Achter de schermen van uw herfstcitytrip

Vlottere service dankzij innovatieve karren van Mercura en TENTE

Terwijl u deze herfstvakantie van een heerlijke citytrip geniet, werkt het personeel in uw hotel zich uit de naad met loodzware karretjes vol handdoeken, beddengoed en roomservice bestellingen. Om die gevaartes – die tot 150 kilo (!) wegen – minder belastend te maken, ontwikkelden de Belgische trolleyfabrikant Mercura en wielenproducent TENTE servicewagens met elektrische aandrijfwielen. Die maken het werk voor het personeel in hotels een pak aangenamer, dringen het ziekteverzuim terug, en zorgen dat uw roomservice nog vlotter verloopt.

In hotelgangen zijn de servicewagens vol beddengoed en handdoeken een vertrouwd beeld, net als de karretjes waarmee de roomservice bestellingen van kamer tot kamer worden gebracht. Zo’n servicewagens zijn loodzwaar, tot 150 kilogram. Niet zo gemakkelijk voort te duwen en te manoeuvreren dus. Zeker niet door hotelgangen met dik tapijt, wat zorgt voor een bijzonder hoge rolweerstand.

Het gerenommeerde Le Plaza Hotel in Brussel – dat als enige hotel in België hofleverancier is – zocht een oplossing om het werk van zijn ongeveer 100 personeelsleden minder belastend te maken. Het klopte aan bij Mercura Industries Belgium, de fabrikant bij uitstek van lichte aluminium servicewagens voor hotels, cruiseliners en zorginstellingen, om een ergonomische oplossing te ontwikkelen die het werk minder belastend maakt. In sommige gevallen is een lichtere wagen niet voldoende. Daarom sloeg Mercura op zijn beurt de handen in elkaar met wielenfabrikant TENTE.

Elektrisch aandrijfwiel en stuur op de handgreep

TENTE monteerde een elektrisch wiel, de E-Drive flex, onder de wagens voor de room- en minibarservice. Ze kregen een stuureenheid op de handgreep en een elektrisch aandrijfwiel. Zo krijgen de servicewagens meer steun bij het rijden en worden ze een pak wendbaarder.

“We hebben het innovatieve systeem stap voor stap geperfectioneerd, in nauwe samenwerking met Mercura”, verduidelijkt Claude Cardoen, Managing Director  van TENTE. “We hebben de parameters van de motor afgesteld op het gewicht van de wagens en de accuprestaties aangepast aan de vereisten van het personeel dat met de wagens rondrijdt. De aanpassingen moeten de werkomstandigheden verbeteren en de spierbelasting verminderen. Om te garanderen dat de aanpassingen hun doel bereikten, zijn de servicewagens uitvoerig getest door het hotelpersoneel.”

Hogere productiviteit, betere ergonomie

Bij het Le Plaza Hotel een dubbele win. “Zowel het welzijn van onze medewerkers als de service aan onze klanten is erop vooruitgegaan”, zegt Monica Banu, Executive Housekeeper van Le Plaza Hotel. “We merken dat de tevredenheid bij het personeel toeneemt. Ze moeten een pak minder kracht zetten om de kar te verplaatsen. We verwachten dat dit zal resulteren in een dalend aantal rugklachten en zodoende ook ziekteverzuim. Doordat onze medewerkers vlotter hun werk kunnen doen, hebben ze ook meer tijd voor de klanten. Dat verhoogt hun jobtevredenheid, wat ook fijn is voor onze hotelgasten.”

 

/////

 

Over TENTE

Betere mobiliteit. Beter leven. Dat is de leidraad van TENTE. TENTE is een fabrikant van wielen en zwenkwielen. Het bedrijf produceert en levert innovatieve, hoogwaardige wielen en zwenkwielen op maat in verschillende segmenten: medisch, institutioneel, industrieel en heavy duty. TENTE gelooft sterk dat wielen een product bepalen, en zoekt telkens naar individuele oplossingen om - vertrekkend van de wielen - producten te verbeteren en problemen op te lossen. Klanten in meer dan 100 landen waarderen de robuustheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en het functioneel ontwerp van onze wielen. TENTE heeft vestigingen over de hele wereld, het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen (Duitsland), waar ook de ontwikkeling van onze oplossingen gebeurt. Ervaren ontwerpers en ingenieurs creëren innovatieve producten die in eigen beheer worden geproduceerd met zelf ontwikkelde productietechnieken. Deze filosofie garandeert de kwaliteit, en zorgt ervoor dat TENTE een leidende positie in de wereldmarkten heeft verworven.

Over Mercura

Mercura is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van professionele aluminiumkarren van hoge kwaliteit. Het Belgische bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar lichte, makkelijk hanteerbare en duurzame karren in aluminium.

Door non-stop te innoveren, ontwikkelen zij vanuit hun unieke knowhow en expertise karren die beantwoorden aan de specifieke behoeften van hun klanten. Van grondstof tot eindproduct, ze bewaken elke stap van het productieproces, met een uitzonderlijke duurzaamheid en kwaliteit als resultaat . 

Als marktleider in de sector is Mercura hét referentiepunt voor de hotelsector, cruiseschepen, ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Het gamma producten wordt voortdurend aangepast aan de wisselende behoeftes in deze sectoren, terwijl kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd blijven. Feedback van de klant is voor hen hierbij van cruciaal belang. De gebruikers van de producten stellen vooral de lichtheid van het materiaal, de wendbaarheid en het ergonomische ontwerp op prijs.

Alle karren worden geproduceerd in de ateliers in Brussel, het hart van Europa. De producten zijn beschikbaar in meer dan 70 landen door middel van een netwerk van gespecialiseerde verdelers wereldwijd en via filialen in Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.

Over Le Plaza 

In het hart van de Europese hoofdstad, op enkele minuten wandelen van de Grote Markt, restaurants en bars, vindt u Hotel Le Plaza. Het hotel werd gebouwd in 1930 en is één van de laatste privé-hotels in Belgische handen. Hotel Le Plaza is als enige hotel Gebrevetteerd Hofleverancier van België.  

Le Plaza heeft vandaag 189 kamers en suites verdeeld over zeven verdiepingen, die zorgvuldig werden ingericht, met behoud van het art-deco karakter. De kamers combineren het prestige van traditionele kamers met modern comfort. Met een restaurant en tien vergaderzalen, waaronder “Het Theater”, één van de eerste bioscopen in Brussel, biedt Le Plaza plaats aan evenementen tot 700 gasten.

Service is de eerste prioriteit in Le Plaza; het hotel beschikt over een loyaal, ervaren en hartelijk team. Daardoor bieden wij een gepersonaliseerde service, een collectieve betrokkenheid en een onvoorwaardelijke inzet om te voldoen aan de verwachtingen van de gasten.

Brochure TENTE E-Drive Flex

PDF - 1014 Kb

Brochure Mercura

PDF - 11 Mb

TENTE persdossier BE 2810.pdf

PDF - 1.9 Mb

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu