Dit zijn de meest veelbelovende start-ups in Brussel

Start it @kbc maakt 15 winnaars bekend van eerste Brusselse pitch

Vandaag maakte Start it @kbc, de grootste incubator van België, de winnaars bekend van zijn eerste Brusselse ‘pitch’. Veelbelovende start-ups stelden eerder op de dag hun business-ideeën live voor aan een professionele jury. Vijftien winnaars kregen meteen de sleutel in handen van hun gloednieuwe co-working space, in het hart van de Europese wijk in Brussel. Het is al de vijfde locatie van Start it @kbc in België.

Tussen 5 augustus en 5 september dienden 28 start-ups, actief in Hi-Tech, Fin-Tech, sales, design en entertainment, hun project in bij Start it @kbc Brussel. Een professionele jury koos vandaag uiteindelijk deze ambitieuze ondernemers uit, als meest veelbelovende start-ups in Brussel:

 • Againagain!: Platform for toy subscriptions
 • AmiaSystems: Visualise, quantify and optimise factories and shop floors
 • Breadsy: A marketplace for authentic bread and pastries by people near you
 • GEV Immo: A social finance platform combining LinkedIn, Immoweb, Airbnb and Yellow pages for Africa
 • HuddleTec: An all-in-one Video Conferencing Camera optimized for small meeting rooms
 • MatchTalks: A dynamic second screen app activating fans with live polls during football matches
 • Meetsies: A social platform that helps people to organize and attend dinners at home
 • Mode4: An independent game development studio working on original productions
 • MySpecialist.be: An internet place to find and book five star solutions for a service that you need
 • Mytrack: A web application for planning with due dates and locations
 • Noho: Solution for people suffering from lymphedema, helping them to live autonomously
 • Sportyverse.com: A social network focussing on sport, allowing people to connect and exchange information
 • TextTheButler: Get what you want, whenever and where you want, just by texting The Butler
 • Youthtalks: A social platform focussing on young people
 • Zendo: First anti-stress beverage in Europe

De Brusselse start-ups maken vanaf vandaag deel uit van het Start it-netwerk. Dat telt nu 207 start-ups, verspreid over vijf vestigingen. De winnaars kunnen meteen aan de slag in de gloednieuwe co-working space in de Wetenschapsstraat 23 in Brussel. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met de andere start-ups.

“Onze eerste Brusselse pitch is een groot succes. We zijn heel blij met deze nieuwe lichting innovatieve ondernemers”, vertelt Katrien Dewijngaert, jurylid en co-founder van Start it @kbc. “De maar liefst 18 nationaliteiten binnen de teams weerspiegelen het internationale karakter van Brussel en verrijken Start it nog meer. Onderlinge kruisbestuiving is een van de grote sterktes van ons uitgebreide netwerk.” 

“Onze start-ups genieten van coaching en diverse opleidingsprogramma’s. Via onze partners bieden we hen specialisten en mentoren aan zodat ze van hun idee een investor ready business kunnen maken”, vult Lode Uytterschaut, eveneens jurylid en co-founder van Start it @kbc, aan.

Start it @kbc Brussel kwam tot stand in samenwerking met KBC Brussels en BetaGroup.

Next stop: Kortrijk
Sinds zijn lancering in 2013 opende Start it @kbc filialen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en sinds vandaag dus ook Brussel. De incubator biedt intussen onderdak aan 207 start-ups en is daarmee de grootste van België. In januari 2016 opent de 6de locatie van Start it @kbc, in Kortrijk.

Intussen loopt er ook een nieuwe pitch wave. Start-ups in het hele land die een sterk idee hebben en een bedrijf uit de grond willen stampen, kunnen hun pitch nog tot en met 24 september indienen via www.startit.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu