Design studio WeWantMore creëert met CRAFT een nieuwe Brusselse hotspot voor fine dining & drinks

Dicht bij de luchthaven en op enkele kilometers van het stadscentrum van Brussel, is Crowne Plaza Brussels Airport al jaren een referentie. Vanaf nu kan je er het gloednieuwe concept CRAFT ontdekken, in het vernieuwde restaurant van het hotel.

CRAFT moest een unieke en eigenzinnige ervaring worden die lokale bewoners, zakenmensen en internationale reizigers aantrok. Een mooie uitdaging voor de Antwerpse design studio WeWantMore, want hotels worden in onze Belgische cultuur niet zo vaak gezien als mogelijkheden voor een middag of avondje uit met familie en vrienden.

WeWantMore is een onafhankelijke, award-winnende designstudio die wereldwijd strategische, impactvolle ontwerpen creëert, vooral voor de hospitality-, vastgoed en retailsector.

Ruud Belmans, creative director WeWantMore: “Najib Arayer, de algemeen directeur van het Crowne Plaza hotel, wist precies hoe hij ons moest triggeren toen hij uitlegde dat hij veel meer locals in het restaurant wilde krijgen. Niets leuker dan de status quo uitdagen.”

WeWantMore Spaces focust op het creëren van sterke ervaringen, en dat voel je meteen bij het betreden van een ruimte of interieur. Hun ontwerpen zijn visuele verhalen die mensen raken en de ambitie hebben om mensen bijeen te brengen. De topontwerpers van WeWantMore Spaces bundelen hun verschillende disciplines en designen op het kruispunt van high end design, kunst en entertainment.

Eclectisch, ambachtelijk design

Na een werksessie met de chef-kok die zijn visie op CRAFT toelichtte, definieerde WeWantMore waar het merk om draait: CRAFT staat voor een nooit aflatende vastberadenheid, ambachtelijke vaardigheden en een nauwgezette aandacht voor gastvrijheid. Met die waarden in het achterhoofd ontwierp het design bureau de visuele identiteit en het interieur.

Voor het ​ woordmerk liet WeWantMore zich inspireren door het lemet van een mes, met scherpe lijnen die zachte, vloeiende vormen snijden. 

Ruud Belmans, creative director WeWantMore: " Onze design en branding units vullen elkaar niet alleen aan, maar versterken elkaar ook. Bij het creëren van merken vertrekken we altijd vanuit een solide, strategische onderbouw. De manier waarop mensen een merk visueel en emotioneel ervaren, zal ook bepalen hoe ze zich er tegenover gedragen." 

Art Nouveau

Geïnspireerd door het Brusselse Art Nouveau-erfgoed en de internationale sfeer van Crowne Plaza, werd een eclectische, ambachtelijke designtaal geboren. 

Grote koperen boogvormen verdelen het open oppervlak van het restaurant in onderscheidende ruimtes met specifieke sferen. De afscheidingen met fijne schabben en een rieten achterwand zijn het perfecte canvas voor een gecureerde selectie van decoratieve elementen die de gasten naar alle werelddelen brengen.

De op maat gemaakte meubels en verlichting met ambachtelijke details roepen het gevoel van vakmanschap op. Dat gevoel krijgt nog meer pit door het eclectisch ensemble van natuurlijke en ruwe materialen zoals hout, basalt, marmer, vlechtwerk, beton en koper.

Ruud Belmans: "In onze designs focussen we op het creëren van sterke ervaringen die je meteen voelt bij het betreden van een ruimte of interieur. Met onze ontwerpen willen we visuele verhalen vertellen die mensen raken, die mensen bijeen brengen."

De vloer is een van de blikvangers van het ontwerp. Minutieuze precisie was de sleutel om dit patroon tot leven te brengen. De tekening, de snedes en de effectieve plaatsing bewijzen het perfecte vakmanschap.

De grote centrale bar werd door WeWantMore op maat gemaakt. Het bovenblad is met de hand gevormd uit massief hout. De betonblokken werden in een unieke mal gegoten en stuk voor stuk ter plaatse geplaatst. De koperen kroonluchter boven de bar is een echte blikvanger en voldoet functioneel aan de wensen van het barpersoneel.

Op het buffet, gecreëerd in dezelfde geest als de bar, worden ‘s avonds bloemen uitgestald waardoor de ruimte verandert in een sfeervol restaurant. Dit wordt nog versterkt door de gedimde verlichtingsarmaturen en gezellige centrale zetel rond de centrale kolom.

Een scala aan spiegels zorgt voor het prachtige uitzicht op het park.

Dynamische omgeving voor alle behoeften en sferen

WeWantMore creëerde heel wat verschillende zitmogelijkheden, wat zorgt voor een dynamische omgeving die ​ tegemoet komt aan alle behoeften en sferen.

Fijn gestoffeerde privé-booths zijn prima geschikt voor zakelijke lunches of diners. Lederen banken zijn ideaal voor grotere groepen, in combinatie met een uitgebreide maar intieme private dining room. Comfortabele loungestoelen met uitzicht op het prachtige park of intieme zitplaatsen voor een diner voor twee,... Alles is voorzien. Ook afterwork apéro’s kunnen, op het terras op zonnige dagen of bij de op maat gemaakte basalt-tafels met hoge stoelen rond de centrale bar.

CRAFT bedient zo een heel divers publiek in een prachtig interieur aan de bruisende buitenwijk van de metropool Brussel, uitkijkend over een weelderige groene oase met prachtige vijver. Een unieke ervaring!

www.craftbrasserie.be 
Da Vincilaan 4, 1831 Diegem
Elke dag open van 12u tot 22u

Over WeWantMore
WeWantMore creëert impactvolle merkidentiteiten en interieurs. Sterker nog, we geloven in de kracht van design om emoties over te brengen en mensen iets te laten voelen. Geluk. Kippenvel. Opwinding. Een gevoel kan mensen samenbrengen en grenzen verleggen. Daarom streven we dit na in al onze creatieve projecten, laten we ons inspireren door vakgebieden die de onze niet zijn en bewegen we graag op het kruispunt van design, kunst en entertainment.

WeWantMore is een onafhankelijke award-winning studio die werd opgericht in 2006 en gevestigd is in Antwerpen, België. Het team bestaat uit een mix van meer dan 30 graphic designers, interieurontwerpers, copywriters, strategen, art directors en project managers. Een creatieve smeltkroes die resulteert in succesvolle projecten die zowel identity design, packaging-, installatie- als interieurontwerp omvatten. En dit voor zowel multinationals als challengers. De studio werkt o.a. voor AccorHotels, Neuhaus, Manhattn's, CMB, Alken-Maes, Campari Group & Akzo-Nobel.
Ga voor meer informatie naar www.wewantmore.studio

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu