Autoglass Clinic zet steile groei verder bij internationale Cary Group

Hasselt, 25 mei 2023 - Autoruitenhersteller en -vervanger Autoglass Clinic wordt een deel van Cary Group, één van de belangrijkste Europese bedrijven op dat vlak. Autoglass Clinic is de tweede grootste speler op de Belgische markt. De overname door Cary Group laat de onderneming toe om de forse groei van de voorbije jaren verder te zetten en haar concurrentiepositie te versterken. Naast de overname van Autoglass Clinic neemt Cary Group ook Touring Glass over, de nummer drie op de Belgische markt. Dit bedrijf zal gaan opereren onder de merknaam Autoglass Clinic.

Autoglass Clinic beschikt over een netwerk van 27 Service Centers: 24 zelfstandige autoglasspecialisten en drie vestigingen in eigen beheer. De onderneming van Charline Leroi groeide uit tot de tweede grootste autoruitenhersteller en -vervanger in België. Samen met CEO Joeri Lieten slaagde ze er de afgelopen drie jaar in om haar omzet te verdubbelen. In het eerste kwartaal van 2023 tekende Autoglass Clinic een groei op van 50 procent ten opzichte van datzelfde kwartaal het jaar ervoor.

Anders Jensen (CEO Cary Group) en Charline Leroi (gedelegeerd bestuurder Autoglass Clinic)
Anders Jensen (CEO Cary Group) en Charline Leroi (gedelegeerd bestuurder Autoglass Clinic)

Autoglass Clinic kan nu rekenen op extra financiën en de doorgedreven digitalisering van Cary Group om een volgende groeiversnelling te realiseren. Cary Group is één van de Europese marktleiders in voertuigbeglazing. Het bedrijf is naast thuisland Zweden onder andere actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Denemarken en het Groot-Hertogdom Luxemburg. Met de acquisitie van Autoglass Clinic wordt België het tiende land in dat internationale netwerk. Vorig jaar realiseerde Cary Group met voertuigbeglazing een omzet van 400 miljoen euro.

Concurrentiepositie en naamsbekendheid boosten

De overname omhelst de drie eigen Service Centers van Autoglass Clinic in Hasselt, Zaventem en Geel. Ook de gecentraliseerde diensten in hoofdkwartier Hasselt (sales, marketing, facturatie, contact center, customer support) vinden onderdak bij Cary Group.

Charline Leroi, gedelegeerd bestuurder Autoglass Clinic: “Voor ons was het heel belangrijk dat Autoglass Clinic en Cary Group hetzelfde DNA delen. Ondernemerschap, de passie voor het vak en lokale verankering zijn daarin cruciaal, net als duurzaamheid. We zullen bijvoorbeeld altijd eerst proberen om een autoruit te herstellen, en alleen te vervangen wanneer dat niet meer mogelijk is. We leggen de klant eerst de meest duurzame optie voor.”
Joeri Lieten, CEO van Autoglass Clinic: “Dankzij de financiële slagkracht en de internationale expertise van Cary Group kunnen we onze concurrentiepositie en onze naamsbekendheid op de Belgische markt boosten. We zijn de laatste jaren sterk gegroeid, we kunnen nu nog een paar versnellingen hoger schakelen. Hiervoor zijn we trouwens op korte termijn op zoek naar zowel autoglasmonteurs als extra mensen voor onze centrale diensten.” 

Lokale verankering

De bestaande ondernemingsstructuur van Autoglass Clinic blijft bewaard en ook de huidige leiding wijzigt niet. Gedelegeerd bestuurder Charline Leroi en CEO Joeri Lieten staan ook in de toekomst in voor het dagelijkse management en verzekeren als minderheidsaandeelhouders de lokale verankering.

“Cary Group heeft een sterk gedecentraliseerde structuur”, verduidelijkt Leroi. “De filosofie is dat elke onderneming binnen de groep zijn autonomie en zijn eigen manier van werken kan behouden. Het is net dat lokaal ondernemerschap en vakmanschap die de motoren zijn van het internationale groeitraject.”

Een sterke tweede speler in de Europese markt

Joeri Lieten (CEO) en Charline Leroi (gedelegeerd bestuurder)
van Autoglass Clinic samen met Anders Jensen (CEO) van Cary Group
Joeri Lieten (CEO) en Charline Leroi (gedelegeerd bestuurder)
van Autoglass Clinic samen met Anders Jensen (CEO) van Cary Group
“De acquisitie van beide bedrijven is in lijn met onze ambitie om een sterke tweede speler te creëren op de Europese markt. Zo dragen we er zorg voor dat de gespecialiseerde techniekers en het complementaire netwerk optimaal benut worden om de markt verder te dynamiseren en onze klanten de beste services te blijven bieden. Wij zijn verheugd met deze stappen ter versterking van onze marktpositie in België en geloven ten volle dat we met de combinatie van beide gepassioneerde teams onder de vlag van Autoglass Clinic het vertrouwen van de Belgische consument nog sneller zullen winnen,” aldus Anders Jensen, CEO van Cary Group.

Over Autoglass Clinic
Autoglass Clinic is dé vakman voor het herstellen en vervangen van voertuigbeglazing in België. Doorheen België zijn er 27 zelfstandige ondernemers, gepassioneerd door het herstellen en vervangen van autoruiten, die samen zo’n 120 mensen tewerkstellen. Het hoofdkantoor van Autoglass Clinic is met een 20-tal medewerkers gevestigd in Hasselt. Elke dag tonen we met hart en ziel dat elke klant met een kapotte autoruit op Autoglass Clinic kan rekenen. Autoglass Clinic werkt immers voor alle leasing- en verzekeringsmaatschappijen en heeft verschillende grote wagenparken in haar klantenportefeuille. Maar ook als je niet glasbreukverzekerd bent, zijn we zeker dat we je ruit aan een zeer goede prijs en levenslange garantie kunnen herstellen of vervangen. ​ Of het nu over een vrachtwagen, personenwagen, oldtimer, mobilhome, tractor of bestelwagen gaat : wij zijn volledig uitgerust om je glasschade op een kwaliteitsvolle manier aan te pakken, inclusief kalibratie na vervanging. Ga voor meer informatie naar www.autoglassclinic.be 

Over Cary Group
Cary Group levert duurzame schadeherstel- en auto-onderhoudsdiensten en is actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Het is gespecialiseerd in de reparatie en vervanging van autoglas, met een aanvullend aanbod van diensten in autoschadeherstel en SMART repair. Met een goede toegankelijkheid voor klanten, hoogwaardige producten en slimme oplossingen helpen wij onze klanten om op een eenvoudige en duurzame manier keuzes te maken. Ga voor meer informatie naar
www.carygroup.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu