BloomUp sluit partnership met SD Worx en haalt 1 miljoen euro op voor gepersonaliseerde AI-groeitrajecten met videocoaching

10 oktober 2022 – World Mental Health Day

Antwerpen, 10 oktober 2022 - BloomUp, het digitaal platform voor mentaal welzijn op de werkvloer, sluit een partnership met SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en payroll-diensten. In een nieuwe kapitaalronde haalt BloomUp meteen ook 1 miljoen euro op bij Trividend, Change - Credal Social Innovation Fund, BAN Vlaanderen, imec.istart, Spreds en investeerders uit diverse scale-ups, waaronder Showpad. Daarmee wil BloomUp tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en zo de basis leggen om ook internationaal te schalen. Dat is beloftevol nieuws in de aanloop naar de World Mental Health Day op 10 oktober.

Presenteïsme (verminderde productiviteit door stijgend stressniveau), absenteïsme (afwezigheid van het werk omwille van psychosociale redenen) en personeelsverloop kosten bedrijven handenvol geld. Door de sterke toename van het aantal burn-outs* en langdurig zieken** staat ‘welzijn’ nu in de top 3 van prioriteiten voor Belgische hr-managers. 

De hr-dienstengroep SD Worx, met hoofdzetel in België en al actief in 19 landen, wil zijn klanten gemakkelijker toegang geven tot preventieve oplossingen die leiden naar gelukkigere en gezondere werknemers.

Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx: “Door gespecialiseerde partners zoals BloomUp toe te voegen aan ons platform mysdworx, voorzien we voor meer dan 35.000 werkgevers met personeel in België alvast een centrale laagdrempelige toegang tot extra diensten. We zien een goede fit met BloomUp die zich als Belgische speler al bewezen heeft met concrete oplossingen.”
Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx
Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx

Geïntegreerde videocoaching

Het laagdrempelige platform van BloomUp matcht medewerkers van middelgrote en grote bedrijven die nood hebben aan mentale ondersteuning met een van de 130 aangesloten zelfstandige psychologen. Vanaf dit najaar biedt BloomUp via e-modules ook groeitrajecten met geïntegreerde videocoaching, gepersonaliseerd met artificiële intelligentie. Een unieke service waarvoor het samenwerkt met professor cognitieve gedragstherapie Ernst Koster (UGent). 

Ellen Batens, Founder en CEO van BloomUp
Ellen Batens, Founder en CEO van BloomUp
“Covid en de dreigende recessie brengen veel angst, stress en economische onzekerheid met zich mee. Maar nog te veel werknemers vinden het moeilijk om de stap naar psychologische hulp te zetten of ze krijgen met lange wachttijden te maken. Gelukkig willen meer en meer bedrijven een gezonde leefomgeving voor hun medewerkers creëren, om hen te beschermen tegen een burn-out. Nu de war on talent hevig woedt, kan je je als bedrijf niet permitteren om je beste medewerkers te zien uitvallen of vertrekken", zegt Ellen Batens, CEO & co-founder van BloomUp.

1 miljoen vers kapitaal

Meer dan 3.000 particulieren en bedrijven in Vlaanderen en Wallonië doen vandaag al een beroep op BloomUp. Voor de nieuwe kapitaalronde focuste BloomUp vooral op investeerders die maatschappelijke impact vooropstellen, om samen de drempel naar mentale ondersteuning te verlagen. Met de 1 miljoen euro die BloomUp net heeft opgehaald, wil het tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en hiervoor samenwerken met sterke partners zoals SD Worx.


*Stijging van 66% op 3 jaar volgens BrandNewDay, een multidisciplinair bedrijf dat gedragsverandering op de werkvloer nastreeft.

**500.000 langdurig zieken: ⅓ door psychosociale redenen, volgens een studie van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.


  • BloomUp werd opgericht in maart 2020, bij de start van de gezondheidscrisis
  • Januari 2021: Eerste kapitaalronde van 145.000 euro - investeerders zijn imec.istart en business angels
  • Juli 2021: Tweede kapitaalronde van 500.000 euro - investeerders zijn CM en Blue Health Innovation Fund
  • 30 bedrijven als klant waaronder ICI Paris XL, Elia, Teamleader, Liedekerke, CM en Sharp

Persdossier BloomUp 2022

PDF - 162 Kb


Ellen Batens

Ellen Batens

Co-founder & CEO, BloomUp
Eva De Schryver

Eva De Schryver

Persverantwoordelijke België, SD Worx

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu