Culina Hortus en Vanilla Black zijn Beste Vegetarisch en Beste Veganistisch Restaurant van de Wereld 2020

We’re Smart® Green Guide onthult vegetarische wereldtop

Brussel. We’re Smart®, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte vandaag het Beste Vegetarische en Beste Veganistische Restaurant van het jaar bekend. Dat werden respectievelijk Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) en Vanilla Black uit London (Verenigd Koninkrijk).

Frank Fol, de bekende Groentekok®, kondigde de winnaars aan tijdens een online event, samen met de lancering van de We’re Smart® Green Guide 2020. De online gids recenseert bijna 1.000 restaurants wereldwijd en rangschikt hen van 1 tot 5 radijzen, volgens het aantal groenten en fruit die ze gebruiken in hun gerechten.

De uitreiking van de awards voor We’re Smart® Best Vegetarian Restaurant World 2020 en We’re Smart® Best Vegan Restaurant World 2020 vindt traditioneel plaats op de eerste dag van De Week van Groenten & Fruit. Het event ging dit keer uitzonderlijk online door als gevolg van de COVID-19 crisis; een situatie die de wereld dwingt om haar productie- en consumptiepatronen te herzien. De We’re Smart® World's richtlijnen en oplossingen voor een gezonde en betere wereld zijn in dat opzicht meer dan ooit relevant.

Culina Hortus uitgeroepen tot We’re Smart® Best Vegetarian Restaurant World

Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) is We’re Smart® Beste Vegetarische Restaurant 2020. Het geesteskind van het Franse culinaire duo Thomas Bouanich en Maxime Rémond, met de jonge en getalenteerde Adrien Zedda als chef-kok, is hét nieuwe gastronomische adres voor de haute - en 100% vegetarische - cuisine.

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: "Hoewel Adrien Zedda nog maar 26 jaar is, mag hij zich al beschouwen als één van de beste chefs ter wereld. Bij Culina Hortus tovert hij groenten op een uitzonderlijk creatieve manier om tot een waar feest, met verfijnde, uitgebalanceerde, gezonde en vooral heerlijke gerechten. De terechte winnaar van We’re Smart® Best Veggie in the World 2020 en een welverdiende 5 radijzen!"

Adrien Zedda, chef-kok bij Culina Hortus: “Ik ben enorm trots en ontroerd met onze verkiezing tot beste vegetarische restaurant in de wereld. Deze prijs is een prachtige erkenning voor het hele team en mezelf, voor het werk dat we jaar in, jaar uit met veel betrokkenheid en liefde voor het vak en onze klanten verrichten. Zoals alle chefs ben ik gepassioneerd door het product waarmee ik werk. In mijn geval zijn dat groenten, in al hun diversiteit, qua smaak, kleur en textuur.

Vanilla Black bekroond tot We’re Smart® Best Vegan Restaurant World

Vanilla Black in Londen won We’re Smart® Beste Veganistische Restaurant 2020. Chef Andrew Dargue en zijn vrouw Donna Conroy richtten Vanilla Black op omdat ze niet alleen de opvattingen over de vegetarische keuken willen uitdagen, maar over gezonde voeding in het algemeen.

Frank Fol: “Fantastisch om te ontdekken dat vegan ook topgastronomie kan zijn. De verrassende combinaties, texturen en smaken - zonder een stukje vlees te zien - zijn genoeg om zelfs de meest fervente vleeseter te bekeren. Andrew Dargue en zijn team zijn een terechte winnaar van We’re Smart® Beste Veganistische Restaurant 2020, bekroond met 5 radijzen."

Andrew Dargue, chef-kok bij Vanilla Black: “Als team zijn we gepassioneerd door het verleggen van de grenzen van de veganistische keuken. Deze award inspireert ons om door te gaan en onze creativiteit verder te ontwikkelen.

We’re Smart® Green Guide 2020: 964 groentenrestaurants in 43 landen

Culina Horta en Vanilla Black maken deel uit van de 964 restaurants in de We’re Smart® Green Guide 2020, die vanaf 4 mei online beschikbaar is. De gids is dé referentie voor de culinaire groentenwereld en beoordeelt 's werelds beste groentenrestaurants.

Frank Fol: “We rangschikken elk restaurant van 1 tot de zeer gewaardeerde 5 radijzen op basis van het creatieve gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, het percentage fruit- en groentengerechten op het menu en verschillende andere duurzaamheidscriteria. De editie van 2020 bevat recensies en beoordelingen van 178 gloednieuwe restaurants in 5 nieuwe landen, waarmee het totaal op 964 restaurants in 43 landen over de hele wereld komt. Een indrukwekkende 79 restaurants hebben nu de felbegeerde waardering van 5 radijzen, 23 meer dan vorig jaar!

We’re Smart® Future Awards 2020

Op 21 september worden de andere winnaars van de We’re Smart® Future Awards 2020 bekend gemaakt, waaronder het nieuwe nr. 1 groentenrestaurant van de wereld en de Innovatie van het Jaar. Het We’re Smart® team maakt ook de beste groentenrestaurants in 13 landen bekend.

Naast de awards zal er aandacht zijn voor twee bijzondere culinaire onderwerpen: fermentatie en vliegtuigmaaltijden, met o.a. Sang Hoon Degeimbre, één van de beste chefs in ons land en dé pionier op het vlak van fermentatie. In de 10 weken voor de awardshow onthult We’re Smart® World stapsgewijs de TOP 100 groentenrestaurants ter wereld. 

/////

Over We’re Smart® World

We’re Smart® is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en het geesteskind van Frank Fol, de beroemde Groentekok®. Elk jaar erkent We’re Smart® World de beste groenterestaurants en chef-koks ter wereld met de We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® Future Awards. Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld. 

Oplossingen voor een gezonde en betere wereld: www.weresmartworld.com

 

PRESS FILE - WE'RE SMART WORLD 04052020.pdf

PDF - 7.3 Mb

DOSSIER PRESSE - WE'RE SMART WORLD 04052020.pdf

PDF - 7.3 Mb

Nathalie Claessens

Press contact We're Smart

Saar Dietvorst

Press contact We're Smart

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu