CM investeert in Belgische healthtech start-up BloomUp om toegang tot psychologische hulp te vergemakkelijken

Antwerpen, 27/07/2021 - De Belgische healthtech start-up BloomUp heeft 0,5 miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij CM, BlueHealth Innovation Fund en vier business angels. Het is daarmee de eerste start-up waarin CM investeert. Samen verhogen ze de mentale veerkracht van de Belgen, door psychologische hulp toegankelijker te maken via een digitaal platform.

BloomUp helpt mensen sneller de stap te zetten naar mentale ondersteuning, met een laagdrempelige digitale oplossing zonder wachtlijsten. Door online enkele vragen te beantwoorden, worden ze meteen gematcht met 3 erkende psychologen of psychotherapeuten. De keuze is vrij en het kennismakingsgesprek gratis. Al meer dan 80 erkende klinisch psychologen en psychotherapeuten registreerden zich op het platform.

Actiever inzetten op mentale gezondheid

"CM wil actiever inzetten op mentale gezondheid en die meer onder de aandacht brengen. Dat is nodig, want naar schatting een op de vier Belgen krijgt ooit te maken met mentale problemen. Heel wat van hen gaan nooit op zoek naar professionele hulp. En wie dat wel doet, staat vaak voor lange wachttijden. De drempel om naar een psycholoog of psychotherapeut te stappen, is dus nog altijd groot", zegt Steven Hermans, Directeur Business development & Maatschappelijke Innovatie bij CM.
Steven Hermans, Directeur Business Development & Maatschappelijke Innovatie bij CM
Steven Hermans, Directeur Business Development & Maatschappelijke Innovatie bij CM
"CM is de ideale partner voor BloomUp, omdat we dezelfde visie over mentale gezondheid én sociaal ondernemen delen", bevestigt Ellen Batens, co-founder van BloomUp. "Dankzij de investering van CM kunnen we BloomUp verder schalen om de toegang tot mentale ondersteuning voor meer mensen te vereenvoudigen."
Ellen Batens, co-founder van BloomUp
Ellen Batens, co-founder van BloomUp

Drempels verlagen

En die grotere capaciteit is broodnodig. Gemiddeld aanvaardt meer dan een derde van de psychologen, psychiaters, orthopedagogen en psychotherapeuten geen nieuwe aanmeldingen meer, zo blijkt uit een rondvraag bij 1.305 therapeuten met een privépraktijk. BloomUp wil de wachttijden voor psychologische ondersteuning (tussen een maand en een jaar) verkorten door in te zetten op online therapie. Tegelijk biedt het platform psychologen en therapeuten een flexibele werkoplossing waarmee ze tegen een lage kost hun praktijk (online) kunnen uitbouwen, zonder geografische barrières.

 

Digitalisering

Een andere investeerder is BlueHealth Innovation Fund, een fonds dat investeert in Belgische healthtech start-ups. “We geloven sterk in de nood aan laagdrempeligheid en digitalisering binnen de geestelijke gezondheidszorg. We hebben dan ook beslist te investeren in BloomUp, zodat het zijn digitaal platform verder kan ontwikkelen en voor nog meer mensen toegankelijk kan maken", zegt Kim Luyckx, Portfoliomanager BlueHealth Innovation Fund.

BloomUp maakt deel uit van de acceleratorprogramma’s van Start it @KBC en Imec.istart.

BloomUp team
BloomUp team

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu