Payconiq breidt mobiele betaalmogelijkheden uit met unieke QR-code voor handelaars

HASSELT - Payconiq neemt het voortouw in de evolutie naar 100 procent mobiel betalen. De mobiele betaalapplicatie introduceert vandaag de QR-code bij handelaars, een bewuste uitbreiding van de betaalmogelijkheden naast betalen op afstand en via geolocatie. Zo wil Payconiq mobiel betalen nog eenvoudiger en nog toegankelijker maken voor een nog grotere groep mensen.

Mobiel betalen is de toekomst, daar twijfelt niemand nog aan. Het is sneller, eenvoudiger en veiliger dan cash en een goed alternatief voor kaartbetalingen, zowel voor de betaler als voor de ontvanger. Met meer dan een half miljoen downloads en gemiddeld 500 extra handelaars die zich elke week aansluiten op het netwerk, is Payconiq een voortrekker in de evolutie richting 100 procent mobiel betalen.

“Met de introductie van de QR-code willen we die evolutie helpen versnellen”,benadrukt Joeri Lieten, CEO van Payconiq. “De QR-code is vertrouwde technologie, denk maar aan het inchecken op de luchthaven of het scannen van concerttickets aan de ingang van de zaal. De QR-code bij handelaars maakt mobiel betalen extra eenvoudig en extra toegankelijk. Ook voor mensen die nu misschien de stap nog niet hebben gezet naar mobiel betalen.”

Unieke uitbreiding
De QR-code is een manier om handelaars snel te identificeren. Elke handelaar heeft een persoonlijke QR-code ontvangen, een sticker die hij aan de kassa bevestigt. Hij heeft dus geen hardware nodig. Consumenten kunnen die QR-code eenvoudig scannen met hun Payconiq-app. Ze moeten alleen nog het te betalen bedrag ingeven, en de betaling bevestigen met een PIN-code of hun vingerafdruk. Wie de Payconiq-app vanaf 14 november downloadt of updatet, krijgt de QR-scanner als openingsscherm te zien. Zo kan er meteen gescand worden en verloopt de betaling nog gemakkelijker en vlotter.

“De QR-code is een extra optie die Payconiq aanbiedt voor betalingen bij handelaars”, legt Joeri Lieten uit. “Vrienden terugbetalen kan nog altijd zonder dat je bij elkaar in de buurt moet zijn, door ze simpelweg aan te tikken in je contactenlijst. Winkels of restaurants kan je nog altijd selecteren op basis van je geolocatie. Nu komt daar ook betalen met QR-code bij. Onze gebruikers kiezen dus zelf op welke manier ze het liefst betalen.”

Identieke betaalervaring
“De introductie van de QR-code biedt Payconiq de mogelijkheid om nieuwe innovatieve oplossingen uit te werken. Zo integreren we Payconiq-betalingen bijvoorbeeld in de kassasystemen van softwarebedrijven die actief zijn in food, non-food, horeca en retail. Dat geeft hen het unieke extra voordeel dat hun klanten geen bedrag meer hoeven in te vullen bij het betalen. Verder anticiperen we met de QR-code ook al op toekomstige expansie voor Payconiq. De QR-scanner laat ons toe om gebruikers overal dezelfde, identieke betaalervaring te garanderen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu