Pointerpro lanceert nieuwe tool om consultancy op te schalen

Belgische scale-up zet turbo op het verspreiden van assessments en adviesrapporten

Antwerpen, 13 april 2023 - De Belgische scale-up Pointerpro lanceert een nieuwe tool die assessments schaalbaar maakt. Met het Distribution Portal geven consultants en coaches hun klanten toegang tot een online portaal, van waaruit die klanten zelf de assessments delen en de resultaten opvolgen. Op die manier kunnen professionele dienstverleners hun know-how exponentieel verspreiden, zonder dat het hen meer werkuren kost.

De nieuwe digitale tool past perfect in de missie van Pointerpro om consultants te verlossen van repetitieve taken met weinig toegevoegde waarde. Uit een internationale iVOX-bevraging die Pointerpro bij 550 consultants liet uitvoeren, bleek dat veel consultancybedrijven, zeker de kleinere kantoren, nog altijd onnoemelijk veel tijd verliezen aan manueel werk. Een opportuniteit blijkt vooral te liggen in het digitaliseren van de dienstverlening zélf. Pointerpro laat toe om kennis van experten in een assessment te gieten. In combinatie met de antwoorden van de respondent, creëert de technologie automatisch adviesrapporten op maat. Bedrijven in 65 landen gebruiken die technologie vandaag al. 

Met het nieuwe Distribution Portal gaat Pointerpro nu nog een stap verder. Consultancybedrijven konden op het digitale platform al assessments opstellen, die automatisch gepersonaliseerde adviesrapporten genereren. Pointerpro-gebruikers kunnen voortaan ook hun eigen klanten en partners toegang geven tot het portaal. Die klanten en partners verspreiden op hun beurt de assessments onder hun eigen netwerk van respondenten. Zo beschikken bedrijven over meer data en extra betrouwbare inzichten. Ze kunnen bijvoorbeeld geautomatiseerde adviesrapporten genereren op maat van elke afdeling. Al die rapporten samen geven dan een helikopterbeeld van de organisatie.

Know-how bundelen in een nieuw digitaal product

Het Distribution Portal biedt ook nieuwe opportuniteiten aan consultants of coaches. De surveys en de assessments die ze opstellen, kunnen ze net als de adviesrapporten tegen betaling ter beschikking stellen aan andere bedrijven of organisaties. Wie bijvoorbeeld een bevraging wil afnemen over welzijn op het werk hoeft zelf het warm water niet opnieuw uit te vinden, maar kan via het Distribution Portal een beroep doen op de geautomatiseerde know-how van de consultants en coaches. Dat kosten daardoor niet uit de hand kunnen lopen, maakt consultancy ook toegankelijker voor kleine bedrijven. Meer dan de helft (51,5%) van de consultants geeft in de al vermelde bevraging toe dat de drempel naar professionele dienstverlening lager moet.

Stefan Debois, oprichter en CEO van Pointerpro
Stefan Debois, oprichter en CEO van Pointerpro
Stefan Debois, oprichter en CEO van Pointerpro: “Met ons nieuw Distribution Portal kunnen servicebedrijven hun eigen klanten rechtstreeks toegang geven tot assessments en rapporten. Ze bundelen hun know-how in een digitaal product, en hun klanten betalen een licentie om die expertise op hun beurt te mogen verspreiden. Zo helpen we niet alleen onze eigen klanten, maar ook de klanten van onze klanten om tijd vrij te maken voor taken waar ze echt het verschil mee maken en toegevoegde waarde creëren.”

Onder andere het Braziliaanse assessmentbedrijf Egg Science kon het nieuwe Distribution Portal in première in gebruik nemen en ter beschikking stellen van hun klanten.

“De HR-departementen van onze klanten kunnen hun assessments rechtstreeks verspreiden onder de medewerkers en de teams van wie ze input willen”; verduidelijkt CFO & COO Nicolas Gounin. “Zo slaan ze twee vliegen in één klap. De medewerkers kunnen rekenen op gepersonaliseerde adviesrapporten, HR kan data analyseren op het niveau van de teams en de hele organisatie.”

Persdossier Pointerpro 2023 (NL).pdf

PDF - 804 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu