Nieuwe CEO Robovision zet ambitieus groeiplan kracht bij

"Aanstelling Thomas Van den Driessche is mijlpaal in de internationale groei van Robovision"

Gent, 13 augustus 2022 - Robovision BV, het bekroonde Belgisch techbedrijf gespecialiseerd in AI-gedreven computer vision-oplossingen, heeft Thomas Van den Driessche aangesteld als nieuwe CEO. Met zijn ruime expertise moet Van den Driessche, voormalig CEO van satellietcommunicatiebedrijf Newtec en voorzitter van ruimtevaartindustriegroep SSPI, Robovision blijvend positioneren als marktleider in dit groeiende softwaresegment. Daarin wordt hij bijgestaan door het recent uitgebreide managementteam van Robovision, met ervaren experts uit SaaS-bedrijven zoals Deliverect en Materialize. Jonathan Berte, oprichter en voormalig CEO van Robovision, verlegt zijn focus nu naar het aantrekken van investeerders, het afsluiten van strategische partnerships en het sturen van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Robovision is een platform waarmee bedrijven snel, gemakkelijk en op grote schaal artificiële intelligentie kunnen toepassen in hun processen om hun activiteiten fors op te schalen. Zonder enige technische achtergrond kunnen gebruikers op basis van afbeeldingen deep learning-gebaseerde oplossingen bouwen op maat van hun specifieke activiteiten. Machines krijgen zo de mogelijkheid om complexe visuele taken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het robotisch snoeien van planten of het controleren van de kwaliteit van computerchips. Het platform is vooral gericht op omgevingen waar maximale nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid kritisch zijn voor de bedrijfscontinuïteit. ​ ​ 

Thomas Van den Driessche
Thomas Van den Driessche

Groeiende vraag naar AI en 'deeptech'

Met Van den Driessche aan het roer wil Robovision zijn ambitieuze groeiplan kracht bijzetten. De nieuwe CEO wil nog sterker inspelen op de groeiende wereldwijde uitdaging om de opbrengst te verbeteren in sectoren die fundamenteel zijn voor de samenleving, zoals landbouw, voeding en industrie.

"We zien een duidelijke maturiteit en dringende vraag naar slimme, efficiënte en duurzame AI-technologieën. Altijd met de achterliggende eis voor een platform dat operationele downtime vermijdt en de uitrol versnelt. Terwijl vroeger de vraag was: "Kunnen jullie een rijpe tomaat herkennen om robotisch te plukken?" is dat vandaag: "Hoe snel kunnen jullie zoveel mogelijk robotarmen activeren?" De technologie komt dus in een nieuwe fase. Het tijdperk van 'proof of concepts' is voorbij", zegt Van den Driessche.

Ambitieus groeiplan

Jonathan Berte, oprichter en voormalig CEO van Robovision, neemt de plaats van Van den Driessche in als voorzitter van de raad van bestuur. Hij zal zich focussen op het aantrekken van investeerders, het afsluiten van strategische partnerships en het sturen van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

"Als groeibedrijf is het altijd onze strategie geweest om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment. De aanstelling van Thomas als CEO is een mijlpaal in de internationale groei van Robovision. Met zijn ruime ervaring en expertise in het schalen van techbedrijven is hij de perfecte leider om ons bedrijf naar de volgende fase te loodsen”, aldus Berte. “Ikzelf ga me volledig toeleggen op het evangeliseren van het Robovision platform in nieuwe sectoren, en op onze geografische uitbreiding. Daarnaast zal ik er voor zorgen dat het DNA van Robovision bewaard blijft tijdens onze groei.”

In februari 2022 haalde Robovision 10 miljoen euro kapitaal op voor zijn ambitieuze groeiplan. Het bedrijf bereidt momenteel een belangrijke series A-kapitaalronde voor. 


Over Robovision
Robovision werd in 2013 opgericht in Gent. Intussen is het techbedrijf uitgegroeid tot een team van meer dan 100 ingenieurs en datawetenschappers uit verschillende disciplines. De AI-oplossingen van Robovision worden gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd en bieden dagelijks meerwaarde in sectoren zoals de landbouw, maakindustrie, retail en gezondheidszorg.

Thomas Van den Driessche
Thomas was sinds eind 2016 de CEO van Newtec en kwam aan het hoofd van ST Engineering iDirect, een Amerikaans satellietcommunicatiebedrijf van ST Engineering dat Newtec in 2019 overnam voor € 250 miljoen. Van 2019 tot 2021 was hij ook voorzitter van de commerciële ruimtevaartindustriegroep SSPI. Zijn passie voor AI gaat terug tot zijn thesisjaar als Master of Engineering in Elektronica.

Jonathan Berte
Jonathan Berte is het brein en de drijvende kracht achter Robovision. Met zijn achtergrond in toegepaste fysica en specialisatie in beeldverwerking, bouwde hij in de begindagen van Robovision een sterke reputatie op met het ontwikkelen van oplossingen op maat voor machine vision en robotica. Onder zijn leiding groeide Robovision uit tot een leverancier van efficiënte, gebruiksvriendelijke AI-oplossingen voor meerdere markten.

Tim Waegeman
Toen Tim Robovision kwam versterken, werd het bedrijf Robovision AI. Hij behaalde in 2013 een PhD in Computer Science Engineering aan de Universiteit Gent, met een doctoraatsthesis over machine learning in het Reservoir Lab. Met zijn diepgaande kennis van zowel data science als softwareontwikkeling leidt hij Robovision enthousiast op technisch vlak.


  • Robovision haalde in 2021 een omzet van 10 miljoen euro.
  • 1/3 van de omzet komt van klanten uit de landbouw (‘agtech’), 1/3 uit de maakindustrie en de rest is een mix van andere sectoren zoals retail en healthcare (‘medtech’).
  • Robovision is actief in 40 landen en ingebouwd in meer dan 600 robots die gebruikmaken van miljoenen AI-gedreven beslissingen per maand.
  • In 2019 wordt Jonathan Berte verkozen tot ‘Engineer of the Year’.
  • In 2020 wordt Robovision verkozen tot ‘Scale-up of the Year’ in Vlaanderen.
  • In 2021 staat Robovision in de top 10 van de Deloitte Fast 50.
  • In 2022 krijgt Robovision een converteerbare lening van 10 miljoen euro. 

Meer info op www.robovision.ai


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu