Bao Living lanceert nieuwe badkamer die gaat voor 100% circulariteit

Antwerpen - Een duurzame badkamer, gemaakt van uitsluitend gerecycleerde of 100% recycleerbare materialen. Dat is het innovatieve concept dat Bao Living als nieuw component in zijn ingenieuze Slimme Aanpasbare Module (SAM) aanbiedt. Die bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Het Belgische bedrijf wil hiermee de woningbouw duurzamer en betaalbaarder maken.

Circulaire badkamer

De circulaire badkamer van Bao Living, dat als onderdeel gekozen kan worden van het innovatieve SAM-meubelsysteem, wordt uitsluitend gemaakt van materialen als hout, glas, metaal en porselein die mogelijk al gebruikt zijn geweest, en in elk geval in de toekomst opnieuw ingezet of gerecycleerd kunnen worden. Het slimme, lijmloze ontwerp van de badkamer zorgt voor een eenvoudige demontage zonder afbraak, waardoor recycleren of hergebruiken makkelijker kan.

Na demontage en inlevering van de gebruikte materialen krijgt de gebruiker de restwaarde terugbetaald. Dat maakt de circulaire badkamer ook één derde goedkoper dan de traditionele badkamer. Door hergebruik wordt er bovendien 63% minder CO2 uitgestoten.

Slimme modulaire meubelsystemen

Bao Living werd opgericht in 2018 en werkt samen met grote ontwikkelaars als Immobel, Urbicoon en ION. Het bedrijf ontwerpt slimme en duurzame modulaire meubelsystemen, waarin contactpunten en leidingen zijn geïntegreerd voor elektriciteit, water, verwarming, ventilatie en domotica. De keuken, slaap- en eetkamer-component van het meubelsysteem was al circulair. Nu heeft het bedrijf dus ook de badkamer, de technisch meest complexe ruimte in huis, lijmvrij en circulair gemaakt.

​ Benjamin Eysermans, co-founder en CEO van Bao Living
​ Benjamin Eysermans, co-founder en CEO van Bao Living
“We zien de vraag naar circulaire badkamers en technieken flink toenemen”, zegt Benjamin Eysermans, co-founder en CEO van Bao Living. “Zo gaan we dit voorjaar alleen al meer dan 50 nieuwe SAM-units plaatsen, en zijn er nog een aantal bestellingen hangende.”

Circulair is de toekomst

De volledig circulaire badkamer is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere bouwsector. Die sector is verantwoordelijk voor het grootste deel van de milieuvervuiling. De Europese Unie heeft als doel om in 2050 een klimaatneutrale economie te hebben, ook de Federale en Vlaamse overheid zetten hierop in.

Axel van der Donk, co-founder en CTO van Bao Living
Axel van der Donk, co-founder en CTO van Bao Living
Axel van der Donk, co-founder en CTO van Bao Living: “Circulair bouwen met materialen en producten die meermaals kunnen worden gebruikt, is de toekomst. Ze helpt het bouwafval drastisch te verminderen en de milieu-impact van de bouwsector te verlagen.”
Het team van Bao Living
Het team van Bao Living

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu