Fintech-gigant Heyvaert investeert in fitnessgroep The Brick

Antwerpen, 2 juni 2023 - De Antwerpse fitnessgroep The Brick bevestigt zijn groeigerichte toekomst door Heyvaert Family Office aan te kondigen als nieuwe grootste individuele aandeelhouder. Met deze investering mikken zowel de investeerder als The Brick op verdere uitbreiding. The Brick wil een nog groter publiek aanspreken met hun divers en kwalitatief aanbod aan fitness, groepslessen en personal training.

Met behulp van de fitnesstoestellen van Rob en Bart Heyvaert, startte David Box twaalf jaar geleden zijn eigen fitnessstudio. Samen met zijn vrouw Tiffany Stevens richtte hij later M4TERIA op, een fitness die de klant op een persoonlijke manier benadert in een trendy huisstijl. Geïnspireerd door het succes van M4TERIA, startte het ondernemerskoppel in 2015 met The Brick, een premium gezondheidservaring, in een oud pakhuis.

Het aanbod aan abonnementen met unieke lessen en een familiale aanpak werden gesmaakt. In 2020 breidde The Brick zijn activiteiten uit naar een voormalige vissersmarkt en een circusstal om er The Brick CrossFit en The Circus op te richten. Die laatste bevat ook een coworkingruimte. Twee jaar later volgt Satori, een hotspot voor meditatie, yoga en pilates. Het ondernemerskoppel koos voor vier locaties met telkens een ander concept en andere sfeer. Dat lijkt aan te slaan bij het publiek. The Brick zet vastberaden in op exponentiële groei.

David Box: “De trend van persoonlijke ontwikkeling en gezondheid verliest niet aan snelheid. We voelen dat de wereld klaar is om te investeren in zichzelf en in gezondheid. Fitness lijkt te evolueren naar een human optimization-cultuur. Dit is de start van een nieuw tijdperk voor onze sector.”

Van fintech tot fitness

Rob Heyvaert en David Box bouwden door de jaren heen een duurzame relatie op. Nu verwelkomen Stevens en Box Heyvaert als grootste aandeelhouder. Heyvaert is een vaste waarde binnen fintech. Na het succesvol verkopen van zijn consultancybedrijven Cimad en Capco en zijn leiding binnen de grootste fintech-transactie tot nu toe omtrent de overname van Sungard voor 9,1 miljard, bouwt hij nu als managing partner Motive Partners uit. Die internationale private equity-firma wil een platform bieden waarop investeerders, operatoren en vernieuwers zich verenigen om nieuwe fintech-bedrijven te creëren, te steunen en te kopen.

De beslissing van de CEO van Motive Partners om in The Brick te investeren viel hem als liefhebber van een gezonde levensstijl niet moeilijk. De levensvisie van Rob Heyvaert en de missie van The Brick delen dezelfde ideologie:

“De maatschappij en de wereld draaide nooit sneller. Om op zo’n topniveau te kunnen functioneren is het essentieel om prioriteit te geven aan iemands fysieke gezondheid”, weet Heyvaert. “Ik kijk ernaar uit om het uitzonderlijke team van The Brick en David te ondersteunen in hun volgende fase van groei. Zo kan The Brick een kwalitatief hoogstaand aanbod bieden aan meer mensen in België en daarbuiten.” 
Beheerders Heyvaert Family Office
Beheerders Heyvaert Family Office
Tiffany Stevens is vastberaden: “We hebben de ambitie om zoveel mogelijk mensen een waanzinnige fitnesservaring te bieden. We geloven dat de markt enorm is en dat er toekomst en groei zit in ons model. Mensen zijn op zoek naar een gezonde hobby waar ze hun persoonlijke ambities en sociale doelen kunnen samenbrengen.”

Bijkomende informatie

  • Over The Brick: The Brick is een fitnessgroep in Antwerpen met vier unieke locaties. Met een verdubbeling van het aantal leden sinds 2020 kennen zij een onmiskenbare groei. Hun verschillende sportcentra bieden persoonlijke service en training, hoogwaardige apparatuur, een coworkingruimte en meer dan 250 groepslessen per week met behulp van 50 erkende trainers. Met hun uitgebreide aanbod en het motto “We believe that people do not buy what you do but why you do it”, wil The Brick zijn leden en personeel ervan bewust maken dat werk, hobby’s en persoonlijke groei op één plaats te vinden zijn. Om deze visie optimaal te kunnen waarmaken, zorgt de fitnessgroep voor constante innovatie gebaseerd op feedback van klanten en personeel. Dit alles maakt van hen een ongeëvenaarde sportervaring in Antwerpen.
  • Over Rob Heyvaert: Rob Heyvaert heeft een passie voor fintech. Hij begon zijn carrière op 24-jarige leeftijd met het oprichten van Cimad, een toonaangevend consulting- en softwarebedrijf dat hij verkocht aan IBM waar hijzelf Global General Manager of Securities and Capital Markets werd. Tien jaar later richtte hij Capco op, een leidend consultancybureau in financiële technologie, dat werd overgekocht door FIS, een reus in transactieverwerkingsdiensten aan financiële instellingen. Heyvaert staat ook bekend om zijn leiding in de overname van Sungard, een transactie die met 9,1 miljard dollar de grootste tot nu toe is binnen de financieel-technologische sector. Momenteel bouwt Heyvaert zijn fintech-imperium verder uit als oprichter en Managing Partner van Motive Partners, een gespecialiseerde private equity-firma. Met vestigingen in New York, Londen, Berlijn en Leuven wil Motive Partners een platform bieden waar investeerders, operatoren en vernieuwers zich verenigen om zo nieuwe fintech-bedrijven te creëren, te steunen en te verwerven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu