Bao Living haalt 1,5 miljoen op bij Entrevest en BESIX Group en versnelt de duurzame bouwrevolutie

AntwerpenBao Living, de Belgische pionier in modulaire, duurzame bouwoplossingen, heeft met succes 1,5 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De investering komt van twee prominente spelers in de bouwsector: het investeringsfonds Entrevest en de wereldwijd gekende aannemer BESIX Group.

Met de kapitaalinjectie zet Bao Living een volgende stap in zijn ambitie om de bouwsector te revolutioneren. Het bedrijf, opgericht in 2018, ontwikkelde SAM, een gepatenteerd modulair meubelsysteem dat alle benodigde elementen voor keuken, badkamer en slaapkamers integreert, inclusief elektriciteit, watertoevoer, ventilatie en verwarming. SAM is niet alleen functioneel en esthetisch, maar ook volledig circulair, wat betekent dat het na gebruik volledig gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Een antwoord op de klimaatcrisis

De bouwsector is een van de grootste vervuilers wereldwijd. Bao Living wil actief bijdragen aan de oplossing van dit probleem door de CO2-voetafdruk van nieuwbouw en renovaties aanzienlijk te verkleinen.

Benjamin Eysermans
Benjamin Eysermans
Benjamin Eysermans, CEO en medeoprichter van Bao Living: “SAM bespaart niet alleen plaats en is prijscompetitief, maar biedt ook een antwoord op de dringende noodzaak om duurzamer te bouwen. Deze investering betekent een bevestiging van onze aanpak, en zorgt ervoor dat we we onze technologie verder kunnen ontwikkelen en onze impact op de markt versnellen.”

De toekomst van bouwen

Met de nieuwe financiering kan Bao Living een aantal ambitieuze projecten realiseren. Zo wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van een configuratiesoftware die architecten en aannemers in staat stelt om in real-time prijzen te berekenen en de meest optimale indeling van de SAM-modules te bepalen.

Daarnaast breidt Bao Living zijn circulaire model uit, waardoor klanten na gebruik van de modules een deel van de aankoopprijs terugkrijgen.

Om de transparantie te vergroten, komt er in lijn met de Europese wetgeving rond duurzaam bouwen een digitaal materialenpaspoort dat gedetailleerde informatie geeft over de samenstelling en de CO2-voetafdruk van elke module.

Tot slot zal Bao Living zijn groei in Nederland versnellen en zijn marktpositie verder versterken.

Samenwerking met de bouwsector

Grootste investeerder Entrevest is enthousiast over de samenwerking.

Niels Diepvens, General Manager van Entrevest: "Bao Living past perfect in onze investeringsstrategie, gericht op innovatieve en duurzame bedrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat Bao Living een belangrijke rol zal spelen in de transitie naar een circulaire bouweconomie.

De investering van BESIX Group onderstreept het groeiende belang van duurzame bouwoplossingen in de sector.

Thomas Vandenbergh, General Manager van BESIX Technology, onderdeel van BESIX Group: "We zijn enthousiast over onze participatie in Bao Living. Wij geloven dat deze Bao Living in staat zal stellen om significante groeimogelijkheden te ontsluiten, zowel door geografische diversificatie als digitalisering. Samen staan we klaar om het voortouw te nemen in het transformeren van de toekomst van de bouwsector, terwijl we onze ecologische impact op bestaande en nieuwe gebouwen verbeteren."

Over Bao Living
Bao Living is een Belgisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve, modulaire en duurzame bouwoplossingen die bouwen betaalbaarder maken. Het bedrijf werd opgericht in 2018, wordt gerund door Benjamin Eysermans en Axel van der Donk en werkt samen met toonaangevende ontwikkelaars in België en Nederland, zoals ION, Immobel en Urbicoon. Met SAM biedt Bao Living een unieke oplossing voor een duurzamere en efficiëntere bouwsector. Meer informatie vindt u via www.baoliving.com

saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu