Helpper vergemakkelijkt burenhulp met mobiele app

Antwerpen - Helpper lanceert vandaag haar app voor iOS en Android. Daarmee kunnen mensen die hulp zoeken en hun buren die hulp willen bieden snel,  eenvoudig en overal met elkaar in contact komen, een samenwerking starten, en vlot hun werkuren registreren en bevestigen. De mobiele app is een belangrijke stap voor Helpper die haar diensten intussen aanbiedt in Brussel, Antwerpen en Gent en meer dan 3.600 gebruikers telt.

Helpper is een digitaal deeleconomieplatform dat mensen die regelmatig thuishulp zoeken bij niet-medische taken (de helppies) in contact brengt met buurtbewoners die enkele uren per week willen helpen (de helppers). Het gaat om alledaagse klusjes zoals koken, boodschappen doen, administratie, een lift naar de dokter geven of gewoon gezelschap houden en een luisterend oor bieden. De helppers krijgen hier een kleine financiële vergoeding voor, al is dat voor weinig mensen de belangrijkste drijfveer.

Buren samenbrengen

Met de nieuwe mobiele app kunnen de helppers en helppies zich mobiel registreren, elkaar beter leren kennen en een samenwerking starten. De helppers kunnen nu ook gemakkelijk hun uren mobiel registreren, waarna de helppies ze direct kunnen bevestigen. De app komt er na een uitgebreide testperiode waarbij een testpanel van Helpper-gebruikers hun wensen en opmerkingen mochten formuleren.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, is alvast enthousiast over de app: “Dankzij de deeleconomie - waarin Helpper een erkend platform is - en de wet op het onbelast bijverdienen, kunnen we mensen opnieuw een gevoel van zelfstandigheid geven. En dat is, zoals elke bevraging uitwijst, wat zorgbehoevenden het meest belangrijk vinden: dat ze een vorm van zelfredzaamheid in hun thuisomgeving houden. Met hulp van hun helppers wordt die droom vaak een realiteit.” 

Belangrijke stap

De mobiele app is een belangrijke stap voor Helpper, die haar diensten intussen aanbiedt in Brussel, Antwerpen en Gent, en er al meer dan 3.600 helppers en helppies telt. François Gerard, oprichter van Helpper, reageert tevreden: “De app is er gekomen op vraag van onze helppers en helppies, om nog sneller een match te vinden met iemand uit hun buurt en zo een antwoord te krijgen op hun hulpvraag. Bovendien hebben ze nu een handige tool waarmee ze gemakkelijker hun uren kunnen bijhouden. Helpper staat voor zelfredzaamheid, en deze mobiele app geeft onze helppers en helppies nog meer controle over hun samenwerking.”

De Helpper-app is vanaf vandaag gratis beschikbaar op iTunes voor iOS en op Google Play voor Android.  

/////

Over Helpper
De online ontmoetingsplaats Helpper verbindt ‘helppies’, mensen die nood hebben aan ondersteuning, met ‘helppers’ uit de buurt. Zo biedt Helpper een betaalbare, kwaliteitsvolle en flexibele oplossing voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagelijkse taken, zoals kleine klusjes, koken, boodschappen doen, vervoer,... De helpper ontvangt hiervoor een kleine vergoeding. De innovatieve thuishulp van Helpper werkt volgens de principes van de deeleconomie, waarbij mensen tot 6.250 euro per jaar onbelast kunnen bijverdienen (Belgisch Staatsblad, 26 juli 2018).

Helpper werd in 2017 opgericht door François Gerard en is actief in de 19 Brusselse gemeenten, groot Antwerpen en groot Gent.

Helpper is een onafhankelijk initiatief, gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena en OZ, en accelerator Start it @KBC. Het bedrijf werd bekroond met de award ‘Zorgondernemer 2017’.

Meer informatie vindt u op www.helpper.be.
Voor logo's en afbeeldingen van Helpper, ga naar: helpper.prezly.com/media.  

helpper_persdossier_NL (3).pdf

PDF - 1.5 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu