PERSUITNODIGING: Filmpremière Bertha en de Wolfram

Bertha (13) vecht tegen zeldzame aandoening met haar potloden en penselen - 22 februari om 12u00 | Zuiderpershuis | Antwerpen

De 13-jarige Bertha doet niets liever dan schilderen en tekenen. Ze is er ook heel erg goed in. Maar haar unieke talent wordt overschaduwd door haar strijd tegen een angstaanjagende vijand: Wolfram. Die zeldzame degeneratieve aandoening veroorzaakt diabetes en tast haar zenuwstelsel aan, waardoor Bertha langzaam haar zicht en haar gehoor verliest.

Het verhaal van Bertha inspireerde regisseur Tijs Torfs - winnaar publieksprijs Kortfilmfestival Leuven - om een film over haar te maken: ‘Bertha en de Wolfram’. De film brengt het dappere gevecht van Bertha in beeld. Eerlijk en puur, soms hard en confronterend, maar vooral hoopgevend. ‘Bertha en de Wolfram’ toont de pijn en de tegenslagen, maar ook de indrukwekkende manier waarop Bertha omgaat met haar ziekte. Met een glansrol voor haar potloden en penselen, haar belangrijkste wapens om Wolfram te lijf te gaan.

Bekende kunstenaars voor EyeOpener
Daarom organiseren Bertha en haar omgeving ook al voor de derde keer de benefiettentoonstelling EyeOpener (28-29 maart), in de Wintertuin van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Op die expositie kan je niet alleen prachtige tekeningen en schilderijen van Bertha op de kop tikken, ook heel wat academies en meer dan 20 bekende kunstenaars doen mee, o.a. Philip Aguirre y Otegui, Fred Bervoets en Herr Seele. De opbrengst gaat naar de Eye Hope Foundation, die het wetenschappelijk onderzoek naar het syndroom van Wolfram steunt.

Bertha en haar familie nodigen u heel graag uit op de persvoorstelling van de kortfilm ‘Bertha en de Wolfram’. Kristel Verbeke leidt de voorstelling in, en interviewt Bertha en regisseur Tijs Torfs.

U krijgt er ook al een voorsmaakje van de expositie EyeOpener, die draait rond Vervormd Gezicht, het thema dat Bertha zelf bedacht.

Programma persvoorstelling
12u00 Welkom
12u15 Inleiding film door Kristel Verbeke
12u20 Vertoning film Bertha en de Wolfram
12u35 Gesprek Kristel Verbeke met filmmaker Tijs Torfs, Bertha en kunstenaar Werner Mannaers
12u50 Mogelijkheid tot interviews
13u30 Einde

Praktisch
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen 
Zaterdag 22 februari, 12u00 tot 13u30

Bijlagen
Persdossier EyeOpener
Trailer Bertha en de Wolfram

U kunt uw zitje voor de persvoorstelling reserveren via een berichtje naar Saar Dietvorst: saar@contentcats.be, +32 468 19 75 07.

EyeOpener2020_persdossier.pdf

PDF - 4.5 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu