Belgische scale-up Pointerpro zet een turbo op de digitalisering van consultancybedrijven

Survey Anyplace wordt Pointerpro en evolueert van surveys naar assessments met geautomatiseerd persoonlijk advies

Antwerpen, 14 juni 2022 - De meeste consultants schrijven hun adviesrapporten vandaag nog manueel, wat hen veel tijd en hun klanten veel geld kost. De technologische scale-up Pointerpro (voordien Survey Anyplace), die in 2021 de Deloitte Fast 50-ranglijst van snelst groeiende Belgische techbedrijven haalde, maakt het mogelijk om op basis van een eenvoudige bevraging automatisch gepersonaliseerd advies te leveren. Zo kunnen servicebedrijven opschalen en zich onderscheiden, terwijl ze hun medewerkers verlossen van repetitief werk. Pointerpro werd opgericht in de schoot van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België.

Survey Anyplace begon 10 jaar geleden als een surveytool. Oprichter Stefan Debois bouwde de quizapp die hij als hobbyproject in elkaar bokste uit tot een tool waarmee bedrijven gebruiksvriendelijke online bevragingen konden opzetten. Zo konden ze snel en eenvoudig relevante data verzamelen en analyseren.

Vandaag gaat de onderneming nog een stap verder. Respondenten vullen niet alleen een vragenlijst in, de tool genereert op basis van hun antwoorden nu ook automatisch gepersonaliseerd advies. De technologie is tweerichtingsverkeer geworden: bedrijven halen relevante data op én zorgen met de gepersonaliseerde adviesrapporten voor toegevoegde waarde voor hun klanten, prospecten of medewerkers.

Die evolutie resulteert nu in een nieuwe naam. Survey Anyplace wordt Pointerpro, legt oprichter Stefan Debois uit. “De nieuwe naam verwijst naar de meerwaarde van professioneel advies op maat. Met de persoonlijke adviesrapporten die onze software aanlevert, kunnen bedrijven hun doelgroep in de juiste richting wijzen.”
Stefan Debois, CEO en mede-oprichter Pointerpro
Stefan Debois, CEO en mede-oprichter Pointerpro

Van financieel advies en welzijn op het werk tot astmapreventie
Pointerpro richt zich vooral op professionele servicebedrijven. Debois heeft zelf een achtergrond in de consultancywereld, hij is ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor een digitale inhaalbeweging. 

“Heel wat kennis en expertise zit vandaag nog verborgen in de hoofden van consultants. Ze ​ stellen hetzelfde type vragen en schrijven elk rapport telkens opnieuw manueel uit, wat veel tijd vraagt en dus ook veel geld kost. Dankzij Pointerpro kunnen servicebedrijven al die kennis nu digitaal opslaan in één platform. Via assessments verzamelen ze de input van hun respondenten, onze technologie creëert automatisch persoonlijke adviesrapporten. Zo kunnen die servicebedrijven hun diensten opschalen en kunnen hun experts zich echt onderscheiden door te focussen op meer strategisch werk.”

Grote consultancybedrijven als Capgemini en Deloitte zijn klant bij Pointerpro om hun services te digitaliseren. Farmabedrijf AstraZeneca zet de technologie dan weer in voor astmapreventie: gebruikers geven in welke symptomen ze eventueel ervaren, ze krijgen gepersonaliseerd advies waarmee ze dan naar hun dokter kunnen stappen. Ook kleinere bedrijven doen een beroep op Pointerpro om professioneel advies te democratiseren. Zo gebruikt de Amerikaanse start-up Anasova het platform voor hun website freefinancialplan.com om financieel advies toegankelijk en laagdrempelig te maken.

Actief in 65 landen
De laatste jaren groeide Pointerpro elk jaar met bijna 50 procent. Vorig jaar stond de scale-up in de Deloitte Fast 50, de top-50 van snelst groeiende Belgische technologiebedrijven. Pointerpro telt 26 medewerkers en is wereldwijd actief in zo’n 65 landen, met hubs in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Mark Penson & Stefan Debois, oprichters Pointerpro
Mark Penson & Stefan Debois, oprichters Pointerpro
Het team zet sterk in op persoonlijke begeleiding van de klanten die met de technologie van Pointerpro aan de slag gaan. “We mogen dan wel een technologisch bedrijf zijn, we beseffen als geen ander dat human capital het belangrijkste onderscheidende element is voor onze gebruikers”, benadrukt Stefan Debois. “Elke dag spelen servicebedrijven een hoop kennis en expertise kwijt als mensen vertrekken. Onze technologie zorgt ervoor dat ze expertise toch binnen het bedrijf houden en kunnen blijven gebruiken voor hun klanten.”

saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu