June Energy laat Waalse consument 300 EURO per jaar besparen op energiefactuur

Wie op tijd van energieleverancier verandert, bespaart op jaarbasis gemiddeld al snel 300 euro. June Energy lanceert zijn technologie – die je energieverbruik continu meet en ervoor zorgt dat je automatisch overstapt naar de meest voordelige leverancier – nu ook in Wallonië. De start-up betrekt bewust de consument in het zuiden van het land veel dichter bij de noodzakelijke energietransitie. 

De transitie naar 100 procent hernieuwbare energie beheerst dezer dagen het nieuws en kan rekenen op een steeds breder draagvlak. June Energy wil die transitie helpen versnellen. “Het energiepact is een belangrijke stap in de richting, maar heeft nog te weinig aandacht voor de rol die de consument kan spelen in de energietransitie”, zegt Vincent De Dobbeleer, oprichter van June Energy. “Wij willen het die consumenten zo gemakkelijk mogelijk maken om niet alleen hun eigen energieverbruik te optimaliseren, maar ook om de energieleveranciers te motiveren.”

De meterlezers bij de consumenten thuis sturen elke dag het gas- en elektriciteitsverbruik door naar het digitaal platform van June Energy. De gebruikers kunnen in real time hun verbruik in de gaten houden en hoeven dus niet te wachten tot hun jaarlijkse eindafrekening om het bij te sturen. Tegelijk met het energieverbruik van hun klanten monitort June Energy ook 24/7 de prijzen van de energieleveranciers, en de speciale deals en promoties die vooral in de donkere herfst- en wintermaanden als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo matcht June Energy het energieverbruik met de energieprijzen, en laat het consumenten automatisch overstappen naar de meest voordelige energieleverancier. 

“We verlossen de consument van een heleboel administratieve rompslomp”, legt Vincent De Dobbeleer uit. “Bovendien veranderen we onze klanten niet één keer per jaar van leverancier, maar telkens wanneer dat goedkoper uitkomt voor hun situatie. Uit de analyses van onze eerste 3.000 klanten blijkt dat ze gemiddeld 300 euro per jaar besparen door tijdig te veranderen van leverancier. De minimale besparing bedroeg 50 euro, maar we hadden ook een gebruiker die zelfs 1.200 euro won door naar een andere leverancier te verhuizen.”

Belgische energiemarkt openbreken
June Energy zet na Vlaanderen nu ook de stap naar Wallonië. “De hoge energieprijzen zijn een Belgisch probleem, en de energiemarkt zit in het hele land muurvast”, benadrukt Vincent De Dobbeleer. “Zeven op de tien Belgen veranderen niét jaarlijks van energieleverancier, en betalen dus gemiddeld 300 Euro te veel. Ook Wallonië heeft nood aan een technologie die gezinnen toelaat om op een heel toegankelijke en eenvoudige manier energie en geld te besparen. June Energy wil de energiemarkt openbreken, en dat kan alleen als we in het hele land actief zijn.”

Wie nu klant wordt bij June Energy, krijgt de technologie – de meterlezers en de gateway voor de leefkamer – de komende weken thuis geleverd. De installatie is heel eenvoudig: de lezers functioneren als stickers die je gewoon op de energiemeters kleeft. Gebruikers betalen de aankoop van de toestellen (80 Euro) en een abonnementsprijs van 4,99 euro per maand. Maar June Energy hanteert daarbij een winstgarantie: levert de overstap van energieleverancier minder op dan het betaalde abonnementsgeld, dan krijg je het verschil terugbetaald.

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu