KBC wint Open Innovation Award

Europese Commissie beloont de bank-verzekeraar voor, onder meer, steun aan Start it @KBC en Start it X

Brussel. Op de Corporate Startups Stars in Madrid valt KBC voor het derde jaar op rij in de prijzen, dit keer met de Innovation Challenger Award. Met deze awards beloont de Europese Commissie bedrijven die zich inzetten voor open innovatie en samenwerken met start-ups. Met KBC’s engagement in Start it @KBC - als strategische partner - en Start it X wordt de Belgische bank-verzekeraar als schoolvoorbeeld gezien voor de kruisbestuiving tussen start-ups en grote bedrijven.

De Europese Commissie stelde in Madrid de Corporate Startup Stars voor. Ze beoordelen daarbij bedrijven in heel Europa op vlak van open innovatie, samenwerking met start-ups en corporate venturing. KBC won de Innovation Challenger Award voor hun Open & Beyond Banking/Insurance (OBI) activiteiten en hun engagement in Start it @KBC, België’s grootste accelerator, en Start it X, een programma voor corporate ondernemerschap en innovatie. Eerder won KBC al de Start-up Accelerator Award en een Corporate Startup Star.  

Start-ups én intrapreneurs

Start it @KBC ontstond in 2014 in de schoot van KBC met steun van strategische partners, waaronder AccentureFlanders DCTelenet en universiteiten. De accelerator begeleidde al meer dan 750 start-ups en is ook internationaal actief. Start-ups volgen bij Start it @KBC gedurende drie maanden een intensief acceleratieprogramma en genieten één jaar van mentorship, expertise en co-working ruimtes.

Vanuit Start it @KBC ontstond ook een corporate venturing programma: Start it X. Dit is een acceleratieprogramma voor corporates die het verschil willen maken via innovatie. Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC en Start it X: “Ook bij grote bedrijven zijn er veel medewerkers met innovatieve ideeën. Met Start it X hielpen we reeds 21 intrapreneur teams van zes grote bedrijven bij het valideren van hun corporate startup. Wij zorgen voor de juiste ondersteuning om hun ondernemerschap aan te scherpen en innovatie te boosten.” 

Lees hier het bericht van KBC omtrent de award

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu