Multinational TENTE en start-up Pure Value bundelen krachten om retail wereldwijd duurzamer te maken

Slimme promotiedisplays maken een einde aan kartonberg in supermarkten

Kruisem | Puurs-Sint-Amands. De retailsector verspilt elk jaar meer dan 1 miljard kilogram karton aan traditionele promotiedisplays die één keer gebruikt worden en dan in de vuilniscontainer belanden. Start-up Pure Value en wielenproducent TENTE slaan de handen in elkaar om de vervuilende displays massaal te vervangen door herbruikbare, slimme displays. Dankzij die corporate venturing kan de innovatieve oplossing wereldwijd doorbreken.

Je komt ze tijdens het boodschappen doen voortdurend tegen: de kartonnen rekken die tussen de gewone rekken je aandacht proberen te trekken met promoties. Die promotiedisplays worden, eenmaal de promotie voorbij is, gewoon weggegooid. De Belgische start-up Pure Value ontwikkelde een duurzaam alternatief: Proteus. Deze ecologische display is herbruikbaar waardoor supermarkten jaarlijks tot 85 procent karton en meer dan 90 procent CO2 besparen. Daarnaast zorgt de display ervoor dat promoties efficiënter worden ingezet door de integratie van smart data.

De zoektocht naar de juiste partners voor de ontwikkeling van de Proteus-display leidde Pure Value naar TENTE, wereldwijd marktleider in het op maat ontwikkelen van wielen. De multinational ontwikkelde niet alleen een geruisloos wiel met passend design, maar investeerde ook in de start-up door meer dan 80.000 wielen voor te financieren. TENTE ging binnen haar netwerk ook op zoek naar een nieuwe producent voor de slimme displays van Pure Value. Dat werd Punch Metals, die de start-up bij de opstart hielp door de productie over te nemen. 

Geslaagde corporate venturing

Sales Director Pascal De Koninck van TENTE is opgetogen over de succesvolle corporate venturing: “Innovatie en duurzaamheid zitten in ons DNA. We blijven zoeken en innoveren om tot de beste resultaten te komen en impact te genereren. Door de krachten te bundelen met start-ups kunnen we het tempo van die innovatie fors opdrijven. Pure Value levert baanbrekende technologie, onze wielen van topkwaliteit en ons internationale netwerk kunnen die wereldwijd helpen lanceren.”

“Deze samenwerking met een wereldspeler als TENTE kadert binnen onze internationale expansie, waar we al volop mee zijn gestart in Nederland, Canada, UK en Japan,” aldus Geert Marivoet, co-founder en CEO van Pure Value. “Ons doel is om een wereldwijde standaard neer te zetten die voor alle merken en retailers voordelig is en bijdraagt tot een duurzamer retail-landschap.”

TENTE en Pure Value op ’s werelds grootste retailbeurs

De Proteus displays gaan minimaal vijf jaar mee, waardoor ze naar verwachting 250 keer opnieuw gebruikt kunnen worden voor promoties. Het voorbije anderhalf jaar werden er al meer dan 15.000 Proteus displays in de markt gezet, die op termijn meer dan 450.000 traditionele kartonnen displays moeten vervangen.

Noot voor journalisten:

TENTE en Pure Value tonen hun innovatie tijdens Euroshop in Düsseldorf, de grootste retailbeurs ter wereld. U vindt TENTE in hal 14 (stand C37) en Pure Value in hal 3 (stand E38)..

/////

Over TENTE

Betere mobiliteit. Beter leven. Dat is de leidraad van TENTE.

TENTE is een fabrikant van wielen en zwenkwielen. Het bedrijf produceert en levert innovatieve, hoogwaardige wielen en zwenkwielen op maat in verschillende segmenten: medisch, institutioneel, industrieel en heavy duty. TENTE gelooft sterk dat wielen een product bepalen, en zoekt telkens naar individuele oplossingen om - vertrekkend van de wielen - producten te verbeteren en problemen op te lossen. Klanten in meer dan 100 landen waarderen de robuustheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en het functioneel ontwerp van onze wielen.

TENTE heeft vestigingen over de hele wereld, het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen (Duitsland), waar ook de ontwikkeling van onze oplossingen gebeurt. Ervaren ontwerpers en ingenieurs creëren innovatieve producten die in eigen beheer worden geproduceerd met zelf ontwikkelde productietechnieken. Deze filosofie garandeert de kwaliteit, en zorgt ervoor dat TENTE een leidende positie in de wereldmarkten heeft verworven.

Over Pure Value

Pure Value is een R&D bedrijf, actief in het ontwikkelen van nieuwe duurzame concepten voor retail. Een team van experts, specialisten en netwerk bouwers brengt antwoorden op de behoefte van de markt om het afval te verminderen in de supply chain, alsook de integratie van IoT-technologie voor het creëren van efficiëntere klanteninzichten. 

Met de Proteus® Smart Display lanceerden ze de eerste slimme en herbruikbare promotionele display, een nieuwe standaard binnen de retail industrie.

TENTE persdossier

PDF - 1.9 Mb

Technische fiche van het wiel (TENTE)

PDF - 283 Kb

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu