Helpper, het thuishulp platform door en voor buren, nu ook in Gent

Helpper, de online ontmoetingsplaats voor wie hulp kan gebruiken bij dagelijkse taken en voor buurtbewoners die iets willen bijverdienen, is nu ook beschikbaar in Gent. Het platform werd vandaag voorgesteld tijdens een persconferentie in de aanwezigheid van Minister Alexander De Croo en Eerste Schepen Mathias De Clerq. “Helpper is een mooi voorbeeld van een sociaal initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe wet deeleconomie”, zegt Minister De Croo. Helpper maakt een persoonlijkere aanpak van thuishulp mogelijk, die bovendien minder kost aan de maatschappij.

Sinds de lancering in Antwerpen eind augustus 2017, schreven al meer dan 120 buren (of ‘helppers’) en 75 hulpbehoevenden (of ‘helppies’) zich in op de nieuwe thuishulpdienst Helpper. Ook tientallen inwoners en bijstandsorganisaties uit andere steden en gemeenten waren meteen enthousiast. Om nog meer buren met elkaar te verbinden, lanceert Helpper nu ook zijn activiteiten in Gent en randgemeenten. 

Sociaal en flexibel alternatief voor en door buren
Helpper is een digitaal platform dat buurtbewoners met elkaar verbindt: enerzijds mensen die thuishulp kunnen gebruiken en anderzijds hun buren die een verschil willen maken door te helpen. Door een beroep te doen op buurtbewoners en hen te vergoeden voor hun hulp, maakt Helpper thuishulp toegankelijker voor ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap én drukbezette ouders. Die hulp is niet-medisch van aard en gaat van gezelschap houden, samen op stap gaan, shoppen en koken tot vervoer, administratie en kinderen afhalen van school. Helpper is een revolutionaire oplossing voor een bestaande hulpvraag, op een manier die bovendien betaalbaar is voor de maatschappij. Ze is mede mogelijk dankzij het deeleconomie-initiatief van minister Alexander De Croo.

Mooie vergoeding hulpverstrekkers dankzij wetgeving deeleconomie
Door de belastingregeling rond deeleconomie te verduidelijken wou ik de groeiende groep van start-ups die met digitale platformen werken en waar particulieren aan elkaar diensten leveren, sterker ondersteunen en meer vrijheid geven”, zegt Alexander De Croo, Minister van Digitale Agenda. “Helpper is hier een heel mooi resultaat van: buurtbewoners verbinden als oplossing voor een hulpvraag op een manier die goedkoop is voor de maatschappij als geheel. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”   

De vergoeding voor de hulp bedraagt  € 9,80 per uur (of € 4,90 per halfuur). Helpper neemt de volledige afhandeling van verzekeringen, betalingen, fiscale administratie en ondersteuning op zich. De helpper ontvangt € 7,00 netto per uur, na aftrek van het gunstige belastingpercentage van 10%.

François Gerard, oprichter van Helpper: “Tijdens de ziektebegeleiding van mijn vader, die getroffen werd door ALS, merkte ik dat geen enkele van de huidige diensten voldeed aan onze noden. Een te rigide planning bepaalde de beschikbaarheid van de hulp, het takenpakket was te strak afgelijnd en een selectie van een hulpverlener was niet altijd mogelijk. De complexiteit van het hele proces vergde veel tijd en energie die je op zulke momenten liever aan je dierbare besteedt. Helpper moet helpen dergelijke situaties te vermijden.”  

Kwalitatieve matching
Helpper creëert blijvende en kwalitatieve relaties en besteedt daarom veel aandacht aan het matching-proces. Op basis van een hulpvraag gaat Helpper op zoek naar een geschikte helpper in de buurt. Vooraleer de kandidaten worden voorgesteld aan de helppie worden ze gescreend op basis van hun registratiegegevens, identiteit en een uitgebreid telefonisch aanwervingsgesprek.

Samenwerking met ziekenfondsen en huisdokters
Door samen te werken met een ziekenfondsen, woonzorgcentra, huisdokters, apothekers, ziekenhuizen en bijstandsorganisaties zorgt Helpper ervoor dat steeds meer mensen en hun dierbaren de ondersteuning vinden die ze nodig hebben.

Op dit moment is Helpper actief in Antwerpen, Mortsel, Edegem en Gent en randgemeenten. In het voorjaar van 2018 wil Helpper uitbreiden naar Brussel.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu