‘Innovation Trip, Made in Belgium’ leidt langs techpioniers en wereldspelers van Belgische bodem

Omnia Travel en Start it X nemen ondernemers mee achter de schermen van Belgische innovatiekampioenen

Brussel, 30 juni 2021 - Je moet als ondernemer niet naar de andere kant van de wereld reizen om inspiratie op te doen. Vanuit dat idee lanceren innovatie-expert Start it X en reisbureau Omnia Travel samen de eerste Innovation Trip, Made in Belgium. De driedaagse reis brengt ondernemers langs het innovatieve kruim en de technologische kampioenen van de Belgische bedrijfswereld.

“De laatste jaren gaan ondernemers regelmatig op bedevaart naar Silicon Valley, Singapore of China. Ze laven zich er aan de garages van Apple of Microsoft, ze bezoeken Google, Tencent en Alibaba. Maar je raakt er nauwelijks achter de schermen en krijgt geen CEO te zien. Je hoeft nochtans helemaal niet naar het buitenland, laat staan de oceaan over, om inspiratie op te doen en innovatie op te snuiven”, zegt Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van Start it X. “In België hebben we evengoed onze technologische kampioenen. Het zijn vaak echte pioniers, wereldspelers zelfs in hun domein. Alleen beseffen we nog te weinig hoeveel baanbrekende innovaties hier recht onder onze neus gebeuren. Daar willen we met de innovatie trips verandering in brengen.”

De Innovation Trip, Made in Belgium die Start it X samen met reisbureau Omnia Travel lanceert, brengt ondernemers langs innovatietoppers als Barco, Pairi Daiza, imec, KBC en Port of Antwerp. De innovatietrip passeert ook langs een aantal van België’s meest beloftevolle start-ups. Captains of industry als Eric Domb (CEO Pairi Daiza), Johan Thijs (CEO KBC Groep) en Jan De Witte (CEO Barco) geven een blik achter de schermen, en delen hun inzichten tijdens keynotes, interactieve Q&A’s en exclusieve netwerkmomenten op bijzondere locaties.

Lode Uytterschaut (Start it X) & Jan Van Steen (Omnia Travel)
Lode Uytterschaut (Start it X) & Jan Van Steen (Omnia Travel)
Lode Uytterschaut: “In het buitenland hebben de grote, tot de verbeelding sprekende techbedrijven experience centers die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze Innovation Trip, Made in Belgium geven we ondernemers een unieke toegang achter de schermen. Geen gids die telkens hetzelfde vertelt, maar de founders en de CEO’s zélf die tijdens de trip open en bloot hun eigen struggles en hun eigen toekomstambities delen met de ondernemers.”

Groepsdynamiek en nieuwe creatieve ideeën

De eerste Innovation Trip, Made in Belgium gaat door van dinsdag 26 oktober tot donderdag 28 oktober. De trip verloopt corona-proof en richt zich op een publiek van ondernemers en C-levels bij Belgische bedrijven. Het aantal deelnemers is begrensd op 25.

Jan Van Steen, General Manager van Omnia Travel, legt uit: “Bij gelijkaardige inspiratiereizen in het buitenland merken we elke keer opnieuw dat er tussen de ondernemers een speciale groepsdynamiek ontstaat. Tijdens de bedrijfsbezoeken en de gesprekken met founders en CEO’s borrelen vaak nieuwe creatieve ideeën op. Door de groep beperkt te houden, willen we de interactie optimaal laten verlopen. Er snel bij zijn is dus de boodschap.”

Ondernemers kunnen zich inschrijven via innovationtrip.omniatravel.be.
Ontdek hier het volledige programma van de Innovation Trip, Made in Belgium.

Jan Van Steen (Omnia Travel) & Lode Uytterschaut (Start it X)
Jan Van Steen (Omnia Travel) & Lode Uytterschaut (Start it X)

Over Omnia Travel
Omnia Travel, een dochteronderneming van KBC Groep, werd opgericht in 1973. De reisspecialist organiseert vooral zakenreizen, naast vakantie- en groepsreizen, met een persoonlijke touch. ​ Omnia Travel werkt als specialist in zakenreizen voor KMO’s, grote internationale bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen, culturele gezelschappen en overheidsinstellingen. De reisspecialist zet ook in op specifieke themareizen, zoals op maat uitgewerkte studiereizen voor bedrijven, handelszendingen, tuin- en landbouwreizen, cultuurreizen, congressen, bedrijfsbezoeken, ...
Sinds 2005 heeft General Manager Jan Van Steen de leiding over meer dan 80 enthousiaste Omnia Travel medewerkers. Het bedrijf heeft vier kantoren, in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel en werkt al 15 jaar samen met Lufthansa City Center.
www.omniatravel.be

Over Start it X
Start it X begeleidt Belgische corporates met een waaier aan innovatietrajecten. Zo kunnen bedrijven beroep doen op het Start it X Corporate Incubatie Programma, waar intrapreneurs (ondernemende werknemers) innovatieve ideeën uitwerken zoals een start-up dat zou doen. Daarnaast stimuleert Start it X innovatie in de Benelux door grote bedrijven in contact te brengen met buitenlandse scale-ups. Zo blijven Belgische bedrijven op de hoogte van bewezen, internationale innovaties en kunnen ze op topniveau meespelen. Start it X werd in 2019 gelanceerd door Lode Uytterschaut, die in 2014 ook Start it @KBC oprichtte, de grootste start-up accelerator in België.
www.startitx.com


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu