June Energy werkt spoedoplossing uit voor gedupeerden faillissement Vlaamse Energieleverancier

Antwerpen, 10 december 2021 - Deze week werd als gevolg van de torenhoge energieprijzen het faillissement van Vlaamse Energieleverancier uitgesproken, die bekend staat als een commerciële prijsbreker. Voor de levering van stroom of gas moeten de 70.000 gedupeerde klanten van het bedrijf op zoek naar een nieuwe leverancier. Als ze die niet meteen vinden, neemt netbeheerder Fluvius de klanten als noodleverancier tijdelijk over. De tarieven die Fluvius hanteert liggen echter veel hoger dan de tarieven op de commerciële markt, omdat het zelf plots elektriciteit en gas aan een hogere prijs moet kopen. 

June Energy, de startup die mensen de middelen in handen wil geven om de broodnodige energietransitie te versnellen, vergelijkt in realtime de prijzen en promoties van alle energieleveranciers, en switcht gezinnen automatisch naar het voor hen voordeligste tarief. De voorbije dagen kreeg June Energy tot 5 keer meer vragen om hulp, voornamelijk van mensen die klant waren bij Vlaamse Energieleverancier. Naar aanleiding daarvan werkte de start-up in allerijl een aanpak uit om deze mensen kosteloos en met terugwerkende kracht aan een alternatieve, goedkopere leverancier te helpen.

Vincent De Dobbeleer van June Energy: “De gedupeerden hebben nu zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier nodig. Normaal gezien duurt het minstens 30 dagen om zo’n proces rond te krijgen. We hebben met het team de voorbije twee dagen hard aan een oplossing gewerkt, zodat mensen die klant waren bij Vlaamse Energieleverancier uitzonderlijk hun wissel naar een andere leverancier retro-actief kunnen doen, met name vanaf 8 december.”
Vincent De Dobbeleer, Co-founder & CEO
Vincent De Dobbeleer, Co-founder & CEO
“Dat betekent dat ze niets van hun verbruik aan Fluvius zullen moeten betalen, die de duurste tarieven op de markt hanteert. We hebben onderhandeld en hebben een deal bekomen voor één van de beste tarieven in de huidige marktsituatie. De komende maanden kunnen we de gezinnen die dat wensen naar nog meer voordelige tarieven switchen, door hun specifieke verbruik te meten via slimme algoritmes.”

June Energy ontwikkelde een unieke technologie waarmee gebruikers in real time hun energieverbruik kunnen monitoren. Ze besparen zo gericht energie, en June Energy switcht hen automatisch naar de meest voordelige energieleverancier. Niet één keer per jaar, maar iedere keer wanneer een overstap zorgt voor een lagere energiefactuur. Uit de gebruikersdata van June Energy blijkt dat gezinnen zo gemiddeld 200 tot 600 euro per jaar besparen.

Persdossier June Energy 2021

PDF - 2.9 Mb

Over June Energy
Dankzij June Energy krijg je in real time inzicht in je energieverbruik. Daardoor kan je je consumptie, productie en opslag van energie zó goed op elkaar afstemmen dat je energiefactuur aanzienlijk daalt. De slimme algoritmes van June Energy monitoren 24/7 je verbruik, vergelijken voortdurend de prijzen en promoties van alle energieleveranciers, en switchen je automatisch naar het voor jou voordeligste tarief. Zo wil June Energy de transitie naar hernieuwbare energie versneld realiseren voor consumenten én bedrijven. June Energy werkt volledig onafhankelijk van de energieleveranciers. Met June Dongle, vanaf april 2021 ook beschikbaar voor consumenten, biedt June Energy een antwoord op de invoering van de digitale meter.

June Energy werd in 2016 in Antwerpen opgericht door Vincent De Dobbeleer en Georges Lieben. Ze hebben meer dan 10.000 gebruikers en werken samen met grote bedrijven zoals KBC en Viessmann.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu