Digitale bedrijfskantines van Gus Foods veroveren Belgische ondernemingen

Start-up haalt 750.000 euro op voor slimme koelkasten vol verse, lokaal geproduceerde maaltijden

Brussel, 5 juli 2022 - De klassieke bedrijfskantines zijn niet meer afgestemd op het hybride werken en de sterk schommelende kantoorbezettingen. De slimme koelkasten van Gus Foods zijn een flexibel en gezond alternatief: het aanbod speelt in op de aanwezige werknemers, die betalen met een mobiele app. Oprichters Pauline Geldof en Andreas De Ridder, die elkaar leerden kennen bij Delhaize, halen nu 750.000 euro groeikapitaal op om nog meer bedrijven van verse maaltijden te voorzien. Gus Foods werd opgericht in de schoot van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België.

Veel bedrijven zijn sinds de coronacrisis overgeschakeld op hybride werken. Hun personeel werkt vaker thuis, de bezetting op kantoor is er één van pieken en dalen. Zo zijn de traditionele bedrijfskantines niet langer rendabel en sluiten ze steeds vaker de deuren. De werknemers die toch naar kantoor komen, moeten ‘s middags buitenshuis op zoek naar een lunch. Ze verliezen tijd, ze verliezen het sociaal contact met hun collega’s en ze zijn vaak overgeleverd aan ongezonde opties.

Gus Foods biedt een antwoord op die evolutie, legt mede-oprichtster Pauline Geldof uit. “Onze slimme koelkasten zijn gevuld met verse en gezonde maaltijden: yoghurt en fruit voor het ontbijt, gezonde snacks voor tussendoor, salades en zelfs avondmaaltijden die je mee naar huis kan nemen. Tijdens de coronacrisis zijn mensen zich meer dan ooit bewust geworden van het belang van gezonde, dicht bij huis geproduceerde voeding. We halen onze verse, gezonde maaltijden alleen bij lokale leveranciers en Belgische merken zoals Umamido en Les Filles.”

De koelkasten van Gus Foods zijn als het ware digitale bedrijfskantines. Ze zijn niet alleen slim omdat werknemers hun snacks en maaltijden rechtstreeks via de mobiele app betalen, maar ook omdat ze voedselverspilling tegengaan. Dankzij de voorspellende data die de koelkasten verzamelen, weet Gus Foods in elk bedrijf op welke dagen er het meeste volk op kantoor is en welke maaltijden het populairst zijn. Zo kunnen de koelkasten op het juiste moment met de juiste verse producten gevuld worden.

30.000 verse maaltijden

Gus Foods verkocht sinds de lancering begin 2021 al zo’n 30.000 verse maaltijden. Onder andere ManpowerGroup, Multipharma en Warehouses De Pauw gebruiken de slimme koelkasten. Met het concept ‘Room Service’ verzorgt Gus Foods ook catering tijdens vergaderingen en bedrijfsevenementen. 

De start-up schakelt nu nog een versnelling hoger. Een aantal privé-investeerders, waaronder Willem Delbare (ex-Teamleader) investeren 750.000 euro in Gus Foods. De verhuis naar een groter distributiecentrum is al afgerond. Gus Foods zal het groeikapitaal aanwenden om het team uit te breiden, om de technologie achter de slimme koelkasten verder te innoveren en om bedrijven een nog groter assortiment aan verse, gezonde maaltijden voor te schotelen. 

Pauline Geldof en Andreas De Ridder willen heel België veroveren, ook Luxemburg staat op de radar. De Ridder: “Mensen werken vaker thuis en komen nog maar een paar dagen per week naar kantoor om hun collega’s te ontmoeten. Die dagen willen ze dan ook optimaal benutten. De nood aan flexibele oplossingen is daarom nog nooit zo hoog geweest. Ook op het gebied van catering. Wij bieden ondernemingen een alternatief voor de vaak dure traditionele bedrijfskantines en we spelen in op de groeiende vraag bij werknemers naar gezonde maaltijden van kleinere, lokale leveranciers.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu