Automatisch switchen van energieleverancier levert meer dan 250 euro op

Start-up June Energy breekt energiemarkt open met technologie die energieverbruik en voordelige tarieven op elkaar afstemt

 Zeven op de tien Belgen veranderen niet jaarlijks van energieleverancier, en lopen zo een besparing van meer dan 250 euro mis. De Antwerpse start-up June Energy ontwikkelde een unieke technologie die je energieverbruik permanent meet, en consumenten automatisch en zonder rompslomp laat overstappen naar de meest voordelige leverancier. De eerste 800 gebruikers zullen dat de komende weken een eerste keer doen, zegt June Energy-oprichter Vincent De Dobbeleer. “De energiesector is traag en conservatief, wij willen het de consument zo eenvoudig mogelijk maken om zélf de energietransitie te versnellen.”

June Energy zag in de  zomer van 2016 het levenslicht. Een klein jaar later hebben de eerste 800 gebruikers hun meterlezers geïnstalleerd. De meters sturen dagelijks het gas- en elektriciteitsverbruik door naar het  digitaal platform van June Energy. Tegelijkertijd monitort June Energy 24/7 de energieprijzen en de speciale deals en promoties. De algoritmes die June Energy ontwikkelde, matchen voortdurend het verbruik van hun klanten met de energieprijzen, en laat hen automatisch overstappen naar de meest voordelige leverancier. Niet één keer per jaar, maar telkens wanneer dat goedkoper uitvalt. Uit de analyses van June Energy en VREG blijkt dat het automatisch switchen van leverancier voor een besparing van meer dan 250 euro op jaarbasis zorgt.

De komende maanden wil June Energy verder doorgroeien naar 5.000 gebruikers. De start-up heeft de ambitie om op korte termijn een vaste speler op de Belgische energiemarkt te worden, legt oprichter Vincent De Dobbeleer uit. “Zowat iedereen, een zeldzame Amerikaanse president uitgezonderd, is ervan overtuigd dat de energie van de toekomst 100% hernieuwbaar zal zijn. Maar de transitie gaat te traag. June Energy wil niet wachten tot de conservatieve energiesector sneller begint te bewegen, we willen mensen de middelen geven om die transitie eigenhandig te versnellen. Door hun eigen energieverbruik beter te beheren, maar ook door de producenten meer te motiveren.”

Marlies Van Holm, Program Manager Built Environment & Smart Cities van EnergyVille (VITO): “De plug-en-play technologie van June Energy maakt het mogelijk voor huishoudens om, in afwachting van de uitrol van slimme meters voorzien over de komende decennia, nu al via een goedkope meettechnologie zicht te krijgen op hun energieverbruik en de evolutie daarvan over de tijd. Deze lage-kost-technologie is daarom een waardevolle schakel om mensen tastbaar inzicht te geven in hun verbruik. Ze laat in de toekomst ook toe om verdere energie-oplossingen die al op de markt of nog in ontwikkeling zijn tot bij dié huishoudens te brengen die er echte tastbare financiële baten bij hebben.” 

Overstappen zonder papierwerk of vervelende telefoontjes
“Van meet af aan beseften we dat we alleen in onze missie zouden slagen als we het voor de consument zo eenvoudig mogelijk zouden maken om zijn energieverbruik te optimaliseren”, legt Vincent De Dobbeleer uit. “Gebruiksgemak en klantgerichtheid staan daarom centraal bij June Energy.”

De technologie – de gateway in de leefkamer en de meterlezers voor gas en elektriciteit – is bijzonder gemakkelijk te installeren en te gebruiken. En de overstap naar de meest voordelige leverancier wordt telkens volledig geregeld door June Energy. Je hoeft zelf geen seconde meer te verspillen aan papierwerk of vervelende telefoontjes met anonieme computerstemmen en eindeloze keuzemenu’s. 

Besparingsgarantie
Nu de allereerste lichting gebruikers volop aan de slag is met de technologie van June Energy, is de tweede fase van de verkoop gestart. Wie nu inschrijft, krijgt de meterlezers in juli 2017 thuis geleverd.

Gebruikers betalen momenteel - naast een waarborg voor de toestellen - slechts 4,99 euro per maand. June Energy hanteert bovendien een besparingsgarantie. 

“Als het betaalde abonnementsgeld op het einde van het jaar hoger uitvalt dan het bedrag dat je bespaart op je energiefactuur, betaalt June Energy het verschil terug”, verduidelijkt Vincent De Dobbeleer. “Maar als je weet dat jaarlijks veranderen van leverancier een gemiddelde besparing van 250 euro oplevert, weten we nu al dat de overgrote meerderheid van onze klanten hun June-abonnement dubbel en dik zullen terugverdienen.”

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu