Gentse scale-up haalt 1,25 miljoen euro op om vastgoedmarkt te transformeren

Around Media brengt designers, promotoren en producenten van bouwmaterialen samen op één uniek cloudplatform

Het splinternieuwe cloudplatform Prompto van de Gentse startup Around Media kondigt een nieuwe manier van werken aan voor de vastgoedmarkt. Ontwerpers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen werken samen op één platform, en kunnen hun klanten in virtual reality tonen hoe hun toekomstige woning eruit zal zien. Around Media haalde 1,25 miljoen euro op om het platform in de markt te zetten. Voor de gamers: het draait op dezelfde game engine als het razend populaire Fortnite.

De lichtinval aanpassen, spelen met kleuren, meubels verschuiven,…: Prompto maakt het mogelijk om ruimtes volledig naar eigen wens in te richten en er met klanten in rond te wandelen. Net als in een game, maar dan op een foto-realistische manier. Het unieke aan Prompto is dat designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten,…), bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen op hetzelfde SaaS-platform werken. Ze kunnen interieurs opslaan, bewerken en delen in de cloud.

Designers kunnen Prompto vlot koppelen aan hun eigen tekenprogramma's, ze geven ruimtes vorm met de meubelen en de bouwmaterialen die de producenten in de digitale bibliotheek stoppen. Ze kunnen die ruimtes vervolgens samen met hun klanten bekijken en meteen aanpassen. De klanten kunnen nadien zelfs nog een virtuele 360° rondleiding mee naar huis nemen.

Bouwpromotoren zijn vandaag vaak gebonden aan een beperkte reeks 2- of 3D-beelden die ze laten maken bij gespecialiseerde bedrijven. Prompto laat hen toe om zélf eenvoudig levensechte scènes te maken via de digitale woonconfigurator. Zeker bij het invullen van casco ruimtes kunnen klanten zo veel beter gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige woning. Prompto laat ook toe om snel en eenvoudig offertes op te stellen aan de hand van het gekozen interieurs.

Wannes Vanspranghe, CEO van Around Media. "Designers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen kunnen niet alleen veel efficiënter communiceren, ze kunnen elkaars ontwerpen ook versterken. Bouwpromotoren spenderen tot 10 keer minder tijd aan klantenbegeleiding. En hun klanten krijgen dankzij Prompto een veel realistischer beeld van hun toekomstige woning. Ze kunnen veel vroeger in het ontwerpproces hun eigen stempel drukken."

1,25 miljoen euro opgehaald

Voor de lancering van Prompto zette Around Media een kapitaalronde op. De Gentse startup haalde 1,25 miljoen euro op. De investeerder is een groep rond Wim Vernaeve, die eerder ook al participeerde in bedrijven als Showpad, SweepBright, Byteflies, Hello Customer en Cloudalize. 

Wim Vernaeve: "Het unieke aan Prompto is dat het de verschillende schakels in de bouwsector samenbrengt op één platform. Prompto is daarmee het meest complete sales- en opvolgingsplatform voor de vastgoedmarkt. Bedrijven kunnen hiermee een betere service bieden dan ooit, op een betaalbare manier, in een markt waarin de strijd om de klant bikkelhard is.

Around Media focust zich met Prompto in eerste instantie op de Belgische bouwmarkt maar start in 2019 ook op in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De startup breidt haar team daarvoor uit met marketeers, developers en creatives.

Pieter Van Hoorne, CFOO voegt toe: “Het cloudplatform is natuurlijk bijzonder schaalbaar. We kunnen upgrades aan het systeem meteen aan alle gebruikers aanbieden, over talen en grenzen heen.”

Een basisversie van Prompto is vandaag gratis beschikbaar voor designers.  Bouwpromotoren kunnen met Prompto aan de slag vanaf 50 euro/maand per unit (huis, appartement, kantoor).

////

Over Around Media
Around Media brengt innovatie naar de vastgoedmarkt door slimme, interactieve tools aan te bieden op een betaalbare manier. Het maakt daarbij gebruik van gaming technologie en virtual reality. Around Media werd opgericht in 2015 door Pieter Van Hoorne, Wannes Vanspranghe en Arne Derynck. De scale-up is gevestigd in Gent, en heeft een team van 35 medewerkers.

Around Media Persdossier.pdf

PDF - 5.4 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu