Dierenasiel Gent biedt deelnemers Dodentocht ‘vier extra pootjes voor de laatste loodjes’

Asielhonden wandelen laatste kilometers mee naar Bornem en vragen aandacht voor adoptie

PERSUITNODIGING

GENT / BORNEM - Op 10 en 11 augustus wagen naar jaarlijkse traditie zo’n 13.000 dappere wandelaars zich aan de ‘Dodentocht’: een traject van 100 km in en rondom Bornem. Dit jaar kunnen deelnemers die dat wensen op een extra duwtje in de rug rekenen: zes adoptiehonden van Dierenasiel Gent zullen de laatste zware twintig minuten meewandelen met een gelegenheidsbaasje en zorgen zo voor ‘vier extra pootjes voor de laatste loodjes’. Met deze ludieke actie wil Dierenasiel Gent de deelnemers een motivatieboost geven, maar tegelijk ook aandacht vragen voor dierenadoptie. Daar is zoals elk jaar in de vakantieperiode meer dan ooit een verhoogde nood aan.

Hoe werkt het? Wandelaars die graag een hond als wandelgezel willen, zullen hun enthousiaste viervoeter ophalen aan de stand van het dierenasiel bij de laatste controlepost, ter hoogte van brasserie ‘t Scheldezicht. De hond wandelt vervolgens als mascotte mee met zijn gelegenheidsbaasje tot vlak voor de aankomstlijn. Zo kunnen de deelnemers aan den lijve ervaren hoeveel steun en liefde ze kunnen krijgen van een trouwe viervoeter, zeker wanneer ze het erg zwaar hebben. Wandelaar en hond worden telkens begeleid door een medewerker van het dierenasiel die meer uitleg geeft over de hond en zijn levensverhaal.

Don’t shop, adopt
Door met asielhonden deel te nemen aan hét wandelevenement van Vlaanderen wil Dierenasiel Gent onder de aandacht brengen dat er nog altijd te veel mensen meteen naar de handelaar of fokker trekken als ze op zoek zijn naar een gezelschapsdier. En dat terwijl er tientallen perfect geschikte honden en katten in het asiel op een fijne thuis zitten te wachten. Jaarlijks krijgt Dierenasiel Gent zo’n 450 honden en 1200 katten binnen. Keuze te over dus om een lief, geschikt gezelschapsdier te vinden en een meer verantwoorde keuze dan een dier uit de handel of broodfok.

Katie Fack, woordvoerder Dierenasiel Gent: “We zijn altijd op zoek naar baasjes voor onze honden en katten. Een grote groep wandelaars bereiken is daarom ideaal, omdat wie graag wandelt daar zeker en vast een trouwe wandelmascotte bij kan gebruiken. We willen zoveel mogelijk mensen bewust maken dat in de asielen heel wat lieve honden en katten wachten op hun gouden mandje. Ze hoeven dus helemaal niet naar de winkel te gaan.”

Praktisch
De pers is van harte welkom om het oppikken van de honden door hun wandelbaasjes bij te wonen. Afspraak op zaterdag 11 augustus tussen 17u en 19u aan de stand van Dierenasiel Gent bij de laatste controlepost, ter hoogte van brasserie ‘t Scheldezicht (Benedenstraat 97, 2880 Bornem. Parkeren is mogelijk).

Vooraf praktische afspraken maken? Graag meer informatie en/of beeldmateriaal? Neem a.u.b. contact op met Saar Dietvorst, saar@contentcats.be, +32 468 19 75 07.

De honden
Dierenasiel Gent heeft zes honden geselecteerd die aan de actie zullen deelnemen. Wandelen al zeker mee:

Sloeber, een zesjarige krullenbol van gemengd ras die op zoek is naar een kordaat, volwassen baasje dat hem een stabiele omgeving en af en toe een fikse wandeling kan bieden.

Oscar, een tienjarige Stafford die in de juiste thuis kan openbloeien tot de lieve en sociale hond die het asiel heeft leren kennen.

////////

Over Dierenasiel Gent
Dierenasiel Gent is een organisatie die zich inzet voor de opvang, socialisatie en herplaatsing van verloren gelopen, ongewenste en verwaarloosde dieren in de regio rondom Gent. Door middel van verschillende sociale projecten wordt de samenleving actief betrokken bij dierenopvang en -welzijn. Zo werkt het asiel samen met een wandelclub, een project waarbij jong en oud met de asielhonden kan wandelen. Op die manier krijgen niet alleen de dieren, maar ook de mensen een gezonde portie lichaamsbeweging en affectie. Het asiel werkt ook samen met pleeggezinnen die tijdelijk katten opvangen. Het Dierenasiel Gent bestaat al sinds 1897.

Meer info: www.dierenasielgent.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu