht en geleverd aan Elisabeth Junek: één van de eerste en meest gerenommeerde vrouwelijke autocoureurs ter wereld. Zij gebruikte de wagen als oefenauto voor de Targa Florio en reed dagelijks een of meerdere oefenrondes van 108 km. De 37246 werd daarom speciaal uitgerust om beter en sneller te rijden op de ruwe en stoffige Siciliaanse wegen van die tijd.

Unieke collectie 
Bugatti is een grensverleggend sportwagenmerk dat wonderen heeft verricht op het circuit. Erik Panis legt uit: "Na 22 edities van InterClassics Maastricht organiseren wij deze internationaal gerenommeerde beurs nu voor het eerst ook in Brussel. Dan moet je flink uitpakken en dat doen we met Bugatti. De collectie die we gaan exposeren is een must voor elke oldtimerliefhebber." 

////////

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 november 2015 in Brussels Expo.

Tickets koopt u online met korting:
Online prijs volwassenen € 11,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 14,50.
Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Voor meer info, ga naar www.interclassics.be.

Eefje Perey

Marketing & Communicatie Manager, MECC Maastricht

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu