Kom zelf de heruitvinding van het wiel ontdekken die vanaf deze herfstvakantie de hotelsector gezonder maakt

Achter de schermen van het enige hofleverancier-hotel van België

In een vakantiesector die recent heel wat klappen heeft moeten verduren, is het fijn om ook eens goed nieuws te kunnen brengen. Zeker als het over een Belgische innovatie gaat, die weldra het leven van duizenden hotelmedewerkers en -gasten aangenamer zal maken. Mercura, TENTE en het Le Plaza Hotel nodigen u dan ook van harte uit om zelf te komen kennismaken met een unieke, ergonomische uitvinding voor het hotelwezen. Een innovatie die de gezondheid, het welzijn én de service naar een hoger niveau zal tillen. 

Het is een bekend gegeven voor hotelgangers overal ter wereld: medewerkers die zich krombuigen om loodzware karretjes met handdoeken, beddengoed en roomservicebestellingen (die dingen wegen tot 150 kg, wist u dat?) over met zwaar tapijt beklede gangvloeren te duwen. 

Correctie: het wás een bekend gegeven. Want voortaan geen zweet en hernia meer voor het hotelpersoneel, en geen schuldgevoel en lange wachttijden voor de gasten. De Belgische trolleyfabrikant Mercura en wielenproducent TENTE hebben namelijk de handen in elkaar geslagen om tot een al even slimme als revolutionaire oplossing te komen: lichte, aluminium servicetrolleys met elektrische E-Drive Flex aandrijfwielen. Gevolg: meer ergonomie, minder rugklachten én een vlottere hotelservice. 

Waar?
Het gerenommeerde Brusselse Hotel Le Plaza aan de Adolphe Maxlaan, vlakbij de Grote Markt van Brussel. 

Dit hotel testte als eerste in België de nieuwe servicewagens van Mercura en TENTE en zet daarmee in op een verhoogd welzijn voor personeel en gasten. Een extra boost voor de status van dit prestigieus hotel, dat zich nu reeds als enige in België hofleverancier mag noemen. 

Wanneer?
Op woensdag 30 oktober 2019 van 9u30 tot 11u30.

Programma

  • 09u30 Ontvangst
  • 10u00 Verwelkoming Laurent De Kerf, General Manager van Le Plaza Hotel
  • 10u05 Rondleiding achter de schermen met uitgebreide demo van de servicewagen
  • 10u20 Technische toelichting door Pascal De Koninck, wielenexpert TENTE en Ann De Weirdt, Sales Manager bij Mercura
  • 10u35 Q&A / interviews met woordvoerders van Le Plaza Hotel, Mercura en TENTE
  • 11u30 Einde

Wilt u er graag bij zijn? Dan graag een seintje via nathalie@contentcats.be.

//////

 

Over TENTE

Betere mobiliteit. Beter leven. Dat is de leidraad van TENTE.

TENTE is een fabrikant van wielen en zwenkwielen. Het bedrijf produceert en levert innovatieve, hoogwaardige wielen en zwenkwielen op maat in verschillende segmenten: medisch, institutioneel, industrieel en heavy duty. TENTE gelooft sterk dat wielen een product bepalen, en zoekt telkens naar individuele oplossingen om - vertrekkend van de wielen - producten te verbeteren en problemen op te lossen. Klanten in meer dan 100 landen waarderen de robuustheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en het functioneel ontwerp van onze wielen.

TENTE heeft vestigingen over de hele wereld, het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen (Duitsland), waar ook de ontwikkeling van onze oplossingen gebeurt. Ervaren ontwerpers en ingenieurs creëren innovatieve producten die in eigen beheer worden geproduceerd met zelf ontwikkelde productietechnieken. Deze filosofie garandeert de kwaliteit, en zorgt ervoor dat TENTE een leidende positie in de wereldmarkten heeft verworven. 

Over Mercura

Mercura is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van professionele aluminiumkarren van hoge kwaliteit. Het Belgische bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar lichte, makkelijk hanteerbare en duurzame karren in aluminium.

Door non-stop te innoveren, ontwikkelen zij vanuit hun unieke knowhow en expertise karren die beantwoorden aan de specifieke behoeften van hun klanten. Van grondstof tot eindproduct, ze bewaken elke stap van het productieproces, met een uitzonderlijke duurzaamheid en kwaliteit als resultaat . 

Als marktleider in de sector is Mercura hét referentiepunt voor de hotelsector, cruiseschepen, ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Het gamma producten wordt voortdurend aangepast aan de wisselende behoeftes in deze sectoren, terwijl kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd blijven. Feedback van de klant is voor hen hierbij van cruciaal belang. De gebruikers van de producten stellen vooral de lichtheid van het materiaal, de wendbaarheid en het ergonomische ontwerp op prijs.

Alle karren worden geproduceerd in de ateliers in Brussel, het hart van Europa. De producten zijn beschikbaar in meer dan 70 landen door middel van een netwerk van gespecialiseerde verdelers wereldwijd en via filialen in Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.

 

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu