Into.care® haalt Karel Vrints aan boord om zorgcentra op de digitale trein te krijgen

Softwarebouwer wil zorgverleners technologisch ondersteunen: minder tijd kwijt aan papierwerk, meer tijd voor échte zorg

Into.care®, het zorgplatform in de cloud dat de efficiëntie in zorginstellingen verhoogt, versterkt zijn team met Karel Vrints. Hij werkt al 27 jaar in de zorgindustrie, de voorbije tien jaar was hij sales manager bij Care Solutions NV. Met Karel Vrints aan boord wil into.care® de digitale transformatie in de zorgindustrie versnellen, zodat zorgverleners minder tijd aan papierwerk verliezen en meer tijd aan échte zorg kunnen besteden. “Het is onze ambitie dat tegen eind volgend jaar minstens één op vijf van de Belgische zorgcentra gebruik maakt van ons mobiele platform.”

Into.care® is een digitaal platform (SaaS) dat de efficiëntie in zorginstellingen verhoogt. Veel zorgcentra worstelen met strakke tijdschema’s, een gebrek aan nauwkeurige patiëntengegevens en groeiende stapels administratie. Via het slimme mobiele platform into.care® – samen met de sector ontwikkeld, en even intuïtief als Facebook – zijn alle professionals in een zorginstelling (artsen, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,…) met elkaar geconnecteerd. Ze krijgen toegang tot zorgnoden en -statussen van de residenten, ze kunnen snel zorgplannen opstellen en gemakkelijk werkschema’s uitdokteren.

Sinds de oprichting haalde into.care® 1,5 miljoen euro op voor de verdere ontwikkeling van het SaaS-platform. Nu het helemaal op punt staat, trok het bedrijf Karel Vrints aan om de markt te verkennen en klaar te maken voor de mobiele applicatie. “Karel Vrints begon zijn loopbaan als verpleegkundige, hij kent de noden en de behoeften van de zorgcentra”, verduidelijkt Jeroen De Backer, CEO en oprichter van into.care®. “Als Toepassingsverantwoordelijke bij het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) leerde hij dan weer de eerste digitale toepassingen voor zorgverleners heel goed kennen. Karel Vrints kent als geen ander de liefde die zorgverleners voor hun vak voelen, en hij begrijpt ook hoe technologie kan helpen om de zorg te versterken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat de transitie van papier naar digitaal in de zorgcentra sneller moet én kan gebeuren”, licht Karel Vrints zijn overstap toe. “Zorgverleners zijn daar vragende partij voor, ze willen minder tijd besteden aan administratie en meer tijd aan échte zorg. De digitale transitie en de switch naar de software van into.care® is een investering die zorginstellingen al na een paar maanden terugverdienen. into.care® hanteert een transparante prijs per bewoner per maand, die updates en de nieuwe manier van derdebetalersadministratie bevat.”

'Into.care® in 20 procent van de Belgische zorgcentra'
Karel Vrints gaat als Sales Director Benelux niet alleen commerciële kanalen voor into.care® opzetten en ontwikkelen, hij gaat ook de support en het customer success uitbouwen. Into.care® heeft ambitieuze doelstellingen: tegen eind 2019 moet 20 procent van de Belgische zorginstellingen gebruik maken van het platform.

De volgende stap is de uitbreiding naar andere Europese landen én naar de VS. Karel Vrints zal een belangrijke rol spelen in die internationale expansie, legt CEO Jeroen De Backer uit. “Karel zal zich vooral focussen op samenwerkingen met grote groepen, die vaak ook internationale opportuniteiten bieden. Hier in België werken we al samen met Senior Living Group, een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian, die into.care® al in enkele van de Belgische woonzorgcentra heeft uitgerold. Daarnaast zijn we momenteel ook in Nederland bezig met een pilootproject.”

“Zorgtechnisch werken alle landen in de Europese Unie op een gelijkaardige manier, alleen het administratieve proces – dat samenhangt met de regelgeving – is verschillend. Via ons SaaS-platform kunnen we relatief gemakkelijk aanpassingen doorvoeren per land. Zo kunnen we vlot en veilig schalen.”

 

////////

 

Over into.care®
into.care® (een product van Pridiktiv NV) werd begin 2015 opgericht door Jeroen De Backer. Enkele maanden later kwamen medeoprichters Sam Verschueren, Bram Vandewalle en Thomas Van der Auwermeulen mee aan boord. Sinds het prille begin maakten ze deel uit van de accelerator Start it @KBC. Het team kon beginnen met het testen van zijn mobile-first oplossing dankzij de steun van organisaties zoals The Caring Entrepreneurship Fund, BlueHealth Innovation Center, EIT Health, Seas2Grow, Agentschap Innoveren, Flanders Investment and Trade, Horizon 2020. Sinds de oprichting haalde into.care® 1,5 miljoen euro op in een kapitaalronde die werd geleid door KBC Start it Fund en LRM. Dankzij into.care® hebben professionele zorgverleners nu meer tijd om met de echte zorgen bezig te zijn en beseft de directie dat sterk gepersonaliseerde zorg echt wel hand in hand kan gaan met significante kostenbesparingen op basis van automatisch gegenereerde rapporten.

Meer informatie over into.care® vindt u op www.into.care

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu