Meer dan een miljoen geïnvesteerd in vrouwenwielrennen

Nieuwe stappen voor het Closing the Gap project in 2022

Vilvoorde, 21 februari 2022 – KPMG Belgium en Flanders Classics beginnen aan hun derde samenwerkingsjaar in het Flanders Classics Women – Closing the Gap project. Daarin staan in 2022 categorieverhogingen en een jeugddag centraal, wat de totale investering sinds 2018 naar 1 miljoen brengt. Daar bovenop is de kers op de taart het gelijke prijzengeld in de Ronde van Vlaanderen. 

Het is ondertussen twee jaar geleden dat Flanders Classics, naast de andere koepelpartners, KPMG Belgium als presenting partner voor z’n vrouwenwedstrijden mocht voorstellen. In februari 2020 werd het Flanders Classics Women Closing the Gap project gepresenteerd, een meerjarenplan om het vrouwenwielrennen met extra middelen te ondersteunen en de sport zo te helpen evolueren. 

Twee jaar later kunnen Flanders Classics en KPMG met trots terugblikken op succesvolle stappen die de sport dankzij die samenwerking heeft kunnen zetten. Dat bewijzen ook de cijfers, zo zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel.

“Als we terugkijken naar 2018 en onze inspanningen van dan tot en met dit seizoen optellen, zullen we maar liefst 1 miljoen euro in het vrouwenwielrennen geïnvesteerd hebben.” 

Belangrijke kanttekening, dat bedrag omvat enkel de vergoedingen aan federaties, startgelden en prijzengelden. Die investering staat dus los van organisatorische kosten en investeringen in media en tv-coverage.

“Dat laatste is net één van onze focuspunten geweest, het vrouwenwielrennen als audiovisueel product interessanter maken”, zegt Van Den Spiegel. “Zo zullen de vrouwen volgende week zaterdag in Ninove opnieuw na de mannen finishen en brengen we hun finale net als vorig jaar live op televisie. Voor ons is dat een heel bewuste keuze geweest. Belangrijker dan het prijzengeld, tot nu.” 
Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics
Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics

Gelijk prijzengeld Ronde van Vlaanderen

Flanders Classics zette de voorbije seizoenen in op de categorieverhogingen van z’n wedstrijden, een allereerste Scheldeprijs voor vrouwen en trekt met de recente parcourswijzigingen in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem de kaart van sporttechnische gelijkheid. De volgende stap is logisch:

“Dat is het prijzengeld. Naast categorieverhogingen van Dwars door Vlaanderen en De Brabantse Pijl naar ProSeries en het verder inzetten op live tv-coverage, zullen de winnaar en winnares in de Ronde van Vlaanderen dit jaar hetzelfde prijzengeld ontvangen”, zegt Van Den Spiegel trots. “De bedoeling blijft om, zoals in het meerjarenplan voorgesteld, in 2023 dan alle prijzengelden gelijk te schakelen.”
Trots is ook Harry Van Donink, CEO van KPMG Belgium: “KPMG is een tevreden partner. Er zijn ondanks de inspanningen die voortvloeiden uit deze samenwerking nog altijd hordes te nemen en stappen te zetten, maar dat zal ook gebeuren. Alles op z’n tijd en op het juiste moment. We zijn nog altijd bijzonder blij dat we twee jaar geleden dit partnership zijn aangegaan. Eén dat bovendien aansluit bij onze normen en waarden. Binnen KPMG hechten we veel belang aan sport om onze fysieke en mentale gezondheid op peil te houden. Daarnaast hebben KPMG en Flanders Classics Women hetzelfde doel: het verhogen van de representatie en het verbeteren van de prestaties van vrouwen – of het nu in de boardroom is, bij beslissingen en deals, of in een wielerwedstrijd.”
Harry Van Donink, CEO KPMG Belgium
Harry Van Donink, CEO KPMG Belgium

Ronde van Vlaanderen jeugddag

In 2022 zet Flanders Classics ook extra in op de jeugd. Zo is er op 22 mei de allereerste Ronde van Vlaanderen jeugddag in Oudenaarde. Daar staat voor de eerste keer ooit een wedstrijd voor U17 en U19 vrouwen op het programma. Een ontwikkeling die ook partner KPMG graag ziet gebeuren. 

“Het doet me deugd om te zien dat er meer jongerendagen en jeugdraces worden georganiseerd voor vrouwen”, zegt Van Donink. “En dat is, naast de investeringen in het prijzengeld, minstens even belangrijk voor de verdere professionalisering van het vrouwenwielrennen. Het geeft de duidelijke boodschap aan jong, vrouwelijk wielertalent: er is een toekomst voor jullie.”

Met deze nieuwe ontwikkelingen staan Flanders Classics en KPMG aan de vooravond van een nieuw seizoen, waarin voor het eerst sinds dit partnership samen van de koers genoten kan worden. Afspraak op zaterdag 26 februari in Gent, voor de aftrap van het voorjaar met Omloop Het Nieuwsblad.


Over KPMG Belgium
Met meer dan 1.400 medewerkers over het hele land biedt KPMG Belgium gepersonaliseerde en multidisciplinaire ondersteuning in audit, accountancy, fiscaal en juridisch advies. Daarnaast ondersteunt KPMG Belgium een brede waaier van managementdiensten: van operationele efficiëntie en kostenbeheer tot digitale transformaties, risicobeheer en dealadvies. Als een geïntegreerd bedrijf dat gebruik maakt van de nieuwste innovatieve tools, is KPMG Belgium goed geplaatst om in te spelen op de behoeften van de klant, door de juiste teams op het juiste moment samen te brengen, over disciplines en grenzen heen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu