Belgische start-up DESelect haalt 5,5 miljoen dollar op bij New Yorks investeringsfonds

Kapitaalronde brengt MarTech onderneming op de drempel van de Amerikaanse doorbraak

Antwerpen, 28 oktober 2021 - De Belgische MarTech start-up DESelect haalt nog geen twee jaar na oprichting 5,5 miljoen dollar durfkapitaal op om zijn internationale expansie te versnellen. Het op Salesforce gebouwde platform dat DESelect ontwikkelde, biedt marketers oplossingen aan om meer uit hun data te halen. Lead investeerder van de net afgeronde kapitaalronde is het New Yorkse fonds Adjacent. Ook de oprichters van Showpad, Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, pompen geld in DESelect, evenals Federico Larsen, mede-oprichter van Copado, en een aantal andere Business Angels.

DESelect helpt marketers om op een snelle en gebruiksvriendelijke manier databases in Salesforce Marketing Cloud te segmenteren. Ze kunnen zo gemiddeld 23 procent sneller campagnes lanceren. Recent breidde het platform uit met andere producten, zoals een no-code oplossing om externe databronnen te integreren en een gratis zoekmachine. In augustus kondigde DESelect een Annual Recurring Revenue (ARR) van 1 miljoen euro aan, een milestone die weinig startups gegund is. Grote, internationale bedrijven als Volvo Cars Europe, HelloFresh en T-Mobile maken gebruik van het platform.

Om nog sneller internationaal te kunnen schalen, rondde DESelect zopas een kapitaalronde van 5,5 miljoen dollar af. Lead investeerder is het New Yorkse durffonds Adjacent van Nico Wittenborn. Hij zal de nieuwe Board of Directors van DESelect vervoegen, samen met oprichters Anthony Lamot en Jonathan van Driessen. Ook Federico Larsen investeert mee. Zijn onderneming Copado, een Spaans SaaS-bedrijf dat net als DESelect op Salesforce gebouwd is, kondigde enkele weken terug nog zelf een kapitaalronde aan waarmee het uitgroeit tot een Europese unicorn. Onder andere de Amerikaanse ondernemer Sam Gutmann, oprichter van het eveneens op Salesforce gebouwde OwnBackup dat al meer dan 3 miljard dollar waard is, treedt toe tot de Board of Advisors van DESelect.

Enorm marktpotentieel

“Met de kapitaalinjectie van 5,5 miljoen dollar willen we onze internationale expansie versnellen”, benadrukt Anthony Lamot, oprichter en CEO van DESelect. “We openen nog dit jaar, vroeger dan verwacht, een kantoor in Austin (Texas). Dat moet begin volgend jaar op volle toeren draaien. Zowel in de VS als in Europa gaan we ook ons team uitbreiden met een viervoud. We zien heel wat groeimogelijkheden voor DESelect. Een recente investeerdersupdate van Salesforce toont dat het marktpotentieel enorm blijft groeien voor Marketing Cloud-partners.”
Anthony Lamot, CEO & Co-Founder DESelect
Anthony Lamot, CEO & Co-Founder DESelect
DESelect werkt niet alleen aan zijn internationale expansie, het zet ook voluit in op een multi-productstrategie, vertelt oprichter en CTO Jonathan van Driessen. “DESelect Segment, waar het allemaal begonnen is voor ons, blijft ons paradepaardje. Maar we merkten dat klanten de segmentatiemogelijkheden wel volop gebruikten, maar nog lang niet al hun data in de Salesforce Marketing Cloud hadden staan. Zo zijn we op het idee gekomen van een no-code integratietool, waarmee marketers snel en eenvoudig andere databronnen (CMS, CRM, e-commerce,…) kunnen connecteren. Tegelijkertijd hebben we onze gratis zoekmachine verder uitgebreid.”
Nico Wittenborn, Managing Partner Adjacent: “Salesforce biedt een geweldig ecosysteem. Ik heb het potentieel ervan ontdekt bij Insight Partners, door de investeringen in OwnBackup en Copado. Dat zijn bekende succesverhalen van Salesforce-partners. DESelect heeft binnen het ecosysteem een aanbod dat veel toegevoegde waarde biedt voor marketers. Rekening houdend met hoeveel het team heeft bereikt met de vorige financiering, ben ik heel enthousiast om te zien waar ze naartoe gaan met deze investering!“
Federico Larsen, CTO en Co-Founder Copado: “Het Salesforce-ecosysteem is een attractieve marktplaats voor spelers die er vlot in kunnen navigeren en die de noden van moderne consumenten begrijpen. DESelect slaagt in beide vereisten. Het heeft de visie en het team die nodig zijn om de onderneming naar het volgende niveau te brengen.”
Sam Gutmann, CEO OwnBackup: “We kennen de markt rondom Salesforce van binnenuit gezien wij klanten hun kritische data beschermen. We zien vanop de eerste rij hoe belangrijk data is in de tech stack van grote bedrijven, en hoeveel marktaandeel klaar ligt om te veroveren. De markt is gigantisch, net als het groeipotentieel voor DESelect.”

Om meer te weten over bevestigde nieuwe klanten, ga naar ​ DESelect Customer Success Stories. Een ​ demo van DESelect aanvragen kan via: https://DESelect.com/demo.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu