Bizzcontrol boekt accountants om tot CFO’s met visueel aantrekkelijke rapporten

Gent. De Gentse start-up Bizzcontrol lanceert haar platform dat complexe boekhoudcijfers omvormt tot aantrekkelijke visuele rapporten en analyses. Dankzij Bizzcontrol kunnen accountants hun klanten op een eenvoudige wijze meer inzicht geven in hun cijfers, en hen zo beter adviseren. Bizzcontrol speelt daarmee in op een trend in de boekhoudwereld waarbij accountants evolueren van cijferverwerkers naar ‘CFO van de KMO’. Nog voor Bizzcontrol goed en wel gelanceerd is, maken al 16 middelgrote boekhoudkantoren in Vlaanderen gebruik van het gloednieuwe softwareplatform.

Uit een recent onderzoek van UHasselt blijkt dat maar één op de vier (28%) ondernemers hun accountant goed begrijpt wanneer die uitleg geeft bij de behaalde cijfers van hun onderneming. Bedrijfsleiders moeten vandaag de dag dan ook genoegen nemen met ‘droge’, financiële standaardrapporten, zoals een balans of resultatenrekening. Bizzcontrol zorgt ervoor dat accountants die cijfers nu kunnen presenteren op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier, met één druk op de knop. In combinatie met hun sterke financiële kennis en de persoonlijke band met hun klanten, kunnen ze hun klanten zo beter adviseren. 

Lode Cools, co-founder & CTO van Bizzcontrol: “Vandaag biedt maar 17% van de accountants structureel business advies aan. 77% van de kantoren wil hier wel mee starten in het komende jaar. Met Bizzcontrol hebben we een tool ontwikkeld waarmee accountants heel snel en eenvoudig hun klantenervaring sterk kunnen verbeteren. Zo willen we de zogenaamde ‘tweede digitale golf' binnen het boekhoudlandschap mee vorm geven.” 

Nicholas De Nil: “Het volgende decennium zal de accountant evolueren van een cijferverwerker naar ‘CFO van de KMO’. Met Bizzcontrol willen we accountants de juiste tool aanbieden om deze transitie succesvol te doorstaan.”

Toekomstgerichte business-inzichten
Nicholas De Nil, co-founder & CEO van Bizzcontrol, werkte meer dan tien jaar als business controller bij grote bedrijven als AB Inbev en Perrigo. Hij besefte daar dat er veel meer gedaan kan worden met waardevolle boekhouddata. 

“De kunst zit hem in het eenvoudig voorstellen van complexe data. Bizzcontrol zorgt ervoor dat ondernemers samen met hun accountant tot de juiste inzichten komen die hun onderneming echt vooruit helpt. Door vervolgens op enkele minuten tijd een budget en cashflowplan op te laden, worden accountants echte businesspartners die niet enkel naar het verleden, maar ook naar de toekomst kijken”, aldus Nicholas De Nil.

Winnaar Vlerick pitch event
De bètaversie van de Bizzcontrol software werd gedurende de eerste helft van 2020 uitvoerig getest bij drie verschillende boekhoudkantoren, om zo volledig te beantwoorden aan de noden van toekomstige klanten. Op dit moment maken al zestien kantoren in Vlaanderen gebruik van het Bizzcontrol-platform. 

Bizzcontrol werd geselecteerd voor het acceleratieprogramma van Start it @KBC. De start-up won daarnaast ook de Vlerick launchpad meetup, een pitchwedstrijd georganiseerd door EY, Vlerick en KBC. 

Stabiele groei
Na een bliksemstart focust Bizzcontrol de komende maanden op een stabiele groei. De start-up breidt daarom haar team uit met een Sales en een Marketing manager en product developers om hun ambitieuze roadmap verder uit te werken. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu