Egaliseren is niet langer specialistenwerk dankzij Belgische start-up

Staenis lonkt naar Amerikaanse markt met innovatief zelfbouwrooster voor dekvloeren

Zulte, 4 mei 2023 - Met het nieuwe egalisatierooster van Staenis kunnen doe-het-zelvers en kleine zelfstandigen in de bouw nog eenvoudiger en veel goedkoper 'egaline' leggen. Het innovatieve zelfbouwsysteem dat de start-up ontwikkelde, maakt een gegarandeerd strakke uitvlaklaag mogelijk en zorgt voor een pak minder stress bij het plaatsen. Staenis wil na de grootste Europese landen nu ook graag de Amerikaanse bouwmarkt democratiseren.

Een ondervloer of een dekvloer leggen – ‘chapen’ in de volksmond – is iets waar de meeste doe-het-zelvers zich niet aan wagen. Staenis brengt daar sinds enkele jaren verandering in. De Oost-Vlaamse start-up ontwikkelde een systeem om zelf snel en eenvoudig een vloeropbouw te plaatsen. Je plaatst het rooster, vult het op met het juiste materiaal en vlakt het uit. Omdat het rooster blijft zitten, wordt de kans op scheuren en barsten ook nog eens een pak kleiner. Bovendien laten de verschillende vakken van het rooster toe om de vloeropbouw te spreiden over verschillende dagen, wat bij de klassieke manier van werken geen optie is.

Het nieuwe egalisatierooster
Het nieuwe egalisatierooster

Door de eenvoud en de flexibiliteit van het zelfbouwrooster maken niet alleen doe-het-zelvers en klussers gebruik van het systeem. Ook professionele bouwbedrijven hebben de weg naar de Staenis-vloeren gevonden. 

Tom Verstaen, mede-oprichter Staenis
Tom Verstaen, mede-oprichter Staenis
“Het grote verschil is dat je de dekvloer nu ook kan uitvlakken tussen 1 en 5 centimeter”, verduidelijkt Tom Verstaen, mede-oprichter van Staenis en gewezen Belgisch kampioen Tegelzetten. “Zo’n dunne uitvlaklagen waren voordien echt specialistenwerk. Met ons nieuwe egalisatierooster maken we die ook toegankelijk voor mensen zonder ervaring in de bouwsector. Een tweede belangrijke troef is dat ons systeem het mogelijk maakt om gewone chape te gebruiken in plaats van de veel duurdere egaline. Zo wordt de dekvloer tot zes keer goedkoper dan de traditionele systemen.”

80.000 vierkante meter Staenis-vloeren

Zo’n 3.000 particulieren en professionals legden al voor meer dan 80.000 vierkante meter (een twintigtal voetbalvelden) aan Staenis-vloeren. De klanten bevinden zich in België, Nederland, Frankrijk en ondertussen ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

In 2023 wil Staenis die internationale expansie verder versnellen, legt mede-oprichter Daisy Bohyn uit.

“We willen onze groei dit jaar verdubbelen naar 1 miljoen euro. We voeren momenteel volop gesprekken om ook op de Amerikaanse markt actief te worden. Daarnaast zetten we sterk in op duurzaamheid en willen we ook een nieuw circulair product lanceren.”
Daisy Bohyn, mede-oprichter Staenis
Daisy Bohyn, mede-oprichter Staenis

Het Staenis-egalisatierooster is online verkrijgbaar via de webshop www.staeniswebshop.com. Via de calculator kan je hoeveelheden berekenen en een offerte aanvragen. 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu