Antwerpen en Start it @KBC lanceren nieuwe accelerator voor modestartups en creatieve startups

Antwerpen, 8 juli 2022 - Antwerpen krijgt met Start it Fashion & Creative een gloednieuwe accelerator die zich specifiek richt op modestartups en creatieve startups. Start it @KBC, het grootste startup netwerk van het land, bundelt daarvoor de krachten met stad Antwerpen. Vanuit innovatiehotspot The Beacon biedt Start it Fashion & Creative een acceleratieprogramma aan dat nog meer afgestemd is op de noden van mode- en creatieve startups.

Antwerpen is een naam die wereldwijd klinkt als een klok in de modewereld en de creatieve industrie. De stad oefent dan ook een speciale aantrekkingskracht uit op creatieve ondernemers, merkt ook Start it @KBC.

“We zien al een paar jaar een toename van startups die actief zijn in de creatieve sector, duurzame mode of fashion tech”, zegt oprichter/CEO Lode Uytterschaut. “Onze ervaring leert dat deze sector nog een hele weg af te leggen heeft als het gaat om de ontwikkeling van duurzame businessmodellen. Dankzij de samenwerking met modestad Antwerpen kunnen we de begeleiding in het ondernemerschap voor creatieve en modegerichte startups naar een niveau hoger tillen. Zo stomen we deze ondernemers klaar voor het competitieve landschap waarin ze zich zullen begeven.”
Antwerps schepen voor economie en innovatie Erica Caluwaerts: “Vorig jaar werkte stad Antwerpen een nieuwe modevisie uit met als horizon 2030. Daaruit volgen acties om de de internationale positie van Antwerpen als modestad te behouden en te versterken, want naast de Antwerpse modeontwerpers die hun reputatie verder uitbouwen, is er heel wat jong talent dat hoge ogen gooit ​ in de internationale modewereld. Hun baanbrekende creativiteit moet ook terug te vinden zijn in hun bedrijfsmodellen. Daarom ondersteunen we het ondernemerschap in deze sector en werken we samen met partners zoals Start it @KBC en Flanders DC, die inzetten op initiatieven met partners die vanuit hun specifieke businesskennis de modeondernemer op maat begeleiden bij starten, vestigen en het vinden van kapitaal of specifieke businesscoaching aanbieden."

Ervaren coaches en mentoren, workshops op maat

Start it Fashion & Creative is een aanvulling op het bestaande acceleratieprogramma van Start it @KBC, maar gaat nog meer in de diepte en is afgestemd op de specifieke noden van mode- en creatieve startups. Ze kunnen rekenen op gemiddeld 43 uur persoonlijke coaching, gespreid over één jaar (16 uur extra bovenop het standaard aanbod van Start it @KBC). De coaches en mentoren zijn creatieve (mode-)ondernemers die het klappen van de zweep kennen, zoals Inge Wouters (winnaar Comeos Innovation Award in 2019, Belofte van het jaar Markant,...), Prof. Ysabel Nauwelaerts, e.a. 

Naast het vaste aanbod zorgt Start it Fashion & Creative voor speciale workshops op maat van mode- en creatieve startups: een creatieve mindset vertalen naar een rendabel business model, financiering zoeken (en vinden) voor een creatieve startup, een (mode)merk verkopen in het buitenland,… Er gaat in het acceleratorprogramma ook veel aandacht naar het uitbouwen van een netwerk van andere startups en scale-ups, corporates, investeerders,… die een turbo kunnen zetten op de groei van startende ondernemingen.

Creatieve- en modestart-ups met een innovatief ondernemersidee kunnen zich tot 19 september kandidaat stellen voor het Start it Fashion & Creative acceleratietraject. Ze kunnen één jaar lang gratis gebruik maken van mentorschap, een uitgebreid netwerk, workshops en co-workingplekken. Kandidaten kunnen zich aandienen via de website startit.acceleratorapp.co.

Over stad Antwerpen
Stad Antwerpen wil innovatie en ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Niet alleen roept de stad regelmatig op om innovatieprojecten in te dienen rond thema's als digitalisering, circulariteit, gezondheidszorg en mode; ook wordt er ingezet op het coachen in het ondernemerschap en wordt het organiseren van businessnetwerking in Antwerpen ondersteund.
www.antwerpen.be

Over Start it X
Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde om samen te streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik (Start it @CBC). De accelerator heeft ook internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd. Strategische partners van Start it @KBC zijn Accenture en KBC.

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu