Nieuwe generatie van ondernemers bundelt de krachten in nieuwe community

Rubicon begeleidt met klankbordsessies op paar maanden tijd al 170 Vlaamse ondernemers

Antwerpen, 26 november 2021 - Al meer dan 170 Vlaamse ondernemers schreven zich de voorbije maanden in bij de gloednieuwe ondernemers community Rubicon. Olympische topatleten, doorwinterde serie-ondernemers en ervaren mentoren helpen hen om hun obstakels op weg naar groei uit de weg te ruimen. Rubicon richt zich radicaal op een nieuwe generatie van ambitieuze ondernemers, die in de allereerste plaats streven naar impact op de wereld rondom hen.

Een groeiende groep ondernemers herkent zich niet meer in het clichébeeld van de workaholic die alleen gericht is op zoveel mogelijk omzet halen. Een nieuwe generatie ondernemers staat zelfbewust in het leven, investeert in persoonlijke groei en wil vooral impact hebben op hun omgeving. Ze hechten veel belang aan hun fysieke en mentale gezondheid, en besteden veel aandacht aan een evenwichtige work-life balans. Ze vertrekken van die levensvisie om ambitieuze doelstellingen te realiseren. Niet omgekeerd.

Het is die groep van ondernemers die Rubicon in een veilige omgeving wil samenbrengen met zijn groeiprogramma. De focus ligt op samen reflecteren, persoonlijke competenties en op het ontwikkelen van de juiste mindset, vanuit de overtuiging dat ondernemers vaak zélf hun grootste obstakel zijn. 

“Het uitgangspunt van Rubicon is dat een sterk, persoonlijk fundament essentieel is om jezelf en je ambities vorm te geven”, zegt Stefaan Bonte, een van de oprichters van Rubicon. “Tegenover de vrijheid van het ondernemen, staat vaak ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Dat kan overweldigend zijn. Wij helpen ondernemers om afstand te nemen, om hun helderheid en focus terug te vinden. Achter schijnbaar onoplosbare uitdagingen en obstakels schuilt meestal een diepere kernvraag. Die kernvraag blootleggen, blijkt meestal de echte sleutel tot groei voor ondernemers.”
Stefaan Bonte, mede-oprichter Rubicon
Stefaan Bonte, mede-oprichter Rubicon

De Rubicon-leden komen samen voor vertrouwelijke klankbordsessies en atypische community evenementen waar ze elkaar uitdagen en vooruit helpen. Ze buigen zich samen over thema’s als zelfbewustzijn, EQ, persoonlijke visie of peak performance. De mentoren zijn Olympische topatleten, serie-ondernemers en experten. 

De mentoren begeleiden de klankbordsessies, maar het is vooral de bedoeling dat de ondernemers elkaar motiveren en inspireren.

"Ondernemen kan bijzonder eenzaam zijn. We willen met onze community een veilige, vertrouwde omgeving creëren”, verduidelijkt Rubicon-oprichter Stefaan Bonte. “Ondernemers dagen elkaar uit met brutaal eerlijke vragen. Dat kan alleen als je mensen samenbrengt die een hoge mate van zelfbewustzijn met elkaar delen en met dezelfde mindset naar het ondernemerschap kijken.”
Ledenevenement van Rubicon
Ledenevenement van Rubicon

Het ripple-effect

Alle ondernemers die deel willen uitmaken van de Rubicon-community worden zorgvuldig geselecteerd. Momenteel telt Rubicon 170 leden. Het aantal wordt begrensd op 250 om het gemeenschapsgevoel te verzekeren.

Elke ondernemer die ernstig inzet op persoonlijke groei beïnvloedt een 20-tal andere mensen, van medewerkers en co-founders tot familie en vrienden. “Als we 250 ondernemers bereiken die op hun beurt allemaal 20 mensen in hun omgeving bereiken, dan kunnen we 5.000 mensen op een positieve manier beïnvloeden”, maakt Bonte zich sterk. “Allemaal mensen die zien en ervaren dat het ook anders kan en de traditionele denkwijze rond ondernemerschap in vraag durven stellen.”

Ondernemers kunnen zich via https://www.rubicon.be/rubicon-circle/ aanmelden voor een kennismakingsgesprek, waarna ze kunnen deelnemen aan een volwaardige en vrijblijvende klankbordsessie.


Ondernemers over Rubicon

Matthias Browaeys
"Ik was op zoek naar bepaald netwerk van ondernemers in dezelfde levensfase als mij. Ik ervaar andere uitdagingen dan die van een beginnende startup: we zitten nu in een sterke groeifase, het managen van een topteam is vandaag één van mijn belangrijkste uitdagingen. Ook mijn eigen positie binnen de bedrijven die we bouwen verandert, en dat is geen evident vraagstuk. Tot Rubicon vond ik niet het klankbord en de antwoorden op die vragen in andere communities."

Sarah Parent
"Vrienden en familie snappen vaak niet waar ik mee worstel. Bij Rubicon kan ik doelgericht sparren over de obstakels en opportuniteiten die op mijn ondernemersbord worden voorgeschoteld. Ik voelde ook aan dat Rubicon geen community is waar de leden iets aan elkaar willen verkopen, maar wel hun netwerk wil openstellen voor elkaar."

Saar Dietvorst
"Soms ben ik zo gefocust op mijn werk dat ik al eens in de verleiding kom om een netwerkmoment over te slaan, maar net dan beslis ik om toch te gaan. Omdat er dan ruimte vrijkomt in je hoofd, je uit je tunnelvisie wordt getrokken. De klankbordsessies met andere ondernemers in de Rubicon community leiden altijd tot nieuwe ideeën, inspiratie en samenwerkingen die ik achter mijn laptop nooit zou hebben opgedaan."

Rubicon Testimonials

PDF - 1.4 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu