Logility förvärvar Garvis – pionjären inom AI-prognoser 

Kombinationen av generativ AI och insikter från maskininlärning innebär paradigmskifte för planering av leveranskedjor

ATLANTA – september 8, 2023 Logility, Inc, en ledande leverantör av lösningar för planering av leveranskedjor, meddelar nu att företaget förvärvar Garvis, en SaaS-startup som kombinerar stora språkmodeller (ChatGPT) med AI-prognoser för efterfrågan. Förvärvet kommer att möjliggöra ett paradigmskifte när det kommer till planering av leveranskedjor och öppna upp för helt nya sätt att planera efterfrågan och lagerhållning i relation till marknadens utveckling.

Istället för att kunder ska förlita sig på traditionella modeller har Garvis utformat en ny AI-lösning för prognoser. DemandAI+ kombinerar generativ AI med algoritmer från maskininlärning. Lösningen ger möjlighet för en mer modern och intuitiv planering som digitaliserar relationerna i leveranskedjan och tillgängliggör data för alla intressenter runt om i organisationen. Genom att helt enkelt ställa frågor får planerare och chefer svar på oförutsedda frågeställningar i realtid, vilket leder till mer välgrundade beslut som sparar dyrbar planeringstid.

DemandAI+, som är en molntjänst, kommer att integreras i Logility® Digital Supply Chain Platform som en lösning för framtagning av prognoser rörande efterfrågan. Förvärvet, som förväntas vara integrerat i plattformen inom 12 månader, gör Logility till den enda plattformen för planering av leveranskedjor som använder sig av generativ AI, avancerade AI-drivna algoritmer och maskininlärning. Detta innovativa tillvägagångssätt hanterar basbehov, stigningar, causal forecasts, extern data och användarinsikter i en enda lösning som förbättrar prognosprecisionen och anpassar organisationer till dagens mer dynamiska marknad.

– Planering av leveranskedjor kommer att utvecklas något oerhört framöver. Tekniska framsteg, generationsskiften bland dem som planerar samt den höga hastighet som marknaden utvecklas i kommer att få stor betydelse. Med en AI-driven strategi i botten har Garvis revolutionerat hur företag gör efterfrågansprognoser på en alltmer dynamisk marknad. Genom att Garvis blir en del av vår portfölj påskyndar bi arbetet med att nå vår gemensamma vision om att utmana de traditionella gränserna för planering av leveranskedjor, säger Allan Dow, President för Logility. ​ 
Allan Dow, President för Logility
Allan Dow, President för Logility

Med över 70 implementationer har kunder kunnat omvandla köpbeteenden, marknadsdynamik och andra händelser till prognoser för olika produkter, platser och konsumenter. DemandAI+ gör det möjligt för företag att förstå hur de ska reagera på förändringar när de inträffar - vilket i slutändan förbättrar precisionen i prognoserna och servicenivåerna, även för produkter som marknadsförs hårt, är starkt säsongsbetonade eller tillfälliga.

– Våra kunder har uppnått fantastiska resultat genom att använda AI-drivna algoritmer och naturliga språkgränssnitt för att få insikter om toppar och dalar i efterfrågan och snabbt kommunicera den kunskapen till resten av organisationen. Resultatet har inneburit en besparing på 70 procent av planeringstiden per vecka, en minskning på 15-30 procent av prognosfel och en förbättrad lagerhantering - allt med löjligt snabba implementeringstider, säger Piet Buyck, VD, Garvis.
Piet Buyck, VD, Garvis
Piet Buyck, VD, Garvis

Logilitys kunder har nu möjlighet att dra nytta av AI-drivna insikter för planering av leveranskedjan. För att lära dig mer, vänligen besök https://www.logility.com/logility-acquires-ai-forecasting-pioneer-garvis.


Asbjørn Riis-Søndergaard

Asbjørn Riis-Søndergaard

press contact
saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Om Logility
Logility Digital Supply Chain Platform levererar efterfrågan-, lager-, tillverknings- och leveransplaner. Vilket ger ansvariga självförtroende och kontroll att öka marginaler och servicenivåer – samtidigt som de levererar hållbara leveranskedjor. Logilitys molnbaserade plattform (SaaS) är utformad för att vara snabb och smidig och erbjuder en innovativ blandning av artificiell intelligens (AI) och prediktiv analys för att leverera integrerad planering och drift över hela leveranskedjan. Vår ingenjörsmässiga metod ger resultat med påvisbart värde för över 800 kunder i 80 länder. Logility är ett helägt dotterbolag till American Software, Inc (NASDAQ: AMSWA). Läs mer på logility.com.

Om Garvis
Garvis grundades 2020 i Antwerpen, Belgien, och är ett revolutionerande SaaS-företag med målet att utveckla planering av efterfrågan genom att använda artificiell intelligens för att göra prognoser enkla och tillgängliga samtidigt som de förblir i ansvarigas kontroll. Med hjälp av generativ AI, extern data och AI-drivna algoritmer utmanar Garvis branschen att tänka om i processen, designa nytt och bygga om samtidigt som man levererar en snabb ROI. Genom att översätta kundbeteenden, marknadsdynamik och andra händelser till digitala komponenter och relationer hjälper Garvis kunder inom konsumentvaror, mat och dryck, kemikalier, läkemedel och andra branscher att bättre förstå och reagera på förändringar när de inträffar. Läs mer på www.garvis.ai.

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.