Belgische SweepBright haalt 2,3 miljoen euro vers kapitaal op om vastgoedmarkt Zuid-Amerika en Australië te veroveren

Antwerpse property technologie transformeert internationale immosector

ANTWERPEN —​ De Antwerpse scale-up SweepBright haalt met een nieuwe kapitaalronde 2,3 miljoen euro op. Deze succesvolle A-ronde bevestigt de positie van SweepBright als belangrijke internationale speler in de proptech-sector. De nieuwe investeerders zijn Cennini Holding (het investeringsfonds van de familie Claeys), QuaeroQ (het investeringsfonds van Matexi Group) en een aantal privé-investeerders rond vermogensbeheerder Quaestor. Ook Volta Ventures, Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van Showpad en Jeroen Lemaire van In The Pocket, die in 2017 al 1,5 miljoen euro in SweepBright investeerden, bevestigen opnieuw hun vertrouwen met deze A-ronde.

Technologie voor het immokantoor van morgen
Proptech (een samentrekking van property en technology) is een verzamelnaam voor alle technologieën die de vastgoedsector transformeren. Zo zorgt de technologie van SweepBright er bijvoorbeeld voor dat makelaars hun nieuwe aanbiedingen een pak sneller kunnen creëren, verspreiden en opvolgen via hun smartphone. Dat alles in een gecentraliseerd digitaal platform, en bovendien gemakkelijk te combineren met andere apps. Doordat makelaars op die manier hun vastgoedaanbiedingen niet meer manueel moeten invoeren en een veel snellere en betere dienstverlening kunnen aanbieden, winnen ze tot 70% meer tijd voor directe klantencontacten, wat hun verkoopcijfers aanzienlijk doet toenemen.

Raphael Bochner, CEO SweepBright: “De toekomst is in handen van Immokantoren die snel de “shift” maken naar verhoogde productiviteit, betere customer experience en een zeer robuuste digitale marketing. Deze trend is heel duidelijk zichtbaar in landen zoals de VS, en ook in België gooien vastgoedmakelaars, waaronder sommige nieuwkomers, hoge ogen met deze aanpak. De grootste successen zien we bij vastgoedbedrijven die verder gaan dan technologische “gimmicks” en radicaal breken met de traditionele manier van werken.”

Internationale tendens
Wereldwijd is er een enorme opmars gaande van de zogenaamde next generation immokantoren, die volop inzetten op proptech-technologieën zoals SweepBright. Ze verdringen de traditionele immokantoren met een binnen de sector ongeziene snelheid van werken, een sterk verhoogde efficiëntie en een strakke focus op de millennial. Zo haalde het Amerikaanse next gen immokantoor Compass onlangs nog 400 miljoen dollar op. Ook in het VK kent het kantoor PurpleBricks een fenomenaal succes. In België spelen immobedrijven zoals WeInvest en Immo Francois in op de nieuwe trend, mét succes. Niet voor niets vermeldt het toonaangevende venture capital fonds Thomvest Ventures SweepBright als een van de belangrijkste vastgoedapplicaties op de markt.

Frank Maene, Managing Partner Volta Ventures: “Er beweegt veel op de vastgoedmarkt, maar qua efficiëntie kan het nog een stuk beter. SweepBright brengt daar nu verandering in en zorgt ervoor dat de immobiliënmakelaar zich meer kan focussen op zijn klanten. Raphael Bochner kent de vastgoedmarkt als geen ander en ziet de uitdagingen in de sector. De oplossing heeft hij al. Nu is het een kwestie van die breed uit te rollen.”

Ambitieuze internationale groeiplannen
SweepBright is vandaag al wereldwijd actief vanuit kantoren in Antwerpen en New York. Verder wil SweepBright haar activiteiten in Mexico verder verkennen.Via een partnership met de Mexicaanse zoekertjessite Segundamano zet het bedrijf voet aan wal op de gigantische Zuid-Amerikaanse vastgoedmarkt, en een samenwerking met Real Estate Institute of Queensland zette de deur naar de sterk groeiende Australische markt open. Het bedrijf zal er fors investeren met onder andere een vestiging in het Australische Brisbane.  

Met het nieuw opgehaalde kapitaal zal SweepBright zijn team verder uitbreiden met o.a. bijkomende ontwikkelaars en salesprofielen. SweepBright investeert verder ook in R&D, met een snelle uitbreiding van haar data analytics capaciteiten en de toevoeging van uitgebreide Campaign Management features. 

Persdossier SweepBright

PDF - 1.0 Mb

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu