First Response bouwt kant-en-klare software op maat binnen 24 uur

Puurs - First Response, een beloftevolle tech startup, ontwikkelt digitale toepassingen in minder dan 24 uur. Die snelheid garanderen ze dankzij de slimme combinatie van No Code en AI. Na een aantal projecten, o.a. voor Lantis, is de startup klaar om zijn diensten op te schalen. Gedaan dus met maandenlang wachten op belangrijke IT-oplossingen.

Soms komt het erop aan razendsnel te handelen. Bij noodgevallen, zoals een crisis, milieuramp of cyberaanval, maar ook op een snel evoluerende competitieve markt waarbij elke dag telt. First Response helpt bedrijven, innovatieteams en overheden op 24 uur aan een afgewerkte digitale oplossing op maat. Terwijl ontwikkelaars van klassieke software daar vaak maanden over doen.

Olivier Coolen, co-founder First Response
Olivier Coolen, co-founder First Response
‘Een bedrijf krijgt vandaag te maken met gemiddeld 0,86 crisissen per jaar’, berekende Olivier Coolen, co-founder van First Response. ‘De wereld verandert altijd sneller, de nood om snel te reageren wordt dus alleen maar groter. Afhankelijk van die nood bieden we oplossingen in drie snelheden aan, waaronder een go-live op minder dan een dag tijd.’
Pieter Moeremans, co-founder First Response
Pieter Moeremans, co-founder First Response
Pieter Moeremans, co-founder en CEO van First Response: ‘De coronapandemie toonde aan hoe belangrijk snelheid is, en lag ook aan de basis van ons concept. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij de digitale organisatie van vrijwilligershulp na een overstroming of om na een zware cyberaanval diensten snel weer online te krijgen. Maar ook innovatieteams die snel een product moeten bouwen, valideren en aanpassen, zijn bij ons aan het juiste adres.’

No Code en AI

First Response garandeert een snelle ontwikkelingstijd door het gebruik van No Code en AI. In tegenstelling tot traditionele programmeertalen, stelt No Code je in staat om op een hoger niveau te denken over je applicatie. De focus ligt op de functionaliteit, de data en de gebruikersinterface. Daarmee kun je complexe applicaties bouwen met uitgekiende codefragmenten, zonder dat je elke regel van die code zelf hoeft te schrijven. Naast de technologie is het ook de methodologie van First Response die de machine - letterlijk en figuurlijk - doet draaien. AI orchestreert en versoepelt daarbij het development proces.

Alternatief voor AGILE ontwikkeling

Jarenlang was ‘Agile’ de norm bij ontwikkeling van software. Low Code of No Code brengt daarin een radicale verandering. Deze RAD-markt (Rapid Application Development) groeide de voorbije jaren met 39% per jaar. First Response heeft daarop een sterke positie verworven, met recent een groot project voor Lantis. De startup neemt het voortouw met dit nieuwe, snelle alternatief voor ontwikkeling van software. Eerst in België, daarna ook in de rest van Europa.


saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu