Antwerpse start-up Helpper maakt thuishulp eenvoudig dankzij platform voor buurtbewoners

Thuishulp door en voor buren dankzij deeleconomie. Nu in Antwerpen, Edegem en Mortsel

Helpper is een online ontmoetingsplaats voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagdagelijkse taken, en voor buurtbewoners die een centje willen bijverdienen. Dankzij de deeleconomie zorgt Helpper voor een eenvoudige, betrouwbare en flexibele aanpak van thuishulp, die betaalbaar is voor de maatschappij.

Helpper is een online platform dat buurtbewoners connecteert: enerzijds mensen die thuis hulp kunnen gebruiken en anderzijds hun buren, die een verschil willen maken door iemand te helpen. De taken zijn niet-medisch van aard, en gaan van gezelschap houden, samen op stap gaan, shoppen en  koken tot vervoer, administratie, kinderen afhalen van school. Door een beroep te doen op buurtbewoners en hen te vergoeden voor hun diensten, wil Helpper thuishulp eenvoudiger maken voor ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap en drukbezette ouders. 

François Gerard oprichter van Helpper“Tijdens de ziektebegeleiding van mijn vader met ALS voldeed geen enkel van de huidige diensten aan zijn noden. De planning was te rigide, de taken waren te strak afgelijnd en we hadden geen inspraak in wie mijn vader kwam helpen. De complexe organisatie vergt te veel energie, die je liever aan je dierbare besteedt. Met Helpper bieden we een sociaal en flexibel alternatief op hulp die nu vaak via dienstencheques of gezinszorg verloopt. Onze helppers mogen een veel bredere waaier aan taken opnemen, en worden niet beperkt door de complexiteit van grote structuren.”

Helpper geeft zuurstof aan de zorgsector die structureel onder budgettaire druk staat. Thuishulp kost vandaag tussen 28 en 35 euro per uur aan overheidssteun. Door de snelle vergrijzing en de stijging van chronische ziekten wordt dat voor de maatschappij onhoudbaar. Er blijven mensen in de kou staan omdat de overheidsfinanciering niet proportioneel meegroeit met de stijgende vraag. Helpper heeft de ambitie om een groot deel van de niet-medische hulp op te nemen, zonder overheidstussenkomst.

Matchmaking staat centraal
Helpper brengt blijvende en kwalitatieve relaties tot stand en besteedt daarom veel aandacht aan het matching-proces. De hulpaanvrager (of ‘helppie’) registreert zich en selecteert de gewenste taken en het tijdstip. Vervolgens gaat Helpper op zoek naar een geschikte persoon (‘helpper’) in de buurt. De kandidaten worden gescreend op basis van hun registratiegegevens, identiteit en een uitgebreid telefonisch aanwervingsgesprek. Zo heeft Helpper een goed beeld van de hulpverstrekker vooraleer deze wordt voorgesteld aan een helppie.

Als hulpaanvrager betaal je eenmalig €10 voor een kwalitatieve match. De vergoeding voor de hulp bedraagt  €9,80 per uur (of €4,90 per halfuur). Helpper neemt de volledige afhandeling van verzekeringen, betalingen, fiscale administratie en ondersteuning op zich. De hulpverstrekker (‘helpper’) ontvangt, na aftrek van 10% belastingen dankzij de wetgeving ‘deeleconomie’, €7,00 netto per uur.  

Samenwerking met ziekenfondsen en huisdokters
Helpper werkt structureel samen met ziekenfondsen, woonzorgcentra, huisdokters, apothekers en ziekenhuizen, die mensen informeren over de nieuwe service van Helpper.

Joeri Staessen, Directeur Netwerk en Sales bij Partena Ziekenfonds, legt uit waarom ze met Helpper samenwerken: “Helpper is een sterke aanvulling op het huidige aanbod aan thuishulp. Aan onze klanten die nood hebben aan een flexibele oplossing, raden we aan gebruik te maken van Helpper. Steun krijgen van een buurtbewoner is geruststellend. De helpper is nooit ver weg.

Je kunt vandaag beroep doen op meer dan 250 helppers in de stad Antwerpen, Edegem en Mortsel. Vanaf begin oktober zal Helpper ook aanwezig zijn in Gent met verdere uitbreiding naar Brussel in het voorjaar van 2018. De eerste stappen naar Europese uitbreiding werden al gezet, door samenwerking te zoeken met partners uit de buurlanden.

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu