June Energy biedt gezinnen met zonnepanelen oplossing voor verdwijnen terugdraaiende teller

June Dongle meet via digitale meter realtime energieverbruik en -productie en haalt energiefactuur naar beneden

De June Dongle, een toestel dat je in je digitale meter klikt om in realtime je verbruik en je injectie te meten (zowel in KwH als in euro’s), wordt vanaf april 2021 ook beschikbaar voor consumenten. Die inzichten worden extra belangrijk, nu gezinnen met zonnepanelen binnenkort niet meer op de terugdraaiende teller kunnen rekenen. Met de technologie van June Energy kunnen energieconsumenten eenvoudig zelf hun energiefactuur naar beneden halen.

Het Grondwettelijk Hof vernietigde begin dit jaar de regeling waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. Een half miljoen gezinnen met zonnepanelen op hun dak moeten ten allerlaatste in 2025 afscheid nemen van hun terugdraaiende teller. Hun energiefactuur dreigt fors te stijgen.

Daarom maakt June Energy zijn June Dongle, die vandaag enkel beschikbaar is voor bedrijven, vanaf maart 2021 ook beschikbaar voor particuliere energieconsumenten. De June Dongle is een toestel dat je eenvoudig in je digitale meter klikt. Via een gebruiksvriendelijk dashboard op je laptop volg je realtime je energieconsumptie en -injectie. Dat kan in kWh of in euro's, per dag, per week, per maand of per jaar. De June Dongle meet ook de efficiëntie van je zonnepanelen, zodat je eventueel kan bijsturen om ze optimaal te benutten.

Die inzichten worden niet alleen extra belangrijk door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, ze zijn ook cruciaal met het oog op de capaciteitstarieven die vanaf 2022 worden ingevoerd. Dan zal een deel van het energietarief bepaald worden op basis van de grootste hoeveelheid energie die consumenten op één specifiek moment van de dag verbruiken. De inzichten die June Dongle verzamelt, laten de gebruikers toe om hun verbruik en hun productie van energie zelf eenvoudig te sturen. Zo beheersen ze hun energiefactuur.

June Dongle Dashboard
June Dongle Dashboard

Energieleveranciers vergelijken
Vanaf 2021 wordt het verbruik bij gezinnen met een digitale meter apart gemeten én aangerekend, en ontvangen ze geld voor de energieproductie die hun zonnepanelen genereren. Alleen rekenen de energieleveranciers verschillende tarieven aan voor het energieverbruik en betalen ze verschillende bedragen voor de opgewekte zonne-energie die ze ‘kopen’ van hun klanten. Het is dus niet alleen belangrijk om precies te weten hoeveel energie je consumeert en produceert, maar ook om energieleveranciers te blijven vergelijken.

June Energy maakt het met June Switch al sinds 2017 mogelijk om automatisch de meest voordelige energieleverancier te kiezen, ook met een analoge meter. De combinatie van de June Dongle met June Switch is een uniek aanbod in België om te besparen op de energiefactuur.

Vincent De Dobbeleer - CEO June Energy
Vincent De Dobbeleer - CEO June Energy
“Nu de terugdraaiende teller zal verdwijnen, is het voor gezinnen met zonnepanelen die al een digitale meter hebben relevanter dan ooit om hun energiecontract goed op te volgen”, benadrukt Vincent De Dobbeleer, oprichter en CEO van June Energy. “Ze willen natuurlijk zo weinig mogelijk betalen voor de energie die ze verbruiken en zo veel mogelijk betaald krijgen voor de energie die ze zelf produceren. June Dongle helpt hen om de juiste keuze te maken voor hun injectietarieven.”
“Als we in de toekomst evolueren naar dynamische tarieven – met bijvoorbeeld verschillende tarieven voor verschillende momenten van de dag – wordt de combinatie van meten en vergelijken alleen maar belangrijker. Onze technologie helpt consumenten om zelf controle te nemen over hun energiefactuur. Energie die op het einde van de rit geen geld meer kost maar geld opbrengt, is de beste manier om de transitie naar 100 procent hernieuwbare energie te versnellen. Daar wil June Energy aan bijdragen.”

Netbeheerder Fluvius plant tegen 2025 in 80 procent van de Vlaamse huishoudens een digitale meter geplaatst te hebben. Guy Cosyns, directeur Databeheer Fluvius:

“Als energiedatabeheerder maakt Fluvius de digitale verbruiksdata van klanten voortaan toegankelijk voor specifieke bedrijven, uiteraard alleen na expliciete goedkeuring van de klant. Hiermee openen we de poort naar een nieuwe generatie (online) energiediensten in Vlaanderen. Dat is cruciaal voor de energietransitie die we allemaal samen moeten bereiken. We zijn bijzonder blij dat ook June op de kar is gesprongen en op de markt komt met een nieuwe generatie diensten, met de effectieve verbruiksdata van hun klanten met digitale meters.”

 

/////

Over de June Dongle

  • Real-time inzicht in je energieverbruik
  • 100% onafhankelijk van energieleveranciers
  • Elektriciteit en gasverbruik opvolgen
  • Geen WiFi of internet nodig
  • Voor alle digitale meters in België
  • Bedacht en ontwikkeld in België

Over June Energy
Dankzij June Energy krijg je in real time inzicht in je energieverbruik. Daardoor kan je je consumptie, productie en opslag van energie zó goed op elkaar afstemmen dat je energiefactuur aanzienlijk daalt. De slimme algoritmes van June Energy monitoren 24/7 je verbruik, vergelijken voortdurend de prijzen en promoties van alle energieleveranciers, en switchen je automatisch naar het voor jou voordeligste tarief. Zo wil June Energy de transitie naar hernieuwbare energie versneld realiseren voor consumenten én bedrijven. June Energy werkt volledig onafhankelijk van de energieleveranciers. Met June Dongle, vanaf april 2021 ook beschikbaar voor consumenten, biedt June Energy een antwoord op de invoering van de digitale meter.

June Energy werd in 2016 in Antwerpen opgericht door Vincent De Dobbeleer en Georges Lieben. Ze hebben meer dan 10.000 gebruikers en werken samen met grote bedrijven zoals KBC en Viessmann.

Meer info vindt u op www.june.energy.

persdossier June Energy NL 2021.pdf

PDF - 2.9 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu