KPMG plant 4.000 bomen met BOS+ voor een groenere planeet

Persmoment: 25 februari, 12u, Rotselaar.

Rotselaar-Holsbeek, België, 24 en 25 februari 2024 - Dit weekend planten honderden medewerkers van KPMG in België een nieuw bos in Holsbeek. Het bos zal 1,6 hectare groot zijn (zo’n drie voetbalvelden) en geeft 4.000 bomen een nieuwe thuis.

KPMG wil met de aanleg van het bos een bijdrage leveren aan mens en natuur en gaat zelfs een stap verder dan alleen maar het planten van bomen. Het bedrijf heeft het domein waarop het bos komt te staan, aangekocht en partnert ook met BOS+ om het op lange termijn te onderhouden.

Harry Van Donink, CEO van KPMG Belgium
Harry Van Donink, CEO van KPMG Belgium
Harry Van Donink, CEO van KPMG Belgium: "Sinds het begin van mijn mandaat als CEO was het mijn ambitie om een KPMG Bos te planten. Bomen staan symbool voor veerkracht en duurzame groei. Het KPMG Bos belichaamt ons engagement op lange termijn om zorg te dragen voor onze planeet en een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. Het is een investering in de toekomst en een belofte om een groene omgeving te creëren waar we als gemeenschap nog generaties lang van kunnen genieten."

Meer dan 400 KPMG-ers en hun familie komen samen tijdens de plantdagen om 4.000 jonge boompjes een nieuwe thuis te geven in Holsbeek. De site beslaat 1,6 hectare, wat overeenkomt met drie voetbalvelden, en werd zorgvuldig gekozen vanwege de centrale ligging en de toegankelijkheid. BOS+ selecteerde zorgvuldig een perfecte mix van inheemse boomsoorten om het perceel te herbebossen.

Bert Somviele, directeur van BOS+:Nieuwe bossen aanleggen in een regio met zo weinig bomen en natuur is een zeer lonende en waardevolle onderneming. Voor BOS+ is dit al jaren een strategisch doel, maar het feit dat steeds meer bedrijven zoals KPMG ons hierbij actief ondersteunen en dat we de bomen samen met de mensen van KPMG kunnen planten, geeft ons veel extra energie om deze ambitie waar te maken."

Noot voor de redactie

Persmoment

KPMG nodigt u van harte uit om de aanplanting van het KPMG Bos bij te wonen. We verwelkomen u aan het Montfortcollege in Rotselaar, waar u uw wagen kan parkeren. De collega’s van KPMG en BOS+ begeleiden u naar de plantlocatie. 

Datum: 25 februari 2024
Tijd: 12u00, speech Harry Van Donink, CEO van KPMG + aansluitend boomplanting
Vertrekpunt: Montfortcollege, Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar


saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Over KPMG in België

Met 2000 medewerkers over het hele land biedt KPMG in België uw onderneming gepersonaliseerde en multidisciplinaire ondersteuning op het vlak van audit, accountancy, fiscaliteit en juridisch advies. We ondersteunen ook een brede waaier aan managementdiensten: van operationele efficiëntie en kostenbeheer tot digitale transformaties, risicobeheer en dealadvies. Onze lokale consultants ondersteunen u dankzij hun kennis en door het gebruik van innovatieve tools om u te helpen elk van uw uitdagingen aan te gaan.

Over BOS+ 

BOS+ is een natuur- en milieuorganisatie die zich al 50 jaar specifiek richt op bossen en bomen. Niet als doel op zich, maar omdat bossen en bomen van cruciaal maatschappelijk belang zijn omwille van de vele ecosysteemdiensten die ze leveren voor dieren, planten en mensen (luchtzuivering, CO2-opslag, biodiversiteit, als bron van duurzame grondstoffen, als uitstekend recreatiegebied, ...).

Samen met tal van partners is BOS+ actief in Vlaanderen en in verschillende landen in Zuid-Amerika en Afrika. Als innovator en katalysator is BOS+ betrokken bij projecten rond speelbossen en gezondheidsbevorderende groene ruimtes, de ontwikkeling van groen-blauwe netwerken in stedelijke gebieden, klimaatbossen, agroforestry en voedselbossen, herbebossingsinitiatieven, bosbehoud, agro-ecologie en duurzame waardeketens voor bosproducten in de tropen. Bij deze inspanningen zoekt BOS+ consequent de samenwerking met overheden, burgers, grote en kleine maatschappelijke organisaties, scholen, partnerorganisaties in de milieu- en NGO-sector en het bedrijfsleven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu