Digitaal innovatiebedrijf Flow Pilots krijgt nieuwe CEO

Antwerpen, 21 februari 2019 - Dewi Van De Vyver wordt de nieuwe CEO van Flow Pilots, expert in het begeleiden en uitvoeren van digitale innovatietrajecten. Het Antwerpse bedrijf zet complexe digitale projecten op voor klanten als Agfa, Axa, Soudal, Belfius en Sodexo. “We willen nu een volgende groeifase inzetten, en bij nog meer bedrijven nog vroeger aan boord komen om succesvolle digitale transformaties te realiseren”, zegt de nieuwe CEO.

Flow Pilots werd opgericht in 2011. Het bedrijf bouwt niet alleen digitale producten en diensten voor corporates, KMO’s en scale-ups, het begeleidt hen ook bij alle fasen in het digitale transformatieproces: van concept, over MVP, tot marktklaar product. Flow Pilots is onder andere huisleverancier voor de mobile banking applicatie van Axa, ontwikkelde de app waarmee de Antwerpse gemeenteraadsleden stemmen en krijgt met de IoT-oplossing Flow Bikes (die fietskilometers meet en beloont) de schoolgaande jeugd massaal aan het fietsen.

Om een volgende groeifase in te zetten, voert Flow Pilots een wissel door aan het hoofd van het bedrijf. Dewi Van De Vyver, voordien COO en actief betrokken bij de opstart van het bedrijf, schuift door naar de positie van CEO. Ze vervangt Koen Pellegrims, die zich binnen Flow Pilots voluit op innovatie en business development zal storten.

Efficiënte digitale transformaties
Flow Pilots wil bedrijven tijd en geld besparen door digitale transformatieprocessen van meet af aan mee vorm geven, benadrukt Van De Vyver. “Ze pinnen zich vaak te vroeg vast op één oplossing, of kijken te eng naar het probleem en laten onvoldoende ruimte voor exploratie tijdens het ontwikkelingsproces. Zo krijgen we vaak de vraag: “we willen een app”, terwijl vanuit onze ervaring een andere oplossing misschien zinvoller is. We willen met Flow Pilots zo vroeg mogelijk in het proces betrokken zijn. Het is veel sneller en goedkoper om een product te bouwen dat van de eerste keer goed zit, dan een slecht concept voortdurend te moeten tweaken.”

“Technologie is een middel, nooit een doel op zich. Flow Pilots zet volop in op vooruitstrevende technologieën. Maar of het nu om AI, AR, VR, IoT, chatbots of blockchain gaat, we springen daar altijd systematisch en pragmatisch mee om. Want een succesvolle digitale transformatie hangt niet af van innovatieve technologie. Je moet vooral loskomen van de analoge mindset, en leren denken vanuit de mogelijkheden van de digitale wereld. Flow Pilots wil een partner zijn die haar klanten helpt om die complexe uitdagingen tot een goed einde te brengen.”

30-koppig team verder uitbreiden
Bij Flow Pilots werken 30 mensen. Een van de belangrijkste opdrachten van de nieuwe CEO zal erin bestaan om het team de komende maanden verder uit te breiden, met o.a. iOS en Android ontwikkelaars, projectleiders en technical leads.

////

Over Flow Pilots
Flow Pilots maakt gebruik van slimme digitale technologieën voor het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van digitale producten en diensten die bedrijven helpt hun omzet te verhogen, kosten te verlagen en vrijheid en flexibiliteit te bieden aan hun werknemers.
De methodologie van Flow Pilots gaat van businesscase over concept, ontwerp, productontwikkeling en implementatie tot beheer van de applicaties. Hiervoor brengt Flow Pilots de nodige creatieve, technische en zakelijke specialisten samen. Dankzij haar flexibiliteit, creativiteit en professionele aanpak is Flow Pilots de ICT-partner van o.a. Assuralia, Soudal, Belfius, Westtoer, Axa, Agfa, Mylene en BNP Paribas.
Flow Pilots werd opgericht in 2011 en is gevestigd in Antwerpen met 30 medewerkers. Het bedrijf maakt sinds 2017 deel uit van de groep CipalSchaubroeck.
Ga voor meer informatie naar www.flowpilots.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu