Gentse startup versterkt bedrijven met de kracht van neurodiversiteit

Gent, 20 december 2023 - Neurodivergente personen met bijvoorbeeld ADHD of autisme kunnen organisaties en bedrijven net versterken dankzij hun ‘afwijkende’ talenten. De Gentse startup Bjièn helpt steeds meer bedrijven om neurodivergente personen optimaal in te zetten op de werkvloer. Win-win. 

Verkeerde perceptie rechttrekken

Neurodivergente personen zijn mensen met een brein dat anders werkt dan we in het algemeen gewend zijn. Hun denkstijl en omgang met de wereld wijken af van de zogenaamde ‘norm’. Ze hebben bijvoorbeeld ADHD, autisme, dyslexie of zijn hoogbegaafd. 

“Die afwijkingen worden nog te vaak gezien als een handicap in plaats van een kracht”, vertelt Daphné De Troch van de Gentse startup Bjièn. “Terwijl deze personen bijvoorbeeld sneller patronen herkennen, oplossingen bedenken of met nieuwe ideeën komen. We proberen de verkeerde perceptie recht te trekken en zetten neurodivergente personen net in met hun kracht. Daar hebben ook hun werkgevers baat bij.” 
Daphné De Troch, oprichter Bjièn
fotocredits: Fredography
Daphné De Troch, oprichter Bjièn
fotocredits: Fredography

Bedrijven begeleiden

Maar liefst 15 procent van de wereldbevolking is neurodivergent. Toch zijn veel bedrijven nog niet vertrouwd met het concept neurodiversiteit. Bjièn geeft daarom lezingen, introducties en advies over neuro-inclusie. Ze biedt bedrijven praktische workshops en geeft begeleiding bij onder andere aanwerving en onboarding. 

Dietrich Moerman: “Hiermee helpt Bjièn organisaties meebouwen aan veerkrachtige en productieve teams waarin neurodivergente personen zich goed voelen. Win-win.”
Dietrich Moerman, oprichter Bjièn ​
fotocredits: Fredography
Dietrich Moerman, oprichter Bjièn ​
fotocredits: Fredography

De oprichters van Bjièn zijn ervaringsdeskundigen: ze zijn zelf neurodivergent en hebben jarenlange ervaring in het leiden van teams.

Ambitieus na succesvol jaar

Sinds september 2022 werkte Bjièn al samen met organisaties zoals Voka, Arteveldehogeschool, European Climate Foundation, Eleven Ways en VVBAD. In november 2023 kreeg de organisatie erkenning als dienstverlener met een kwaliteitsregistratie van Werk en Sociale Economie. Bjièn zet hiermee een grote stap voorwaarts om in 2024 meer bedrijven en organisaties te begeleiden en te fungeren als permanent klankbord. 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu