Internationale topchefs geven in nieuw kookboek geheimen voor culinair koken met groenten prijs

Brussel, 23 oktober 2023 - Van het aloude voedingsadvies ‘een vierde vlees, een vierde aardappelen en een tweede groenten’ zijn we als maatschappij allang afgestapt. De laatste twintig jaren duiken pasta en rijst steeds meer op in onze keukens en vlees vindt gaandeweg de weg naar de uitgang. Het nieuwe boek ‘Radilicious’ toont aan dat groenten en fruit voer kunnen zijn voor culinaire creativiteit. Dit boek is gericht op al wie de kookkunst al goed onder de knie heeft.

COMMUNITY VAN PURE-PLANT LIEFHEBBERS

De toekomst is pure plant. Daar is Frank Fol alvast van overtuigd. Eind jaren 90 legde de Groentekok ® de fundamenten voor wat later We’re Smart zou worden, een organisatie die mensen en bedrijven wil samenbrengen die op een gezonde en ecologische manier bezig zijn, in de voedingssector maar ook ver daarbuiten. Dagelijks willen restaurants zich van over de hele wereld aansluiten bij de community. 

We’re Smart vertaalt de input van aangesloten chefs nu in het eerste ‘Radilicious’-kookboek. ‘Radilicious’ is een samensmelting van ‘delicious’ en - niet toevallig - ‘Radish’. In de We’re Smart-community staat een radijs immers symbool voor pure plant kwaliteit: hoe meer creativiteit, aandacht voor smaakcombinaties en aandeel van groenten en fruit in een restaurant, hoe meer Radijzen dit restaurant scoort.

MEER DAN EEN KOOKBOEK

In ‘Radilicious’ nemen twintig 5-Radijzen-chefs de lezer mee op een opwindend, culinair avontuur in de pure plant keuken. Het indrukwekkende boek brengt hun inspirerende en revolutionaire verhalen en serveert de grenzeloze smaken en mogelijkheden van plantaardig in 100 verrukkelijke recepten. ‘Radilicious’ gaat verder dan een kookboek. Het is ook een bewijs van de toenemende passie voor culinaire ervaringen waarmee we onszelf én de natuur voeden.

Deelnemende chefs van: ’t Aards Paradijs, Alchémille, Bolenius, Brut172, De Nieuwe Winkel, De Vijf Seizoenen, El Invernadero, Gatblau, Humus x Hortense, L’Air des Sens, L’air du temps, L’Oustau de Baumanière, La Distillerie, La Salita, Le Vieux Château, Pollevie, Ricard Camarena, Vrijmoed, Xavier Pellicer, Yerba

PRACHTIGE BEELDEN EN AUTHENTIEKE VERHALEN

Frank Fol werkte voor dit boek samen met Wim Demessemaekers die de opvallende beelden in het boek verzorgde. Storyteller Mieke De Vylder vertelt de authentieke verhalen. Samen maakten ze van ‘Radilicious’ een leidraad van meer dan 400 pagina’s voor wie groenten en fruit een hoofdrol wil laten spelen in zijn culinaire creativiteit.

Radilicious is vanaf 23 oktober in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels, Pools) verkrijgbaar bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 64,99 euro. ​
Eerste druk: 7000 exemplaren. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be

LINK NAAR PDF BOEK (louter voor intern gebruik en geenszins bedoeld voor verspreiding)

LINK NAAR FOTO'S OFFICIËLE LANCERING RADILICIOUS


Over We’re Smart®

We’re Smart is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®, erkent en promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in voeding. 

In de jaarlijkse culinair-gastronomische gids We’re Smart Green Guide vind je de beste groenterestaurants ter wereld, gerangschikt van één tot vijf Radijzen. De We’re Smart Awards belonen elk jaar de beste groenterestaurants en -organisaties. En in de We’re Smart Academy delen de beste groentechefs ter wereld hun kennis met iedereen die interesse heeft in gezonde en ecologische voeding. Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij aan een gezonde, duurzame en ecologische wereld. 

We're Smart werd door de Belgische overheid in 2021 ​ geselecteerd als een van de officiële SDG-Voices, de ambassadeurs voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. 

Voor meer informatie, ga naar www.weresmartworld.com of lees het persdossier. Volg We’re Smart World Facebook of We’re Smart Green Guide Instagram voor de laatste updates.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.