Garvis haalt 3,5 miljoen op voor bionisch AI-platform om voorraden te optimaliseren

Antwerpse startup zet AI in om snel in te spelen op wereldwijde schommelingen in aankoopgedrag

Antwerpen, 16 september 2022 - Een jaar na de lancering van zijn AI-platform voor vraag- en voorraadplanning haalt de Belgische startup Garvis 3,5 miljoen euro op om het platform verder uit te bouwen. Investeerders zijn de Britse investeringsfondsen Superseed en Scalebridge Capital, en de Duitse groep Bosch Ventures. Met de technologie van Garvis kunnen ondernemingen razendsnel inspelen op evoluties en omwentelingen die het aankoopgedrag van klanten bepalen. Uniek is dat ook niet-specialisten al na één dag aan de slag kunnen met het platform.

Van het sourcen van grondstoffen, over de productie, tot de leveringen aan klanten: alles wat een onderneming doet, is gebaseerd op voorspellingen. Die voorspellingen zijn vandaag aartsmoeilijk geworden. De oorlog in Oekraïne, de torenhoge inflatie, de krapte op de arbeidsmarkt en andere wereldwijde omwentelingen maken het aankoopgedrag van consumenten en ondernemingen wispelturiger en onvoorspelbaarder dan ooit tevoren. Bedrijven komen er niet meer met hun klassieke planningsmethodes om hun voorraden in te schatten. Die modellen, vaak gewoon Excel-spreadsheets, maken prognoses op basis van data uit het verleden. Maar die data zijn vandaag geen betrouwbare voorspellers meer.

Bionische interface

Ondernemingen hebben een radicaal nieuwe planningsmethode nodig, die gebruik maakt van realtime data, -inzichten en -risicoprofielen. Het platform dat ​ Garvis ontwikkelde, brengt alle relevante omgevingsfactoren in kaart. Het maakt gebruik van open-box AI om te reageren op wereldwijde fluctuaties in koopgedrag. Onverwachte veranderingen en schommelingen in het vraagpatroon worden vroeg herkend, zodat de planners hun prognoses snel kunnen aanpassen en de planningen altijd up to date blijven. Garvis werkt samen met de Universiteit Antwerpen om onze voorspellende algoritmes voortdurend te optimaliseren. Delaware ondersteunt als partner de verkoop van het platform.

De planner blijft centraal staan Garvis, benadrukt Garvis-oprichter en CEO Piet Buyck. “De planner kan rechtstreeks communiceren met transparante Artificiële Intelligentie, via wat wij een bionische interface noemen. Hij gebruikt zijn ervaring om de realtime data automatisch om te zetten naar de meest nauwkeurige plannen. Zo kunnen ondernemingen hun voorraden optimaliseren, de beschikbare materialen efficiënter gebruiken en een betere dienstverlening aan hun klanten garanderen.”
Piet Buyck, oprichter en CEO Garvis
Piet Buyck, oprichter en CEO Garvis

Fundamentele omwenteling

Garvis bestaat nog geen jaar, maar haalde recent 3,5 miljoen euro op bij de Britse investeringsfondsen Superseed en Scalebridge Capital, en de Duitse groep Bosch Ventures. Meer dan 50 gevestigde waarden gebruiken het platform vandaag al, waaronder Jacobs Douwe Egberts. Met de nieuwe kapitaalinjectie wil Garvis het AI-platform verder internationaliseren en democratiseren.

Tineke Kok, Global IBP Manager bij Jacobs Douwe Egberts: "Onze producten worden vaak sterk gepromoot, waardoor de vraag sterk verschilt. Het is buitengewoon moeilijk om nauwkeurige voorspellingen te maken. We hebben Garvis grondig getest en we zijn bijzonder tevreden met de resultaten.”
Piet Buyck: “Grote multinationals hebben meestal hun eigen geavanceerde planningssystemen. Het is onze missie om naast grote bedrijven ook kleine en middelgrote ondernemingen toegang te geven tot vraag- en voorraadplanning op basis van AI-technologie. Hun niveau van IT-maturiteit doet er niet toe. Ook niet-specialisten kunnen na één dag al beginnen werken met ons platform. Dat is een fundamentele omwenteling in onze sector.”
Dan Bowyer, Co-founder en Partner bij SuperSeed: “Zwakke prognoses zorgen voor schommelingen in de omzet tussen 2 en 10 procent. Een gebrekkige vraag- en voorraadplanning heeft een enorme impact op de bedrijfsresultaten en is bovendien extreem verspillend. De oplossing van Garvis komt net op het juiste moment. De technologie kan een enorme impact hebben op ondernemingen.”


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu