Nieuwe, transparante energieleverancier Energie.be biedt één goedkoop, groen tarief voor iedereen

Energie.be stelt enkel voor om klant te worden als je kunt besparen

Brussel, 21 juni 2021 - Uitgerekend op de langste dag van het jaar, 21 juni, krijgt ons land er een nieuwe energieleverancier bij. Start-up Energie.be wil de energiemarkt transparanter maken door Belgische, groene energie aan te bieden aan één goedkoop tarief voor iedereen. En dat blijkt nodig, want volgens een studie van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) zijn consumenten wel degelijk bewust bezig met energie, maar geraken ze maar moeilijk onder de onduidelijke en te dure tarieven uit.

Uit een onderzoek van de CREG blijkt dat meer dan 2,23 miljoen Belgische huishoudens een elektriciteitscontract hebben dat tot de 10 duurste producten op de markt behoort. Nochtans kiest 65% van die gezinnen hun energieleverancier op basis van een vergelijkingssite. Maar vaak tonen die enkel de goedkoopste leveranciers en de tarieven tijdens het eerste jaar, zonder in detail te gaan over de voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een duur energietarief dat door een tijdelijke korting als goedkoopste uit de vergelijking komt. 

Jaar na jaar het laagste tarief

Energie.be werkt met een transparant en eenvoudig tarief voor iedereen. Jaar na jaar en zonder kleine lettertjes. De start-up kiest daarbij bewust voor een variabel tarief gebaseerd op groothandelsprijzen, omdat dat in de praktijk het goedkoopst uitkomt. 

Als klant moet je continu je tarieven in de gaten houden en zelf actie ondernemen om van leverancier te veranderen. Dat is de wereld op z’n kop. Bij Energie.be blijft je continu genieten van het laagste tarief op lange termijn, zonder onaangename verrassingen. Zo simpel kan energie zijn - Bart Feyen, co-founder van Energie.be
Tom Van Den Bosch & Bart Feyen, co-founders Energie.be
Tom Van Den Bosch & Bart Feyen, co-founders Energie.be

Eerlijk en transparant

Energie.be biedt bovendien een unieke service aan, die meteen berekent of je kan besparen… of niet. Stuur gewoon je laatste afrekeningsfactuur naar Energie.be via Whatsapp, hun sociale mediakanalen of tariefcheck@energie.be. Kan je besparen? Dan kan je klant worden in 1 klik. Energie.be regelt alles. Geniet je met je huidige contract van een goede promo en is het niet nodig te veranderen van leverancier? Dan vertelt de tariefcheck dat ook eerlijk, in alle transparantie. 

100% online energieleverancier

Energie.be kan zijn tarief voortdurend laag houden omdat het geen dure kantoren, grote marketingcampagnes, zware organisatiestructuren of bedrijfswagens gebruikt.

Energie.be werkt volledig online. Dat doen we omdat we onze klanten daarmee veel geld besparen. Net zoals online bankieren goedkoper is dan via een klassieke bank, is ook online energie een stuk goedkoper - co-founder Tom Van Den Bosch

De aangeboden energie is groen en Belgisch.

Zowel onze klanten als wijzelf vinden we het belangrijk om duurzaam te werken. Daarom kiezen we resoluut voor 100% groene energie van eigen bodem. - co-founder Bart Feyen

Energie.be wordt begeleid door de innovatie-experts van accelerator Start it X


Hoeveel besparen zij met Energie.be?

  • Ellen woont met haar partner op een appartement in 2018 Antwerpen 

Ze verbruiken elektriciteit en gas, hun jaarlijks elektriciteitsverbruik is 1274 KWh en hun gasverbruik 8640 Kwh.

Uit de tariefcheck blijkt dat Ellen 1,5 jaar geleden een nieuw energiecontract heeft afgesloten en hun tijdelijke promo ondertussen is afgelopen. Vandaag betaalt Ellen € 971,28 op jaarbasis voor haar energie

De prijssimulatie van Energie.be: Ellen betaalt nog maar € 852,29 per jaar (€ 71,02/mnd), een besparing van € 118,99.

  • Diederick woont met zijn partner in een groot huis in 3520 Zonhoven

Ze verbruiken zowel elektriciteit als gas. Hun jaarlijks verbruik is 4627 kWh/jaar voor elektriciteit en 29548 kWh/jaar voor gas. 

Uit de tariefcheck blijkt dat Diederick op een duurder, vast tarief zit, waar hij 2 jaar geleden op ingetekend heeft toen hij inging op een aantrekkelijke promo. Vandaag betaalt Diederick € 2940 per jaar (€ 245/mnd) voor 100% groene energie.

De prijssimulatie van Energie.be: Diederick betaalt nog maar € 2.542,15 per jaar (€ 211,85/mnd), een besparing van € 398.

  • Frederik woont met zijn gezin (4 pers.) in een stadshuis in 3500 Hasselt

Ze verwarmen op gas, al het andere verbruik is elektrisch. Ze hebben een dubbele meter (dag/nacht). Hun jaarlijks verbruik is 3456 kWh/jaar voor elektriciteit en 11.057 kWh/jaar voor gas.

De tariefcheck toont dat Frederik in januari 2021 van leverancier is gewisseld en nog steeds geniet van een aantrekkelijke, tijdelijke promo die afloopt in januari 2022. 

Momenteel kan Energie.be geen besparing aanbieden. Dit communiceren ze zo naar Frederik. In januari 2022 contacteert Energie.be Frederik opnieuw omdat ze dan wel een besparing kunnen aanbieden.

Stuur jouw laatste energiefactuur naar Energie.be via Whatsapp, de sociale mediakanalen of tariefcheck@energie.be en kom te weten hoeveel je kunt besparen.


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu