Artlead wint Start it @kbc-award op Demo Day

En 350 ondernemers belonen Books in Belgium met publieksprijs voor beste pitch

Artlead is de winnaar van de Start it @kbc-award die de community vanavond uitreikte tijdens de Demo Day. Oprichter Thomas Caron ontving de award omwille van de vooruitgang die zijn pitch maakte vanaf het eerste moment bij Start it @kbc tot aan de Demo Day. De publieksprijs ging naar Books in Belgium voor de gedurfde en heldere manier waarop founder Dieter Byttebier zijn business uitlegde aan de 350 aanwezige captains of industry, investeerders en ondernemers.

350 kritische ondernemers overtuigen met je business-idee, en dat op 3 minuten tijd. Die uitdaging gingen 14 start-ups aan op de Demo Day die Start it @kbc organiseerde naar aanleiding van zijn driejarig bestaan. In ware Silicon Valley-stijl demonstreerden de ondernemers het innovatief denken en de public speaking skills die ze zich op korte tijd eigen hebben gemaakt.

Artlead, een online inspiratieplatform waarop je kunst kunt ontdekken en kopen, gaat naar huis met de Start it @kbc-award ter waarde van 5.000 euro.

Thomas Caron, oprichter van Artlead“Als beginnend ondernemer ben je vaak alleen aan het werk of moet je alleen ideeën uitwerken. Deze Start it@kbc award is voor mij een bevestiging dat we goed bezig zijn. Het platform werkt en mensen kopen kunst via Artlead.be. De logische volgende stap is om kunstliefhebbers die de site nog niet kennen, aan te trekken. We gaan het geld daarom voornamelijk gebruiken voor online marketing en social media."

Het publiek beloonde Books in Belgium, het online platform voor tweedehandsboeken, met de Prijs Eddy de Nys, voor de allerbeste pitch. Ook zij winnen 5.000 euro.

Dieter Byttebier, oprichter van Books in Belgium“De voorbij twee jaar waren voor ons als start-up heel intensief. Dat het publiek onze pitch heeft bekroond, geeft ons dan ook enorm veel voldoening. Het bewijst dat mensen ons concept goed vinden. Deze prijs komt voor ons precies op het juiste moment. We gaan het geld gebruiken om ons platform verder te optimaliseren."

Public speaking skills: cruciaal voor eerste indruk start-ups
Met de pitches tijdens Demo Day wil Start it @kbc het belang van public speaking voor start-ups benadrukken.

Lode Uytterschaut, founder van Start it @kbc: “Spreken voor een groot publiek is voor een ondernemer een efficiënte manier om te communiceren met prospects, partners, zijn eigen medewerkers, de pers,... Het eerste contact is vaak cruciaal dus is het belangrijk dat je je verhaal goed brengt. Een goede pitch dwingt je als ondernemer om je verhaal scherp te stellen en op korte tijd tot de essentie te komen.”

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc: “Er is in België nog veel werk op het vlak van public speaking. Bij ons bestaat die cultuur van rechtstaan en zonder schroom je idee verkondigen veel minder dan in bijvoorbeeld de VS of Nederland. Het public speaking programma van Start it @kbc is uniek in België. We gaan hier, samen met onze partners, nog sterker op inzetten en zo onze start-ups nog beter helpen om hun business te realiseren.”

3 jaar Start it @kbc in cijfers
Start it @kbc, de grootste start-up community van het land, organiseerde Demo Day naar aanleiding van 3 jaar incubatorschap in België. Enkele cijfers:

 • 1 ecosysteem van ondernemers die de start-up-droom beleven
 • 7 locaties: Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt, Gent, Kortrijk en New York
 • 445 start-ups
 • +120 mentoren
 • +1.000 leden
 • +1.250 ingediende start-up-ideeën
 • +750 pitches voor experten-jury's tijdens de pitchwaves
 • 32 nationaliteiten
 • 70% van de start-ups overleeft het 1e jaar
 • +30 miljoen Euro funding opgehaald
 • 9 strategische partners: KBC, Accenture, Flanders DC, Citylife, Cronos, imec, Mobile Vikings, Telenet Kickstart en lokale academische partners

Klik hier voor het uitgebreide persdossier van de Demo Day
Bekijk hier de videoboodschap van Vice-eersteminister Alexander De Croo n.a.v. Demo Day
Klik hier voor foto's van Demo Day

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu