Lancering gratis plug & play webshop van Crowdselling levert verenigingen al 1 miljoen euro op tijdens corona

  • Eenvoudig geld inzamelen door verkoop van lokale producten
  • Extra financiële ademruimte in coronatijden

Aalst, 15 april 2021 - Crowdselling lanceerde tijdens de coronapandemie een webshopplatform waarmee non-profitorganisaties zoals scholen, jeugd- en sportverenigingen en goede doelen gemakkelijk geld kunnen inzamelen. Het platform bevat een ruim assortiment aan lokale producten waardoor verenigingen zelf hun webshop kunnen opzetten en meteen beginnen verkopen, en is bovendien helemaal gratis. Meer dan 1.000 verenigingen gebruiken het platform intussen en haalden samen al 1 miljoen euro op.

Crowdselling maakt het non-profitorganisaties mogelijk heel snel en gebruiksvriendelijk een webshop op te zetten met een persoonlijke link en de look & feel van de vereniging. Dankzij de plug & play website moeten ze niet zelf zoeken naar of onderhandelen met leveranciers. Ze kunnen gewoon kiezen uit een brede waaier aan Belgische producten: van wafels en wijn tot bloemen en eetfestijnen. 

Gratis en gebruiksklaar met lokale producten

Die producten kunnen ze meteen beginnen te verkopen. Zonder risico’s, want de opbrengst komt integraal op de bankrekening van de vereniging terecht. Ook de leveranciers worden automatisch betaald. Het enige wat de school, sportclub of jeugdbeweging zelf moet doen, is de bestellingen bezorgen aan hun vrienden en familie. Via de software van Crowdselling kunnen de organisaties zelf afhaalmomenten met verschillende tijdsloten organiseren.

“Dankzij Crowdselling hebben we in het teken van onze Orange campagne maar liefst drie lokale initiatieven kunnen opzetten en ondersteunen. We rekenden vooraf op een 400-tal verkochte stuks, maar overstegen al snel de 1000. Dat was ons zonder Crowdselling nooit gelukt”, getuigt Patricia Vergeylen van vrouwenrechtenbeweging Soroptimist International

Crowdselling heeft partnerships afgesloten met meer dan 60 lokale, Belgische leveranciers. Dat maakt het mogelijk om het inzamelingsplatform gratis aan te bieden, zonder abonnements- of andere kosten. Op die manier wil founder Lukas van Orshoven zoveel mogelijk Vlaamse verenigingen, scholen en goede doelen door de coronacrisis helpen.

“Een gratis, plug & play webshop met verschillende leveranciers is uniek in Europa en zelfs wereldwijd. Ons platform maakt het verenigingen, scholen en kleine goede doelen een stuk gemakkelijker om snel zoveel mogelijk inkomsten te genereren”, vertelt founder Lukas Van Orshoven.
Lukas Van Orshoven, CEO van Crowdselling
Lukas Van Orshoven, CEO van Crowdselling

 

Prille Klimmer Award

Crowdselling won in maart de Prille Klimmer Award van Broeikas. Hilde Crevits, Vlaams Minister van Economie, reageert:

“Een heel terechte erkenning voor het fantastisch ondernemersverhaal dat Crowdselling aan het schrijven is. Het is een concept dat barst van originaliteit, innovatie en potentieel. En bovendien heeft het een reële impact op onze samenleving. Chapeau daarvoor!"

Crowdselling krijgt steun van de Vlaamse overheid via VLAIO, Start it @KBC en Flanders Investment Trade (FIT).

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu