Bijna 70% heeft moeite bij het beheren van dagelijkse taken

Onderzoek door Connections in Mind, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor neurodiversiteit, bevestigt dat moeilijkheden met dagelijkse organisatorische vaardigheden erg vaak voorkomen. Meer dan 69% van de mensen blijkt essentiële mentale vaardigheden voor planning, organisatie en tijdbeheer als uitdagend te ervaren. Connections in Mind helpt persoonlijke, school- en werkomgevingen om de sterktes van iemand te benutten, en zich niet blind te staren op waar het moeizamer gaat.

Hoewel iedereen zijn eigen uitdagingen heeft op organisatorisch vlak, geldt dit vooral voor degenen die een autisme-, ADHD- of dyslexiediagnose kregen, zo blijkt uit de enquête van Connections in Mind. 69% van de meer dan dertigduizend respondenten heeft regelmatig moeite om prioriteiten te stellen, wat wijst op moeilijkheden met planning. Bovendien meldt 58% aanhoudende problemen met het georganiseerd houden van hun bezittingen. 67% ondervindt problemen bij het bereiken van langetermijndoelen en 67% vindt het moeilijk om taken te beginnen, en geeft leukere activiteiten voorrang.

Verder onderzoek leert dat wie autisme als diagnose kreeg, meer moeite heeft met flexibiliteit en metacognitie (denken over denken). Daarentegen melden mensen met ADHD grotere uitdagingen op het gebied van inhibitiecontrole (weerstand bieden aan impulsen) en volgehouden aandacht. Voor mensen met dyslexie blijkt het werkgeheugen een bijzonder aandachtspunt te zijn.

Belgische technologie

De bevindingen zijn afkomstig van het "Executive Function QR"-project van Connections in Mind, waarbij de respondenten via een geavanceerde technologische tool worden bevraagd, meteen ook zelf hun resultaten ontvangen en ermee aan de slag kunnen. De technologie hiervoor komt van Pointerpro, een Belgisch databedrijf. Het project levert een schat aan informatie op die een goed beeld geven van de specifieke uitdagingen waarmee de verschillende neurotypes en de algemene bevolking worden geconfronteerd.

Maar de impact gaat verder dan gegevensverzameling. “De software van Pointerpro speelt een cruciale rol bij het bieden van gepersonaliseerde ondersteuning aan de respondenten van de enquête en hun vrienden, familie, collega's, enz.,” stelt Victoria Bagnall, mede-oprichter en algemeen directeur van Connections in Mind. “Ze stelt ons in staat om automatisch suggesties en oplossingen aan te reiken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke respondent. Deze onmiddellijke feedback stelt de deelnemers in staat om zelf meteen actie te ondernemen.”

Samenwerking is volgens Connections in Mind de sleutel om het creëren van neuro-inclusieve omgevingen mogelijk te maken. Erkennen dat iedereen taken anders beheert en op basis daarvan een ondersteunende omgeving creëren, komt iedereen ten goede. Dit project stelt mensen dan ook in staat om efficiënter met anderen om te gaan en vice versa, waardoor het leven een minder grote worsteling wordt.


saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu