Belgisch-Portugese illustratrice Fatinha Ramos wint prestigieuze prijs op Frankfurter Buchmesse

ANTWERPEN - Illustratrice Fatinha Ramos heeft op de openingsdag van de Frankfurter Buchmesse, de grootste uitgeversbeurs ter wereld, de Excellence Award gekregen voor haar tekeningen bij een kinderboek van kunstenares Sonia Delaunay. De komende weken doen de illustraties ook het Centre Pompidou in Parijs en het American Museum of Illustration in New York aan.
 
De Belgisch-Portugese Fatinha Ramos (°6 mei '77) maakte de illustraties bij het kinderboek ‘A Life of Color’ van Sonia Delaunay, de moeder van de abstracte kunst. In het boek neemt Delaunay haar zoontje mee op een abstracte, kleurrijke reis doorheen haar eigen werk. ‘A Life of Color’ werd uitgegeven door het MoMa, het New Yorkse Museum Of Modern Art, en werd recent ook besproken in The New York Times.
 
Op de allereerste avond van de Frankfurter Buchmesse, wereldwijd het grootste evenement voor iedereen die van ver of dichtbij met de boekenwereld te maken heeft, viel Fatinha Ramos ook in de prijzen bij de Global Illustration Awards. Ze won de Excellence Award in de categorie ‘Original children's picture book’.
 
“De bekroning doet ongelooflijk veel deugd, want het is een heel speciaal boek voor mij”, reageert illustratrice Fatinha Ramos. “Om het boek van Sonia Delaunay zo goed mogelijk te kunnen illustreren, ben ik op zoek gegaan naar wat ik gemeen heb met haar. We zijn allebei vrouwen, allebei designers, we zijn allebei geëmigreerd en ze heeft zelfs een jaar in Portugal gewoond, vlakbij waar ik vandaan kom. Die raakpunten maakten het gemakkelijker om de wereld van Sonia Delaunay binnen te stappen, en illustraties te maken met respect voor haar werk. Zonder mijn eigen stijl opzij te schuiven.”
 
Reis rond de wereld
De komende weken maken het boek ‘A Life of Color’ en zijn illustratrice een kleine reis rond de wereld.

  • Op zaterdag 14 oktober houdt Fatinha Ramos een signeersessie in het ParijseCentre Pompidou. De bookshop van het museum, Librairie Flammarion Centre, zal worden gedecoreerd met de illustraties voor het boek van Sonia Delaunay, ook een expo is in voorbereiding.
  • Vanaf 2 november maken het boek en de illustraties ook deel uit van de jaarlijkse groepsexpo ‘The Original Art’ bij The Society of Illustrators New York. Ze zullen een paar weken lang in het American Museum of Illustrationprijken.
  • Binnen twee weken start in China, in het Research Center of International Illustration in Beijing, tenslotte de groepstentoonstelling 'Illustrating Life III 2017'. Daarvoor mocht Fatinha Ramos een aantal van haar eigen illustraties uitkiezen.

Illustraties A life of Color

Fatinha Ramos

Illustrator & visual artist, Fatinha Ramos

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu